Dodaj do ulubionych

Bardzo poci sie głowka.....:(

01.03.06, 20:50
moja 8 miesieczna córeczka w nocy ma mokra poduszkęsadnie wiem co sie dzieje?
miala katarek i kaszal dosatwała syropy wykrztusne, moze one sa powodem
pocenia?
Prosze o wasze opinie , a może któraś z Was miala podobne doświadczenia?
pozdrawiam
Marta
Obserwuj wątek
    • mysunieczka Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 01.03.06, 20:54
      A jakbys ja ubrala w mniej warstw? Moze ma za goraco? Jaka temperatura w
      mieszkaniu?
    • igulinda Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 01.03.06, 21:01
      na pewno jest jej za goraco...sprobuj ubrac ja lzej za to przykryc grubsza
      kolderka, jak bedzie malej za cieplo to sie odkryje.
    • mart44 Wyrzuć poduszkę! 01.03.06, 22:01
      Poduszka jest zabroniona przez ortopedów do 2 roku życia, ze względu na
      kręgosłup, nie rozumiem po co do niej przyzwyczajać niemowlęta. A przy tym
      bardzo jest możliwe, że niepotrzebnie grzeje dziecko.Czasem jak karmiłam w
      łóżeczku, to dawałam synkowi poduszkę - był spocony i zły!wink Lubi spać na
      płasko. Jak chcesz, żeby miała wyżej głowę, to podnieś nogi łóżeczka (podłóż
      książki).
      Oczywiście spocona głowa może być objawem kzywicy, ale ona się nie objawia tylko
      nocami.wink
      Pozdrawiam
      • luiza1pop Re: Wyrzuć poduszkę! 02.03.06, 09:45
        Nadmierne pocenie sie niemowlecia moze byc objawem krzywicy (tak bylo u dziecka
        przyjaciol) wiec moze sprawdz to. Zawsze lepiej dmuchac na zimne, Pozdrawiam.
    • katka7980 Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 02.03.06, 11:21
      Mojej Małej też się poci główka tylko wtedy jak je..też ma 8 mies.a jest tak
      dzieś od miesiąca..czasem naprawde bardzo.Nie miałam pojęcia że to może być
      jakiś poważniejszy problem.O co chodzi z tą krzywicą...bo ja pierwsze słysze!!
      • pampeliszka Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 02.03.06, 11:47
        Kiedy poci sie glowka moze sie okazac, ze dziecko ma nagly skok wzrostu i
        organizm potrzebuje wiecej wit.D. U mnie tak bylo i pani doktor przepisala
        zamaist 1 az 3 krople Vigantolu. Powinnas pojsc do lekarza, zeby sprawdzil głowke.
        • mart44 Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 02.03.06, 11:56
          Pamiętajcie, że przy karmieniu mieszanką dziecko dostaje już witaminę D. Poza
          tym - ją też można przedawkować.
          A autorka wątku pisała, że dziecko poci się tylko w nocy więc nie przy jedzeniu
          i nie cały czas więc dla mnie na 98% to jest przegrzanie, pewnie od poduszki.
          • pampeliszka Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 02.03.06, 12:07
            A, to nie doczytalam, ze podaje mieszanki. Bron Boze nie probujcie same
            zwiekszac ilosci witaminy, to lekarz, na podstawie badan glowki, pomiaru
            ciemiaczka i czegos tam jeszcze, moze zdecydowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka