Dodaj do ulubionych

2 msc - cały czas spi!

23.11.05, 20:26
Zaczynam sie poważnie martwić - ma 2 msc i cały czas śpi! Budzi sie na
jedzenie, ewentualnie troszke sie pobawi i śpi! Zasnie wszedzie i w każedj
pozycji. wiem że niektórzy moga mi zazdrościć- ale ja sie martwię. pytałam
juz 3 lekarzy- wszyscy sie śmiali z moich obaw, ale... może ktoś z was
miał/ma takie dziecko? wyrosło ze spania, czy może było to spowodowane
jakimiś problemami zdrowotnymi? przecież jak będzie tak spać to nie będzie
miała czsu się rozwijaćsad(
Obserwuj wątek
    • edyta785 Re: 2 msc - cały czas spi! 23.11.05, 21:06
      Mysle,ze naprawde nie masz sie czym martwic!Wiele emam chcialoby sie pewnie z
      toba zamienicsmileNie sadze,zeby sen zle wplywal na rozwoj twojego
      dziecka,przeciez sie mowi jak spi to rosniesmile
      Ciesz sie kobieto!
      pozdrawiam
      • ursa13 Re: 2 msc - cały czas spi! 23.11.05, 21:26
        Ciesz się, ciesz! Skoro lekarze mówią, ze jest ok... Maluszek śpi tyle, ile
        musi. Pomyśl sobie, że moja Ula ucina sobie 2-3 półgodzinne drzemki w ciągu
        dnia. Zamienimy się choć na troszkę, co? smile
    • annia-m Re: 2 msc - cały czas spi! 23.11.05, 23:02
      Moja córeczka w tym wieku to tylko spała albo jadła. W pewnym momencie zaczełam
      sie denerwować i zapisywałam każde nawet 10 minut czuwania, a pod koniec dnia
      dodawałam czas niespania, żeby zobaczyć mniej wiecej czy mieści się w
      przedziale, który znalazłam w książkach. Mała im stawała się starsza tym
      wydłużała sobie czas czuwania. Teraz ma 7 miesięcy i przesypia całą noc oraz 2
      razy drzemie w ciągu dnia.
    • ibris1 Re: 2 msc - cały czas spi! 23.11.05, 23:09
      karmisz piersią? pytam bo mój mały też cały czas spał...wszyscy mi mówili żebym
      się cieszyła...okazało się że to nie do końca takie normalne. nie będę tu
      opisywać moich przygód ze śpiącym królewiczem. napisz do mnie na gazetowy,jesli
      chcesz, to Ci napiszę o co chodziło ibris1@gazeta.pl
      • bomba001 Re: 2 msc - cały czas spi! 24.11.05, 14:40
        tak, karmie piersią, mała bardzo pieknie przybywa. dodam ,że nie ma też
        żółtaczki, anemii-miała robione badania. prosze napisz, bo ja nie jestem
        panikarą, ale nawet biorąc pod uwagę, że jest to po prostu inny model niż mój
        starszy syn, nie wydaje mi sie to normale. może to intuicja??
        • kuncwotek Re: 2 msc - cały czas spi! 24.11.05, 14:49
          Moja córeczka ( dziś konczy 2 mies. ) zazwyczaj śpi całe dnie. Budzi się na
          jedzonko ( karmie piersią ), trochę sie pouśmiecha, pogaworzy, czasami popłacze
          i znowu śpi. Praktycznie to większosć dnia przesypia. Nie martw sie , jeżeli
          dzidzia jest zdrowa, ładnie przybiera na wadze to naprawde nie ma się czym
          demerwować. Nosek do góry, jeszcze miesiąc, dwa i będzie coraz krócej spało, a
          Ty będziesz miała mniej czasu dla siebiewink
          Pozdrawiamwink
          Ada i Zuza
        • ibris1 Re: 2 msc - cały czas spi! 24.11.05, 16:15
          ojej, to ja nie z Tobą wymieniłam maile sad ?
          ok, to piszę skoro tak. jeśli Twoja córcia przybiera na wadze to pewnie to nie
          jest to samo co u mojego Piotra. nasz mały po powrocie ze szpitala cały czas
          spał, wszyscy mówili:"ciesz się" a ja i tak się martwiłam. z zupełnie innego
          powodu malec trafił do szpitala, tam zaczęli mnie pytać dleczego on tak śpi, w
          końcu ktoś mądry wpadł na to żeby zrobić dziecku badanie krwi na poziom cukru.
          okazało sie że ma skandalicznie niski. dziecko było głodne po prostu,nie miało
          siły na czuwanie, przyczyny nikt nie potrafił określić. może ja nie miałam
          pokarmu, może on nie umiał ssać (po tygodniu od narodzin zasypiał już przy
          piersi po paru min. ssania). więc raczej Twoja maleńka nie ma tego samegosmile ale
          radzę udac się do lekarza, koniecznie, bo intuicja mamy to WIELKA rzecz ( ja
          też czułam wtedy że coś jest nie tak). I nie daj się zbyć, pewnie masz w tym
          więcej doświadczenia niż ja - bo to Twoje drugie dziecko. Ja dopiero uczę sie
          asertywności i stawiania się lekarzom.
    • gosiik Re: 2 msc - cały czas spi! 24.11.05, 14:49
      ale Ci zazdroszczę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka