Dodaj do ulubionych

jak długo podgrzewa podgrzewacz Canpol?

11.02.06, 09:07
Zatsnawiam się czy warto go kupować. Narazie wodę na noc mam w termosie, ale ona jest przecież
ledwo letnia, więc nawet dobry termos od wieczora do rana nie utrzymuje temperatury.
Mój maluch jeste niestety strasznie niecierpliwy i wrzeszczy dopóki nie dostanie butelki, więc zależy mi
na czasie smile
Obserwuj wątek
    • asia616 Re: jak długo podgrzewa podgrzewacz Canpol? 11.02.06, 20:37
      Jest całkiem niezły..tzn. nie mam porównaia do innego,ale na "ostatniej opcji"-
      na maxa w prawo podgrzewa najszybciej...no ale parę minutek (ok.2-3 ) musi to
      potrwać. Ja podgrzewam jedzenie w słoiczkach więc troche dłużej.
      • lidiusz1 Re: jak długo podgrzewa podgrzewacz Canpol? 11.02.06, 20:53
        a jaka jest cena takiego podgrzewacza?
      • oliwkas Re: jak długo podgrzewa podgrzewacz Canpol? 11.02.06, 20:55
        Mam i używa go tylko moja mama do podgrzewania zupek dla małej. A co do
        trzymania temperatury przez termos, ja kupiłam najzwyklejszy chiński termos na
        bazarze, za 10 zł., a woda po całej nocy jest gorąca i nie mam problemu z
        szybkim zrobieniem rano mleka.
        • roksana216 Wg mnie niewarto 11.02.06, 21:17
          Kupiłam ten podgrzewacz za ok.130 zł. Obecnie żałuję tego zakupu. Wodę w nocy
          podgrzewam w inny sposób, tzn. wcześniej zagotowuję cały czajnik
          (elektryczny) wody, a w nocy gdy woda wystygnie, włączam na jakieś 10 sekund,
          woda podgrzewa się do odpowiedniej temperatury (no i oczywiście sprawdzam czy
          nie jest za gorąca). Jeżeli chodzi o słoiczki, to ich zawartość wykładam na
          miseczkę i podgrzewam w mikrofalówce.
    • lamborgini1 Re: jak długo podgrzewa podgrzewacz Canpol? 11.02.06, 21:17
      Canpol kosztuje cos kolo 80zl.Dolaczona jest w zestawie miseczka do
      podgrzewania stalych pokarmow i 2lyzeczki.Na maxa podgrzewa ok.2-3min.z
      temp.pokojowej i ok.5min.z lodowki.Pozdrawiam!

A oto nasza Gwiazdeczka:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34245119&a=36127039
    • jusia9 Re: jak długo podgrzewa podgrzewacz Canpol? 11.02.06, 21:31
      Baaardzo długo.Poważnie.Według mnie nie warto.
    • anna-t220 Re: jak długo podgrzewa podgrzewacz Canpol? 12.02.06, 12:27
      Nasza corcia dostala Canpola w prezencie, ale jest beznadziejny. Jakbym kupikla
      go sama, to chyba bym sie zaplakala ze zlosci. Jak koniecznie zalezy Ci na
      podgrzewaczu, to zastanow sie nad innym, albo poprostu zmien termos -moj (tez za
      jakies 10-15 zl) trzyma wode goraca ok. 16 godz., pozniej jest letnia.
      • fiona_sz Re: jak długo podgrzewa podgrzewacz Canpol? 12.02.06, 19:36
        Ja robię tak jak roksana i uważam, że tak jest najszybciej. Mam wodę
        przygotowaną nie w elektrycznym, ale w normalnym czajniku, nad ranem podgrzewam
        przez ok 10 minut, woda jest idealna do przygotowania mleka. Zawsze robię
        to 'na oko'. Mam podgrzewacz canpol, ale uzywam go tylko do podgrzewania dań
        stałych w miseczce. Teraz bym go już nie kupiła, bo się nie sprawdza. Ja
        zapłaciłam z niego 105 zł sad
    • sylwunia01 Re: jak długo podgrzewa podgrzewacz Canpol? 12.02.06, 20:58
      Hejka, a ja jestem z tego podgrzwacza zdowolona. wcale go nie wylaczam, ciagle
      mam w jednej butelce wode w podgrzewaczu i jak maluszek sie budzi to od razu
      robie mleczko. Wiec Kubuś nie musi dlugo czekac na jedzonko. Moim zdaniem
      spelnia swoje zadaniesmile

pozdrawiam
      Sylwia
      • fiona_sz Re: sylwunia01 12.02.06, 22:13
        To w takim razie napisz jak to robisz, że nie wyłączając tego podgrzewacza
        temperatura wody jest ciagle taka sama. Ja jak zostawię w nim butelkę na dłużej
        niż 5 minut woda staje się gorąca i wtedy trzeba ją studzić - oczywiście lampka
        włącza się i wyłącza, więc niby temperarura powinna być stała, ale nie jest!
        • sylwunia01 Re: sylwunia01 13.02.06, 10:28
          ustawiam pokrętło w polowie czasu podgrzewania malych butelek ( 1/4 calej
          skali)no i butelka z woda ma 320 ml. jak jest mniej wody to odrobinke zmniejszam
          temperature. musisz wypróbowac

pozdrawiam
          Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka