29.12.05, 10:05
czy podawal ktos niemowlakowi (10 mies) i z jakim skutkiem. Moje dziecko
fatalnie , nerwowo spi, rzuca sie po lóżeczku, wczesniej nie moze zasnac,
placze i wierzga, pomyslalam ze moze cos lagodnego na uspokojenie moglo by
pomóc, a moze znacie inny srodek ale wole homeopatyczny.
Obserwuj wątek
    • oliwkas Re: Virbucol? 29.12.05, 10:08
      U mojej córki 9 miesięcy działa. Po około 20min. do pół godziny od założenia
      śpi, jak zabita.
      • gosiek70 Re: Virbucol? 29.12.05, 10:15
        U nas działało, w stanach niepokoju i bólu. Rozluźniał i dzieciaki mogły
        zasnąć. A z jakiego powodu stosujesz viburcol? G.
    • maretina nie dziala/nt 29.12.05, 10:19

• anulla1 Re: nie dziala/nt 29.12.05, 10:25
        Wczoraj byłam z córeczką na szczepieniu (ma7tygodni) wieczorem przez to była
        bardzo rozdrażniona, płakała , nie chciała jeść, nie pozwalała sie dotykać, nie
        chciała leżeć w łużeczku ani w wózku, nie mogliśmy jej w żaden sposób dogodzić-
        lekarka zaleciła jej dać w takim wypadku czopek- podzałało prawie natychmiast-
        przespała pięknie całą noc - musiałam ja obudzić do jedzenia nad ranem.
        Ania
        • maretina Re: nie dziala/nt 29.12.05, 10:27
          probowalismy podczas kolek tego leku. na naszego syna niestety nie dzialauncertain
          • gosiek70 Re: nie dziala/nt 29.12.05, 10:37
            U nas na kolkę też nie działał. Tylko rozluźniająco. Na kolkę stosowaliśmy
            kropelkę Esputikonu. G.
            • maretina Re: nie dziala/nt 29.12.05, 10:44
              gosiek70 napisała:

> U nas na kolkę też nie działał. Tylko rozluźniająco. Na kolkę stosowaliśmy
              > kropelkę Esputikonu. G.
              nie stosoalam tego jako lek znoszacy kolke, podaalam sab simplex. sadzilam, ze
              po viburcolu kajtek sie wyciszy, bedzie spokojniejszy i latwiej zasnie po
              stresie zwiazanym z bolem brzucha.
            • moni.l1 Re: nie dziala/nt 29.12.05, 22:12
              Mojej córce też nie pomógł,za łagodny.Debridat -zawiesina 2x po 2,5ml.na dzień-
              pomogło
              • maretina Re: nie dziala/nt 29.12.05, 22:29
                jesli moge vibrucol na cos polecic to na zaparcia. kajtek zawsze po tym czopku
                robil wielka rzadka kupe.
                • monika291 Re: nie dziala/nt 29.12.05, 23:16
                  działa działa ten lek tylko jest to lek który trzeba podawac kilka dni zeby
                  były pierwsze objawy działania tak jak kazdy inny lek hemoopatyczny(nie wiem
                  czy dobze napisałam)ale to jest napisane w ulotce a te Panie które sprawdziły
                  że 2-3 dni podawania skutkuje (to nie eliminuje kolek jedynie je łagodzi)to
                  piszą ze działa .1 zasada min podawac maluszkowi regularnie przez 3-4 dni to
                  jest lek który na nic nie wpływa (tzn na mózg ,żolądek itp)przepływa tylko
                  przez układ pokarmowy i nie zaszkodzi .U nas pomoagało nie wyeliminowało
                  problemu ale było lepiej i tak ryczała i ja nosiłam ale krócej i chyba zadziej
                  a nawet zdazyło się ze młoda spała bez przerwy po 3 h a to było super.
                  Pozdrawiam i zapewnian ze kolki mijają ,zeby wychodzą(CHOCIAZ MA SIĘ WRAZENIE
                  ZE TO NIGDY NIE MINIE)
                  Pozdrawiam
                  Monika Z Nikolą(29.07.03)
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10817538&a=30520831
                  • maretina Re: nie dziala/nt 29.12.05, 23:36
                    zuzylam 20 czopkow, podawal regularnie i naprawde jedyne co zauwazylam po tym,
                    to biegunka.
                    teraz kajtek dwie doby nie robil kupki, moze dlatego, ze wczesniej mial
                    infekcje? nie wiem. w kazdym razie o 10 dostal vibrucol, a niedlugo potem
                    dzwonil maz, ze kajtus po raz pierwszy w swoim krotkim zyciu zrobil taka kupe,
                    ze starczylo jej do samej szyismile
                    mialamoddac vibrucol znajomym, ale zostawie na wypadek kilkudniowego braku
                    kupy. serio.
    • female Re: Virbucol? 30.12.05, 10:18
      Moim zdaniem działa, tylko, jak napisała któraś z przedmówczyń, po kilkudniowym
      stosowaniu. Zresztą, jak każdy homeopatyczny lek. A, że na niektóre maluchy
      działa rozluźniająco, to nic dziwnego, przecież to czopek wink
      Viburcol "znamy" już prawie 9 lat (bo dzieciątka w domu -9 letnie i 14
      miesięczne) i stosujemy również, gdy pojawiają się pierwsze objawy przeziębienia.
      Zresztą do tej pory "ratujemy się" w pierwszych oznakach chorób lekami
      naturalnymi lub homeopatycznymi - z bardzo dobrym skutkiem wink

CC2...jeśli mogę coś doradzić, to w stanach niepokoju, trudności w zasypianiu,
      tudzież w zaburzeniach snu - polecam syrop homeopatyczny SEDALIA (Boiron). Efekt
      troszkę lepszy niż Viburcolu (bo Viburcol ma inne spektrum działania - głownie
      na choroby wirusowe, przy ząbkowaniu, w stanach niepokoju - przebiegających z
      gorączką lub bez).
      Pozdrawiam,
      Benia z Madzią i Maciusiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka