Dodaj do ulubionych

czy dawac mleko?

24.01.06, 11:32
Obserwuj wątek
    • cc2 Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 11:34
      podaje 11 miesięcznej córce piers ok 4 razy w dzien i 3 w nocy , oczywiscie je
      juz prawie wszystko a moje pytanie to czy podawac mleko modyfikowane jesli je
      piers? Podaje jej kaszke na wodzie a potem piers, je juz jogurty.
      • mama_kotula Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 11:36
        Jak pije mleko z piersi, nie ma potrzeby podawania mleka modyfikowanego.
        Z tego, co piszesz, ma wystarczającą dawkę wapnia smile)))
        Ja dawałam tylko do kaszki, bo na moim nie gęstniała smile)))))))
        • cc2 Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 11:40
          Ja wszystko na wodzie a po jedzeniu piers na deser, nie odciągam i nie dodaje
          np. do kaszki bo szkoda mi czasu poza tym ona tak kocha cycusie!!
          • mama_kotula Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 11:46
            Wiesz, ja bym chyba zrezygnowała z tej piersi na deser... dobrze radzę, wydaje
            mi się, że lepiej podawać jako odrębny posiłek mleczny.
            Ja tak robiłam i miałam przez pewien czas problem, żeby zjadła coś innego, bo
            zjadała gwiazda 3 łyżeczki i wiedziała, że i tak dostanie pierś na dopchanie smile
            • cc2 Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 12:04
              ona zjada sporo (tzn jak na nią bo w ogóle je jak wróbelek) wiec na razie nie
              mam tego mproblemu, jak sie zacznie pewnie zrezygnuje z piersi - deserku.
              Martwie sie tylko ze przy 11 mies ma 71 cm i wazy jakies 7,5 kg. jest taką
              malenką pyzą
              • mama_kotula Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 12:04
                Pocieszę cię: moja ma 16 miesięcy, waży 8360 i ma 73 cm smile))))))
                Je więcej ode mnie.
                • cc2 Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 12:12
                  to faktycznie mnie pocieszylas, mam syna który w jej wieku wazyl prawie 10 kg i
                  mial 10 cm wiecej, faktem jest ze urodzil sie tez 700g ciezszy no i chlopak ale
                  spedza mi to sen z powiek dlatego pytam o mleko modyfikowane bo moze powinnam
                  jeszcze plus piersi robic kaszke na mleku, wiecej kalorii to moze urośnie? To z
                  serii tonący brzytwy sie chwyta. Z drugiej strony mala swietnie sie rozwija,
                  juz prawie sama chodzi.
                  • mama_kotula Re: czy dawac mleko? 24.01.06, 12:16
                    Ale ona raczej nie jest chuda?
                    Dlatego chyba nie warto ją "futrować" na siłę, pewnie je tyle, ile
                    potrzebuje smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka