Dodaj do ulubionych

sab simplex

31.12.05, 16:00
Mam pytanie po jakim czasie zaczyna pomagac sab simplex??? Ja stosuje u
mojego synka dwa dni i jak na razie nie widze zadnej poprawy. Wyprobowałam
juz chyba wszystkie dostepne specyfiki i zaden nie pomogł wiec zdecydowalam
sie na ten okrzyknięty lek ale boję się rowniez o jego skuteczność...
Obserwuj wątek
    • wisienka89 Re: sab simplex 31.12.05, 16:11
      Ja mojemu synkowi podawalam te kropelki...i kolki nadal byly, ale na epwno juz
      dzieciaczek nie cierpial tak jak wczesniej... wiesz..szczerze to znacznie
      bardziej pomagala mu suszarka..cieply strumien powietrza i do tego masazyk
      brzuszka..synus od razu sie uspokoil... a co do leku jeszcze..to wydaje mi sie,
      z ejest na rpawde skuteczny. Nie eliminuje kolek do zera, ale na pewno
      zmniejsza sie cierpienie dzidziusia
    • lilleg Re: sab simplex 31.12.05, 16:17
      Witam,
      ja rownież używałam Saab Simplex i niewiele pomógł. Synek miał kolki przez 3
      miesiące. Zgadzam się z koleżanka że pomaga suszarka. Spróbuj może jeszcze
      Plantexu i Infacolu (mojemu synkowi pomagały)
      Pozdrawiam
      • mala67 Re: sab simplex 31.12.05, 18:27
        a jak czesto stosujesz sab simplex?bo to trzeba regularnie , nie tylko w
        przypadku bolu brzuszka, glownie to ma zapobiegac zagazowaniu
        ewa
        • ajka1 Re: sab simplex 31.12.05, 20:58
          dokładnie popieram poprzedniczkę sab simplex jest rewelacyjny, moja córka miała okropne kolki i stosowałam wszystkie możliwe leki , ciepłą pieluszkę, suszarkę itp i żadnej poprawy. Dopiero po REGULARNYM stosowaniu tego leku była znaczna poprawa aż do całkowitego ustania kolek. Ja karmię małą butelką i do każdego jedzenia wlewałam 15 kropli (nawet w nocy) poprawa była dopiero po tygodniu a całkowite ustanie kolki po trzech tygodniach. Nawet gdy kolki całkiem ustały dawałam ten lek jeszcze przez parę tygodni tyle, że chodziłam z dawkowania, dawałam co drugie karmienie potem co trzecie itd.
          Moja rada to nie rezygnuj z tego leku tylko bądź cierpliwa!!! Dwa dni to za mało.
          Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
          • kategru Re: sab simplex 31.12.05, 21:20
            Co do tego leku to zgadzam się z poprzedniczkami.Regularność w dawkowaniu jest
            bardzo istotna.Należy podawać go jakieś 15-30 min przed posiłkami,około 15
            kropel i za każdym razem.Zarówno w dzień jak i w nocy.On naprawde skutkuje.
            Natomiast jesli maluszek jest jeszcze noworodkiem to mozna podać glukozę-krople
            lub dwie to też skutkuje.No i nie zpominajmy o Gripe water-jest extra
    • maretina ok tygodnia/nt 01.01.06, 19:03

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka