mila2712 14.03.06, 09:36 chodzi mi o żel na swędzące dziąsełka i łagodzący bolesne ząbokowanie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ysssa Re: jaki polecacie żel na ząbkowanie ? 14.03.06, 09:44 ja używam bobodentu (cena ok 8-9 zł). Mała ma 7 ząbków i przy wszystkich prawie pomógł. W skrajnych przypadkach jak żel nie pomagał (ciut przez przerżnięciem się przez dziąsło) stosaowałam panadol baby. Odpowiedz Link Zgłoś
ewabart Re: jaki polecacie żel na ząbkowanie ? 14.03.06, 09:48 Witam, u nas był bobodent, dentinox i chyba nie wiem czy dokładnie napiszę bo już było dawno calgel lub coś takiego ale pani z apteki powiedziała że skład jest bardzo zbliżony w każdym z tych trzech Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
sfinksx Re: jaki polecacie żel na ząbkowanie ? 14.03.06, 09:53 ja stosowałam calgel ....ale szczrze mówiąc to u nas się nie sprawdziło kupiłam syrop przciwbólowy i to pomogło polecam panadol Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka-c Re: jaki polecacie żel na ząbkowanie ? 14.03.06, 12:17 Dentinox, inne u nas nie działały. Odpowiedz Link Zgłoś
goo11 Re: jaki polecacie żel na ząbkowanie ? 14.03.06, 12:53 Bobodent-oprócz lidokainy jest tam jeszcze rumianek i tymianek(p/zapalnie). W innych prep. jest sama lidokaina. Odpowiedz Link Zgłoś
mik04 Re: jaki polecacie żel na ząbkowanie ? 14.03.06, 14:19 A nie prawda Dentinox N Żel do stoswani na dziąsła 10 g 1g żelu zawiera 150 mg ekstraktu z rumianku, 3,4mg chlorowodorku lidokainy, 3,2 mg polidokanolu. Działanie: Preparat o miejscowym działaniu znieczulającym i przeciwzapalnym. Wskazania: Stosowany jest zapobiegawczo jako ochrona przy bolesnym ząbkowaniu i w stanach zapalnych przy wyrzynaniu się zębów mlecznych lub mądrości. Dawkowanie: Przy pierwszych oznakach rozpoczynającego się ząbkowania należy pasek żelu, wielości ziarna grochu, nanieść i wsmarować w bolące miejsca za pomocą wacika lub czystego palca. Aplikacje można powtórzyć 3 razy dziennie, szczególnie po posiłkach i na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: jaki polecacie żel na ząbkowanie ? 14.03.06, 14:16 Polecam żel Bonjela-albo zamów go u kogos znajomego z Anglii, albo w dobrych aptekach, tez można zamówic i sprowadza; przetestowałam wiele żeli, ten tylko pomagał; malinka Odpowiedz Link Zgłoś