timi30 22.11.05, 21:12 mój synek ma nierównomierne fałdki na nóżkach.czy to normalne?na jednej nóżce ma większą niż na drugiej.Co to może oznczać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
12s2 Re: fałdki na nóżkach 22.11.05, 21:15 radzę ci zrobić dzieciątku usg stawów biodrowych , gdzies czytałam że to moze miec związek z fałdkami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamolivierka też o tym słyszałam... 22.11.05, 21:19 ...nie martw się. idź do lekarza, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tulippan Re: fałdki na nóżkach 22.11.05, 21:31 moj synek tez 2 pierwsze faldy ma niecio nierowne, pytalam o to lekarke przy okazji badania bioderek i lekarka powiedziala mi ze to o niczym nie swiadczy a usg wyszlo ok ma 5 mcy teraz Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: fałdki na nóżkach 23.11.05, 10:30 moja tez ma krzywe falcki na dupci ale odwodzenie prawidlowe-pediatra wyslala nas na usg bioderek, i ten co robil usg powiedzial ze faldki to poprawia lekarz plastyk a z jego punktu widzenia po usg wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
figi331 Re: fałdki na nóżkach 23.11.05, 12:33 u mnie bylo tak samo. Idz zrobic usg. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: fałdki na nóżkach 22.11.05, 21:29 zwróć uwagę jak macha nóżkami, czy obie poruszają się z taką samą częstotliwością czy np jedna częściej od drugiej? czy spogląda na obie strony czy np ma jedna ulubioną? może to być spowodowane asymetrią i warto by było w takim wypadku skonsultować się z neurologiem. Ja rehabilituję córkę z powodu asymetrii, gdyby nie wizyta u neurologa z całkiem innego powodu to nie wpadłabym na to że coś jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika19782 Re: fałdki na nóżkach 23.11.05, 10:37 Warto sprawdzić u neurologa. Moja córka też ma nierówne fałdki i okazało się że ma asymetrię ułożeniową. Chodzimy na rehabilitację już dwa miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
doti573 Re: fałdki na nóżkach 23.11.05, 12:26 moim zdanie powinnas pójść do ortopedy i on stwierdzi czy potrzebne jest badanie usg stawów biodrowych. Jak ja byłam u ortopedy to on sprawdzał czy moja dzidzia ma równe fałdki, więc na twoim miejscu bym tego nie zaniedbywała. Zawsze wart sprawdzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś