Dodaj do ulubionych

Cellulitis???

15.03.06, 22:10
U mojej malutkiej własciwie od urodzenia na pupci zauważyłam coś podobnego do
cellulitisu. Pojawia sie, gdy mała spina pupkę. A jak tam u Was (tzn u
maleństw)?Czy nasza kochana cywilizacja wtargnęła i w skóre naszych dzieci?
NIe martwię się, ale ciekawa jestem czy to to i jak u innych.
Obserwuj wątek
    • mart44 Re: Cellulitis??? 15.03.06, 22:23
      Cywilizacja to chyba Ciebie dopadła - może kupisz córce kremik przeciwcelulitowy?wink
      A mówiąc poważnie - mój synek też ma na pupie coś co PRZYPOMINA celulit. ALe ja
      mam wystarczająco dużo tego prawdziwego:/, żeby stwierdzić, że to coś zupełnie
      innego.
      • renard1 Re: Cellulitis??? 15.03.06, 22:35
        A podpowiesz jaki?
        Zastanawiałm sie tylko, czy takie małe dzieci mogą byc również ofiarami
        zatrycia powietrza, bo przecież cellulitis to efekt tego, że powietrze jest
        coraz bardziej brudne. Moja mama mówiła, że za jej czasów tego nie było,
        kobiety nie miały z tym problemów, a teraz co druga ma, i nie ważne czy ma
        wiecej tłuszczyku czy nie.
        Poprostu byłam ciekawa, tyle...
        • mooh Re: Cellulitis??? 15.03.06, 22:49
          Nie słyszałam i nie sądzę, by zanieczyszczenie powietrza powodowało cellulitis.
          Kiedyś nie było tego problemu nie dlatego, że kobiety nie miały celulitu, ale
          raczej dlatego, że nikomu nie przyszło do głowy uważać tego za defekt. A
          niemowlęta mają nieco inną niż dorośli strukturę tkanki tłuszczowej. Pod
          cieniutką skórą, na napiętych mięśniach pośladków, gdy dziecko leży na
          brzuszku, po prostu struktura ta się uwidacznia.
          • magdalena_dem Re: Cellulitis??? 15.03.06, 22:55
            a może nakremować i obwijać udka folią?? U dorosłych to pomaga
            • mooh Re: Cellulitis??? 15.03.06, 22:56
              Poprzestajesz na półśrodkach. Ja bym dała odessać.
              • kiniasek Re: Cellulitis??? 15.03.06, 22:58
                a feee odsysanie...odchudzać go i gimnastyka...już w tej chwili smile)))
              • magdalena_dem Re: Cellulitis??? 15.03.06, 22:58
                mówisz?? może na razie poprzestać na folii i prywatnym masażyście, a potem
                ewentualnie liposukcja
                słyszałam jeszcze że peeling z kawy jest fajny, można do wanienki odrobinę dodawać
        • mart44 Re: Cellulitis??? 15.03.06, 23:01
          renard1 napisała:

> A podpowiesz jaki?
          > Zastanawiałm sie tylko, czy takie małe dzieci mogą byc również ofiarami
          > zatrycia powietrza, bo przecież cellulitis to efekt tego, że powietrze jest
          > coraz bardziej brudne. Moja mama mówiła, że za jej czasów tego nie było,
          > kobiety nie miały z tym problemów, a teraz co druga ma, i nie ważne czy ma
          > wiecej tłuszczyku czy nie.
          > Poprostu byłam ciekawa, tyle...
          Hmm
          Jednak nie żartujesz. Chyba.
          Fajnie by było, żeby cellulit brał się z powietrza, ale niestety tak nie jest. W
          dużej mierze winne jesteśmy same tu masz przykładowy link wzięty z googli
          www.wizaz.pl/cellulit1.html
          Na dowód, że cellulit jest problemem od conajmniej setek lat - polecam obraz
          Rubensa "Trzy gracje".
          Cywilizacja może pogłębiła nasz siedzący tryb życia, albo raczej go
          upowszechniła = mamy samochody,autobusy, internet, tv - dużo prestekstów, żeby
          siedzieć i jeść niezdrowe rzeczy. Dodatkowo kobiety "podniosły spódnice" i
          pokazały nogi - więc zaczęły się im przyglądaćwink. Efekty tych obserwacji
          wykorzystał natychmiast przemysł kosmetyczny, który zaczał się prześcigiwać w
          wymyślaniu produktów do walki z cellulitem, rozstępami itp. A żeby się dobrze
          sprzedawały - problem jest szalenie nagłaśniany. MOże dlatego Twoja mama uważa,
          że "dawnej tego nie było"
          A z innej beczki - jak Twoja mama jest tak "niedoświadczona" w tej kwestii, to
          ty też nie powinnaś się martwić - to w dużej mierze sprawa genów. Jeśli tylko
          się będziesz zdrowo odżywiać, dużo ruszać, unikać soli i gorących kąpieli, itp....
          • kotka.szrotka Re: Cellulitis??? 15.03.06, 23:05
            Strasznie ciężko namalować cellulit. Rubens potrafił.
            • mart44 Re: Cellulitis??? 15.03.06, 23:08
              kotka.szrotka napisała:

