konczyna 01.03.06, 20:50 moja 8 miesieczna córeczka w nocy ma mokra poduszkęnie wiem co sie dzieje? miala katarek i kaszal dosatwała syropy wykrztusne, moze one sa powodem pocenia? Prosze o wasze opinie , a może któraś z Was miala podobne doświadczenia? pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysunieczka Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 01.03.06, 20:54 A jakbys ja ubrala w mniej warstw? Moze ma za goraco? Jaka temperatura w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
igulinda Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 01.03.06, 21:01 na pewno jest jej za goraco...sprobuj ubrac ja lzej za to przykryc grubsza kolderka, jak bedzie malej za cieplo to sie odkryje. Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 Wyrzuć poduszkę! 01.03.06, 22:01 Poduszka jest zabroniona przez ortopedów do 2 roku życia, ze względu na kręgosłup, nie rozumiem po co do niej przyzwyczajać niemowlęta. A przy tym bardzo jest możliwe, że niepotrzebnie grzeje dziecko.Czasem jak karmiłam w łóżeczku, to dawałam synkowi poduszkę - był spocony i zły! Lubi spać na płasko. Jak chcesz, żeby miała wyżej głowę, to podnieś nogi łóżeczka (podłóż książki). Oczywiście spocona głowa może być objawem kzywicy, ale ona się nie objawia tylko nocami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luiza1pop Re: Wyrzuć poduszkę! 02.03.06, 09:45 Nadmierne pocenie sie niemowlecia moze byc objawem krzywicy (tak bylo u dziecka przyjaciol) wiec moze sprawdz to. Zawsze lepiej dmuchac na zimne, Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katka7980 Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 02.03.06, 11:21 Mojej Małej też się poci główka tylko wtedy jak je..też ma 8 mies.a jest tak dzieś od miesiąca..czasem naprawde bardzo.Nie miałam pojęcia że to może być jakiś poważniejszy problem.O co chodzi z tą krzywicą...bo ja pierwsze słysze!! Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 02.03.06, 11:47 Kiedy poci sie glowka moze sie okazac, ze dziecko ma nagly skok wzrostu i organizm potrzebuje wiecej wit.D. U mnie tak bylo i pani doktor przepisala zamaist 1 az 3 krople Vigantolu. Powinnas pojsc do lekarza, zeby sprawdzil głowke. Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 02.03.06, 11:56 Pamiętajcie, że przy karmieniu mieszanką dziecko dostaje już witaminę D. Poza tym - ją też można przedawkować. A autorka wątku pisała, że dziecko poci się tylko w nocy więc nie przy jedzeniu i nie cały czas więc dla mnie na 98% to jest przegrzanie, pewnie od poduszki. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Bardzo poci sie głowka.....:( 02.03.06, 12:07 A, to nie doczytalam, ze podaje mieszanki. Bron Boze nie probujcie same zwiekszac ilosci witaminy, to lekarz, na podstawie badan glowki, pomiaru ciemiaczka i czegos tam jeszcze, moze zdecydowac. Odpowiedz Link Zgłoś