Dodaj do ulubionych

Bolesne bączki???

03.02.06, 16:16
Obserwuj wątek
    • iti05 Re: Bolesne bączki??? 03.02.06, 16:20
      Witam Wszystkie mamy.
      Moja 5 miesięczna Igusia strasznie zaczyna płakać jak ...puści bączka. Już sama
      nie wiem czy ją to bardziej rozdrażnia czy może boli. Najgorzej jest podczas
      jedzenia...niech no tylko puści bąka od razu jest ryk.
      Napiszcie czy wasze dzieci też tak miłąy lub mają...A może powinnam pójść z tym
      do lekarza. Doradźcie.
      Pozdrawiam serdecznie.
    • catty21 Re: Bolesne bączki??? 03.02.06, 17:36
      mojej córeczce pomaga na to PLANTEX lub herbatka z Hipp rumiankowa. Podaje jej
      to od 2 miesiaca juz a ma prawie 4smile) kladz tez czesto dziecko na brzuszku
      wtedy jest szansa ze sie "wybaczkuje" mniej bolesnie - u mnie to dziala wink))
      pozdrawiam
    • karola_pp Re: Bolesne bączki??? 03.02.06, 19:13
      Moja tosia tez tak ma. Dzisiaj rano bączyła od 6.00 aż do połódnia. Z przerwami
      na sen. Ja masuję brzuszek, czasami nagrzewam suszarką, staram się max czekac na
      odbicie (czasami nawet jak po 40 minutach po 1 odbiciu podniosłam ja łóżeczka,
      odbiła po raz 2). Ale tak właściwie to niewiele to pomaga. Trzeba to chyba
      przeczekać.
      Też sie zastanawiam na ile ją to boli a w jakim stopniu bardziej denerwuje.
    • iti05 Re: Bolesne bączki??? 04.02.06, 09:55
      Dziękuję.
      Chyba znów powrócimy do plantexu...Liczę na to , że samo minie....Zobaczymy.
      Pozdrawiamy z córeczką.
    • kacpersw Re: Bolesne bączki??? 04.02.06, 23:50
      Moj Bąbelek (3 miesiące, na piersi)bączy całymi dniami i nocami. A jak głośno!
      Czasami niestety te bączki są bolesne - wygina się i popłakuje. Są takie
      noce,że rzuca się po łóżeczku albo moim łóżku, bo nie może puścić bączka.
      Masuję mu brzuszek, często nawet w nocy. Kładzenie na brzuszku też pomaga, ale
      najskuteczniejsze jest przyciskanie nóżek do brzuszka. Często bączenie wiąże
      się z "produkcją" kupki. Herbatka koperkowa w jego przypadku jest nieskuteczna -
      nawet mam wrażenie, że bardziej szkodzi niż przynosi ulgę. Podsumowując - nie
      mam skutecznej metody na bączki, może ktoś coś podpowie...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka