betunia80 02.03.06, 15:59 Dziewczyny znacie jakies sposoby na zachecenie Malca do ciagniecia smoczka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paskowka1973 Re: smoczek 02.03.06, 16:32 U nas mały zaczął strasznie ssać kciuk, prawie wciągał całą rękę i to z taką siłą, że nie dało rady tego palca wyjąć. Wtedy na siłę wsadzamy mu smoczek i mąż tak malska i cmoka jak przy ssaniu smoczka. Czasem załapie, czasem nie. Ostatnio na dworze załapuje, bo ma rękawiczki i nie ma jak włożyć rączki do buzi. Ale w ogóle to po co chcesz go zachęcić do smoczka? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: smoczek 02.03.06, 16:36 A po co chcesz na siłę zachęcać dziecko? Jak samo nie chce, to nie ucz go ssania, potem cieżko oduczyć. Wiem, co mówię - córka kiedyś świetnie spała, a teraz bez smoczka ani rusz, a jak jej we snie wypadnie, to się budzi i płacze i tak trzeba jej tego smoczka podawać po kilkanaście razy w ciągu nocy. A ma już ponad 4 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
betunia80 Re: smoczek 03.03.06, 09:28 bo ona sie naje ma sucho i jest ok, a nie moze zasnac, placze w nieboglosy, a wiem ze smoczek uspakaja dzieciaki, chcialabym zeby latwiej jej sie usypialo po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: smoczek 03.03.06, 09:32 cierpliwości, w końcu powinna zaskoczyc. Smoczek pieknie działa na moje dziecko. I dzięki niemu nie ma wymoczonych paluszków. * * * * * * * Kuka mam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
izaw84 Re: smoczek 03.03.06, 10:34 u mnie wiki skonczyla dwa miesiace i smoka rowniez niechce brac tylko piastki czasem mego palca ssie a smoka to wypluwa!lekarka mowila jezeli niechce brac to nie dawac i nieuczyc!moja tez czasem tak zaplacze ze szok to wtedy daje cycka niewiem czy dobrze robie ale sie uspokaja! Odpowiedz Link Zgłoś