mmarta132 Mydełko lub czopek glicerynowy. 22.02.06, 08:59 Ja na zaparcia daję małej suszone śliwki ale ona ma już 11 miesięcy. Jak była mała to wkładałam w pupę kawałek mydełka lub czopek glicerynowy - zawsze skutkowało. Poza tym dawałam dużo picia. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-t220 Re: 4,5m-ca zaparcie co robić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.06, 10:50 polecam herbatke z Hippa na lepsze trawienie! Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: 4,5m-ca zaparcie co robić!! 22.02.06, 10:54 podać dużo picia , ewentualnie jabłko, raczej nie surowe tylko przecier jabłkowy słoiczkowy. ja w przypadkach ostatecznych podawałam 3 łyzeczki soku ze startego surowego jabłka - działało w ciągu 15 minut, dość gwałtownie. Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: 4,5m-ca 22.02.06, 11:06 Podawać dużo wody w butelce. Woda to podstawa prawidłowego trawienia. Jeśli jeszcze nie wprowadziłaś dodatkowych pokarmów, oprócz mleka, to nie wprowadzaj z tego powodu. Najpierw spróbuj podawać więcej wody. Powinna być przegotowana i podawana w temp pokojowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: 4,5m-ca 22.02.06, 12:35 to zleży - jeśli karmisz cycem to moze i z 10 dni kupki bez strachu nie robić, jeśli już wprowadzaś nowe produkty i po 4 dniach kupki brak to polecam albo ślowki suszone gerber (zdaje się od 5 m-ca) albo czopek glicerynowy awaryjnie - nie za często, no i oczywiście picie. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa43 Re: ??? 22.02.06, 12:39 jak długo tej kupki nie ma? Może niepotrzebnie się martwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
marghi Re: ??? 22.02.06, 14:19 zgadzam sie;sama sie zamartwialam ,bo moja mala w wieku 3 m-cy przestala sie regularnie wyprozniac,ale pediatra twierdzi iz u dzieci karmionych piersia to sie zdaza bardzo czesto.Ja obobiscie czekalam do 5-tego dnia,pozniej "pobudzalam"ja delikatnie termometrem .SZYBKO WSZYSTKO WROCILO DO NORMY.Osobiscie nie radzilabym stosowania srodkow chem.dopoki nie jest to naprawde konieczne,latwo mozna sie uzaleznic!)) Odpowiedz Link Zgłoś