> Strasznie ciężko namalować cellulit. Rubens potrafił.
              Bo to wielki malarz był!tongue_outPP

• agasasin1 Re: Cellulitis??? 15.03.06, 23:29
      kazde dziecka ma cos takiego,wiec sie tym nie martw
    • dagmara_maz Re: Cellulitis??? 15.03.06, 23:32
      Łooo matko, baby, a nie możecie pogadać o czymś weselszym zamiast przywoływać
      w y m y ś l o n e przez ludzi "defekty" urody?... Które i mnie nie
      ominęły?... smile A zobaczcie jak dzisiaj pięknie było na dworze! Przez chwilę...
      • saskiaplus1 Re: Cellulitis??? 15.03.06, 23:45
        No, daj spokój, przecież to jest właśnie wesołe! smile
        • renard1 Re: Cellulitis??? 16.03.06, 08:54
          Zaznaczam, ze to NIE JEST PROBLEM. Poprostu takie zastanawianie się.A mnie
          niestety to nie omineło. A co do mojej mamy, to ona zawsze była przy kości i
          mówiła mi, ze jak była w moim wieku, to nie miała zadnego cellulitisu i nie
          wiedziała u koleżanek. Dlatego tak wywnjoskowałam. Ale czytałam artykuł o tym,
          ze cellulitis jest spowodowany równiez tym, że toksyny w organizmie powodują
          nierównomierne rozkładanie sie tkanki tłuszczowej. No i dlatego. No a saskia ma
          rację- to jest wesołe, bo mozna sie tylkio z tego posmiac- nic nie jesteśmy w
          stanie zrobić z tym, a na pewno przez kosmetyki. Stosowałam tysiace i nic. Cóż-
          spacery, ruch(własnie zapisałam sie na basen na aerobik i na step-bola mnie
          wszystkie mięśnie!!!).A co do dzieci-poprostu była ciekawa-ale zaznaczam, ze
          nie wyszukuje problemu. Czasami warto sobie tak ot, porozmawiać i pożartować na
          tym forum(ale tylko bez złośliwości).A my przecież mamy rózne pytania,
          pytanka.No nie?

Obstawałabym przy tym masażyście-moze mamusia by skorzystała???
          Ach, zapomniałam, malutka była poddana już serii masaży-pupcia też, w trakcie
          rehabilitacji. Masowała piękna pani rehabilitantka, mój mąż wypytywał czy on
          razem z córką też może się załapać. Jakby był młodszy-tak jakieś 31 lat- to
          czemu nie...
          Małej się podobało.
          A we folii to nie wysiedzi...A może algii. Chodowałam kiedyś..bleeeee
    • bomba001 Re: Cellulitis??? 16.03.06, 09:12
      moja gruba mała tez masmile) zmartwilo to bardzo mojego męża, który wiem,choc nie
      kibicuje moim walkom ze skórka pomarańczy. pytał, kto bedzie finasowała kremy i
      od kiedy trzeba zacząć....
      • renard1 Re: Cellulitis??? 16.03.06, 09:24
        Wieice co, może właściwie już od życia płodowego, bo skoro to genetyczne...
        Tylko jak????
        • mart44 Re: Cellulitis??? 16.03.06, 09:51
          renard1 napisała:

> Wieice co, może właściwie już od życia płodowego, bo skoro to genetyczne...
          > Tylko jak????
          Proszę Cię - używaj emotikonek - wink, smile - kiedy żartujesz, bo żartujesz prawda?
          • renard1 Re: Cellulitis??? 16.03.06, 10:33
            No jasne, że żartuje.... zastosuje sie. smile)))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka