mamusiakasia 03.02.06, 11:17 Czym drogie mamy myjecie buzie waszych dzieci? Czy sama woda przegotowana wystarczy? Czy buźkę powinno sie myć rano i wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucado Re: mycie buzi 03.02.06, 11:21 ja myję pyszczek wieczorem wodą przegotowaną a solą fizjologiczną oczęta natomiast rano jak wstanie całą buźkę solą fizjologiczną (czasami sobie odpuszczę i nie myję wcale z rana)jak miał dziwne krostki na twarzy to mu ją przmywałam solą i buźka jest piękna do tego kremik pielęgnacyjny bambino poprostu cudo. w naszym przypadkusól się sprawdza, oczka nie ropieją Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: mycie buzi 03.02.06, 11:27 Szczerze mówiąc nigdy nie myłam wodą przegotowaną twarzy-tylko tą samą co resztę ciała(omijając okolicę oczu). Buźka piękna, oczy nie ropieją. Myje podczas wieczornej kąpieli. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
buidka Re: mycie buzi 03.02.06, 11:33 ja myję tylko wieczorem, podczas kąpieli, a jak się ubrudzi w czasie jedzenia to biorę go pod pachę i niosę do zlewu, cieszy sie straszliwie i myję mu buźkę i łapki bieżącą wodą i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
christych Re: mycie buzi 03.02.06, 13:17 Ja myję po jedzeniu łyżeczką, bo wtedy mała zawsze się umorusa Myję jałowym gazikiem, przegotowaną wodą, bo córeczka za wszelką cenę chce sobie tą wodę possać. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.ela Re: mycie buzi 06.02.06, 12:49 a co robisz podczas kapieli? Bo Monia moczy łapki w wodzie a potem z luboscia ssie te mokre raczki - wiec w naszym wypadku mycie jalowym gazikiem nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: mycie buzi 03.02.06, 13:33 Ja przemywam rano i wieczorem platkiem kosmetycznym zamoczonym w przegotowanej wodzie (najlepiej cielej, bo jak zimna, to gnojek drze sie i dostaje czkawki). Sola fizjologiczna (jalowym gazikiem) myje oczka raz dziennie. Hm....nie wiedzialam, ze cala buzie mozna sola traktowac... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: mycie buzi 03.02.06, 13:40 Wodą. Rano myję buzię i wymywam "śpiochy" z kącików oczu, wieczorem podczas kąpieli Młoda nurkuje buzią w dół w brodziku i sama się myje Odpowiedz Link Zgłoś
paskowka1973 Re: mycie buzi 03.02.06, 15:08 Rano i wieczorem płatkiem kosmetycznym w przegotowanej wodzie, a potem kremik lub parafinka. Czasem oczka przemywam herbatką. Odpowiedz Link Zgłoś
didi.00 Re: mycie buzi 05.02.06, 20:15 ja przemywam rano i wieczorem rumiankiem , bo mały miał krostki po tygodniu wszystko zeszło.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
anna-t220 Re: mycie buzi 06.02.06, 10:12 Ja uzywam do mycia buzi nasaczonego sola fizjologiczna gazika - rano i wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasz1 Re: mycie buzi 06.02.06, 12:45 Hej!rano po pierwszym śniadanku razem z myciem ząbków myjemy buzie i rączki, wiadomo w czasie dnia jak dziecko je to całym ciałem więc tez się zdarza, ale tak gruntownie to przy kąpieli wieczornej wodą bierzącą z mydełkiem. pordr Odpowiedz Link Zgłoś