Dodaj do ulubionych

Nocny sen niemowlęcia .

08.02.06, 17:24
Dziewczyny, mój synek ma 5 tygodni, zastanawiam się czy jak w dzień postaram
się żeby miał dłuższe okresy czuwania to prześpi w nocy dłużej niż 2 godziny?
Może to głupie pytanie, ale zastanawiam się czy da się takiego malucha troszkę
już pokierować czy on musi sobie sam te okresy karmień, czuwania i snu
wyregulować? Jak to było u was drogie mamy?
Obserwuj wątek
    • thesaloniki Re: Nocny sen niemowlęcia . 08.02.06, 17:51
      Ja też wstawałam co 2 godziny i było to bardzo męczące zwłaszcza, że wychodziłam
      z dzidzią do drugiego pokoju no i jeszcze za każdym razem prawie przewijałam.
      Potem się to unormowało i zaczęła budzić się rzadziej a teraz nawet 2 albo nawt
      1 raz na noc a ma 2 mies i 3 tyg. Przyznaję jednak że w wydłużeniu tych okresów
      snu pomogło bardzo wzięcie jej do naszego łóżka. Dzidzia nauczyła się , że w
      nocy nie trzeba się rozbudzać i zaraz po jedzeniu zasypia z powrotem.
      • ewel27 Re: Nocny sen niemowlęcia . 08.02.06, 18:15
        mój Filip od 1,5 miesiąca przesypia całą noc po kąpieli dostaje jedzonko,
        gasimy światło , troche bujania i przesypia do rana
        to rytuał już od przeszło 3 miesięcy.
        Nigdy wieczorem nie śpi przy zgaszonym świetle.
    • annakg Re: Nocny sen niemowlęcia . 08.02.06, 18:30
      mój synek skończył już co prawda 8m ale u nas było tak: przez jakieś 2m musiałm do niego wstawać tak co 3h, potem przez 2m jadł ostatni raz ok.22 i budził się dopiero o 5, ale przestał i teraz mimo, że dostaje kaszkę budzi się w nocy z 3 razy na jedzenie. Więc nie wiem czy da się to jakoś unormować bez jego chęci smile
    • mariejo Re: Nocny sen niemowlęcia . 08.02.06, 20:46
      Poczytaj jezyk niemowlat tracy hogg
      • tina1234 Re: Nocny sen niemowlęcia . 08.02.06, 20:52
        A moje 7 tyg maleństwo potrafi przespać nawet 7 godz. Ale ja nic nie musiałam
        robić, sama się tak unormowała.
        • shiva772 Re: Nocny sen niemowlęcia . 08.02.06, 20:55
          Proszę Cie, nie dalej niż kilka dni temu pisałyśmy ci na wątku o Tracy Hogg,
          który sama założyłaś. Przeczytaj Język Niemowląt. Ze zrozumieniem.
    • sybillka1 Re: Nocny sen niemowlęcia . 08.02.06, 22:35
      Witam.Jestem mamą 7 miesięcznej Oliwki i 2 letnij Wiktorii i wiem ze swojego
      doświadczenia,że 5 tyg. to za mało żeby już regulować spanie nocne.Moje szkraby
      w tym wieku też wybudzały się tak często tzn.co 2-3 godz.To normalne i jest
      związane z tępem wzrostu dziecka.Ok.2-3 miesiąca sen nocny trwał już dłużej,ale
      ok.chyba 6 miesiąca znowu to samo tzn.częstsze pobudki na cycuszka.Wiesz to
      dobrze jak dzieci jedzą w nocy często-ponoć pokarm nocny jest najwartościowszy!
      Teraz Oliwka w dzień śpi 2 razy,a w nocy budzi się 2 niekiedy 3 razy na
      cyca.Także nie przejmuj się i czekaj aż samo sobie ureguluje swój
      rytm.Pozdrawiam.
    • asia06 Re: Nocny sen niemowlęcia . 08.02.06, 23:41
      Moim zdaniem za wcześnie na normowanie. Dziecko powolutku samo się przestawi.
      Rozumiem zmęczenie, sama to przeżywałam, ale z czasem samo wszystko się ładnie
      normuje. Nic na siłę. I nie stosowałabym żadnych słynnych metod. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka