asia2044 04.03.06, 16:42 Napiszcie prosze jak przeszłyście przez okres ząbkowania.Jak pomóc malcowi w tym czasie. Kiedy wasze dzieci zaczeły ząbkować! Serdeczne dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaniac Re: Pierwsze Ząbki 04.03.06, 17:57 Witaj!Ząbkowanie...tyle złego się o nim nasłuchałam!!!Nasz Karol miał skończone 3 miesiące, kiedy pojawiły mu siępierwsze ząbki-cóż trochę wcześnie.A co najśmieszniejsze to poza ślinieniem nie było u niego ŻADNYCH innych oznak!Po prostu pewnego pięknego dnia(1.02 )myjąc dziąsełka Maluchowi zobaczyłam i poczułam paluszkiem ząbki.To niewiarygodne, ale Karol przeszedł to pierwsze ząbkowanie CAŁKOWICIE BEZBOLEŚNIE!Cóż może trafił nam się super dzieciak, bo nawet nie miał ani jednej kolki! Co prawda kupiłam w aptece Calgel i smaruję też nim dziąsełka-tak profilaktycznie.Więc jak widzisz-każdy Bobasek jest inny i inaczej przechodzi każdy z etapów niemowlęctwa Życzę Ci również takiego Maluszka jak nasz wesoły Karolek, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ankajaku Re: Pierwsze Ząbki 04.03.06, 18:02 Zuzka zaczęła ząbkować jak skończyła 8 miesięcy. teraz kończy 9 m. smaruję jej dziąsełka bobodentem- nie bardzo daje sobie smarować, daję zimne gryzaki, masuję dziąsełka. nic innego raczej wymyślić się nie da. Trochę marudzi i gryzie co popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś