m.tobor 08.02.06, 16:33 Nigdzie nie znalazlam informacji na temat dodawania papryki (czerwonej lub zoltej) do tzw. zupek dla niemowlat. Czy ktos moglby mnie w tym temacie oswiecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Co z papryka? 08.02.06, 17:11 ja odpowiem na chłopski rozum, daj dopiero wtedy, co i pomidory, nie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
m.tobor Re: Co z papryka? 08.02.06, 17:17 No to ja sie jeszcze zapytam, a kiedy pomidory? Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Co z papryka? 08.02.06, 18:12 pomidora mam w skladzie dania słoiczkowego Hipp, ktory producent zaleca od 5 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Co z papryka? 08.02.06, 23:19 Hipp ma też soczek z ananasem od 4 mies. - ta firma dość liberalnie wprowadza alergizujące pokarmy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Co z papryka? 08.02.06, 18:29 na pomidory często jest uczulenie, więc ostrożnie, może producent Hippa ma rację, ale i tak wprowadź ostrożnie Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Co z papryka? 08.02.06, 22:00 Wg tego schematu: kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54930,2321797.html około 10. m-ca. W tym schemacie: www.laktacja.pl/karmienie/zalecenia_imid.html i w tym: www.mediweb.pl/nutrition/wyswietl.php?id=669 nie ma wcale. A hipp jako autorytet sie nie nadaje... oni maja dania "po 4. miesiacu" z dodatkiem mleka i smietanki... n/c. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak hipp 09.02.06, 08:57 mika_p napisała: > A hipp jako autorytet sie nie nadaje... oni maja dania "po 4. miesiacu" z > dodatkiem mleka i smietanki... n/c. juz wielokrotnie byla na tym forum poruszana kwestia rozszerzania diety w Polsce i w innych krajach; osobiscie uwazam, ze te nasze tabele sa zbyt rygorystyczne i choc moj syn mial skaze bialkowa, ja korzystam głownie ze słoiczków Hippa, bo uwazam, ze sa jednak najmadrzej skomponowane oczywiscie, ze pomidor jest na liscie "podejrzanych", ale oprocz tego jest tez bardzo wartosciowym warzywem, dlatego uwazam, ze mozna sprobowac podac go dziecku wczesniej no i rzecz jasna- obserwowac reakcje dziecka, jak w przypadku karzdej nowosci dla mnie Hipp jest wiekszym autorytetem, niz Gerber a tym bardziej BV, wg ktorych glownym ( poza mlekiem ) pozywieniem dziecka jest marchewka ew. jablko w deserkach Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Co z papryka? 08.02.06, 22:16 Podpisuje sie pod alpepe - tak jak pomidory [ale nie razem z pomidorami, bo w razie uczulenia nie bedziesz wiedziala co uczula]. Jednak takiej sklepowej w okresie zimowym bym nie polecala, moze dostaniesz od kogos kto ma ze swojego ogrodka. Ja mam swojska - zamrozona. Moje dzieciaki uwielbiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Co z papryka? 09.02.06, 08:07 w moim schemacie tez od 10 msc. mój syn uwielbiał, po prostu nam z rak papryke wyrywał. jadł surową, nie gotowaną. Odpowiedz Link Zgłoś