rossa20 13.03.06, 19:22 mala ma 5 tyg dzis wykryto musze zaklejac pepuszek plasterkiem mam nadzieje za samo przejdzie, wasze pociechy mialy cos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martiii13 Re: Przepuklina pepuszka 13.03.06, 19:26 Moja ma do tej pory, a skonczyla 3 latka, plastrem nigdy nie zalepialam, moi lekarze byliz dania,z e to nic nie daje i tylko jest meczace dla dziecka, pojawiaja sie zaczerwienienia.aczkolwiek czytalam wypowiedzi rodzicow, ze ich dzieciom pomoglo.Ogolnie robi sie tak,z e jesli nie wchlonie sie sama to w wieku przedszkolnym robi sie nieskomplikowanyz abieg pod narkoza. nas to czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Przepuklina pepuszka 13.03.06, 19:28 a mojej przepuklina się wchłonęła w wieku trzech lat Ale dużo ćwiczyłyśmy mięśnie brzucha w zabawie Operacja niepotrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Przepuklina pepuszka 13.03.06, 19:30 zalepiać, jak ja byłam mała, to też miałam zaklejany pępek, u mnie pomogło, u mojej córci też, ale niestety potem się odnowiło, może za krótko kleiliśmy? Teraz córka nie ma przepukliny, dużo ćwiczeń wzmacniających mięśnie brzucha pomogło (ćwiczenia tylko w zabawie) Odpowiedz Link Zgłoś
asia.mierzynska Re: Przepuklina pepuszka 13.03.06, 19:59 mnie lekarka powiedziała żeby nie zalepiać pepuszka, bo podobno te plastry odparzają skóre wokół pepuszka. kazała częściej kłaśc małego na brzuszku.... powoli widac efekty Odpowiedz Link Zgłoś
faq nie zaklejaj 13.03.06, 20:07 to jakis przezytek w dodatku nie skuteczny, kladz dziecko na brzuszku, wzmocni miesnie i przepuklina sama zejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś