iti05 Re: Bolesne bączki??? 03.02.06, 16:20 Witam Wszystkie mamy. Moja 5 miesięczna Igusia strasznie zaczyna płakać jak ...puści bączka. Już sama nie wiem czy ją to bardziej rozdrażnia czy może boli. Najgorzej jest podczas jedzenia...niech no tylko puści bąka od razu jest ryk. Napiszcie czy wasze dzieci też tak miłąy lub mają...A może powinnam pójść z tym do lekarza. Doradźcie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
catty21 Re: Bolesne bączki??? 03.02.06, 17:36 mojej córeczce pomaga na to PLANTEX lub herbatka z Hipp rumiankowa. Podaje jej to od 2 miesiaca juz a ma prawie 4) kladz tez czesto dziecko na brzuszku wtedy jest szansa ze sie "wybaczkuje" mniej bolesnie - u mnie to dziala )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karola_pp Re: Bolesne bączki??? 03.02.06, 19:13 Moja tosia tez tak ma. Dzisiaj rano bączyła od 6.00 aż do połódnia. Z przerwami na sen. Ja masuję brzuszek, czasami nagrzewam suszarką, staram się max czekac na odbicie (czasami nawet jak po 40 minutach po 1 odbiciu podniosłam ja łóżeczka, odbiła po raz 2). Ale tak właściwie to niewiele to pomaga. Trzeba to chyba przeczekać. Też sie zastanawiam na ile ją to boli a w jakim stopniu bardziej denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iti05 Re: Bolesne bączki??? 04.02.06, 09:55 Dziękuję. Chyba znów powrócimy do plantexu...Liczę na to , że samo minie....Zobaczymy. Pozdrawiamy z córeczką. Odpowiedz Link Zgłoś
kacpersw Re: Bolesne bączki??? 04.02.06, 23:50 Moj Bąbelek (3 miesiące, na piersi)bączy całymi dniami i nocami. A jak głośno! Czasami niestety te bączki są bolesne - wygina się i popłakuje. Są takie noce,że rzuca się po łóżeczku albo moim łóżku, bo nie może puścić bączka. Masuję mu brzuszek, często nawet w nocy. Kładzenie na brzuszku też pomaga, ale najskuteczniejsze jest przyciskanie nóżek do brzuszka. Często bączenie wiąże się z "produkcją" kupki. Herbatka koperkowa w jego przypadku jest nieskuteczna - nawet mam wrażenie, że bardziej szkodzi niż przynosi ulgę. Podsumowując - nie mam skutecznej metody na bączki, może ktoś coś podpowie...? Odpowiedz Link Zgłoś