02.03.06, 15:59
Dziewczyny znacie jakies sposoby na zachecenie Malca do ciagniecia smoczka??
Obserwuj wątek
    • paskowka1973 Re: smoczek 02.03.06, 16:32
      U nas mały zaczął strasznie ssać kciuk, prawie wciągał całą rękę i to z taką
      siłą, że nie dało rady tego palca wyjąć. Wtedy na siłę wsadzamy mu smoczek i
      mąż tak malska i cmoka jak przy ssaniu smoczka. Czasem załapie, czasem nie.
      Ostatnio na dworze załapuje, bo ma rękawiczki i nie ma jak włożyć rączki do
      buzi.
      Ale w ogóle to po co chcesz go zachęcić do smoczka?
    • budzik11 Re: smoczek 02.03.06, 16:36
      A po co chcesz na siłę zachęcać dziecko? Jak samo nie chce, to nie ucz go
      ssania, potem cieżko oduczyć. Wiem, co mówię - córka kiedyś świetnie spała, a
      teraz bez smoczka ani rusz, a jak jej we snie wypadnie, to się budzi i płacze i
      tak trzeba jej tego smoczka podawać po kilkanaście razy w ciągu nocy. A ma już
      ponad 4 m-ce.
      • betunia80 Re: smoczek 03.03.06, 09:28
        bo ona sie naje ma sucho i jest ok, a nie moze zasnac, placze w nieboglosy, a
        wiem ze smoczek uspakaja dzieciaki, chcialabym zeby latwiej jej sie usypialo po
        prostu
        • jamile Re: smoczek 03.03.06, 09:32
          cierpliwości, w końcu powinna zaskoczyc.
          Smoczek pieknie działa na moje dziecko. I dzięki niemu nie ma wymoczonych
          paluszków.
          * * * * * * *
          Kuka
          mam Cięsmile
    • izaw84 Re: smoczek 03.03.06, 10:34
      u mnie wiki skonczyla dwa miesiace i smoka rowniez niechce brac tylko piastki
      czasem mego palca ssie a smoka to wypluwa!lekarka mowila jezeli niechce brac to
      nie dawac i nieuczyc!moja tez czasem tak zaplacze ze szok to wtedy daje cycka
      niewiem czy dobrze robie ale sie uspokaja!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka