ewledea Re: rzadka kupka 17.03.06, 21:13 dziewczynki, czy kupka o rzadkiej konsystencji (niemalze cala wnika w pampersa, chcialam zrobic posiew ale nawet nie mam jak materialu pobrac u dzidzi karmionej wylacznie piersia jest normalna? dawalam lakcidofil przez tydz. i bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: rzadka kupka 17.03.06, 21:24 wnika z w pampersa?Czyli jest wodnista tak?powinna być o konsystencji jajecznicy,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewledea Re: rzadka kupka 17.03.06, 22:34 no wlasnie wodnista jest, do konsystencji jajecznicy to jej dalekoczyli mam sie martwic? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: rzadka kupka 18.03.06, 09:10 tak naprawde wszystkie probiotyki poza enterolem mozna o kant tylka potluc. tyle, ze enterol jest w stosunku do innych drogi. opakowanie 20 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: rzadka kupka 18.03.06, 07:20 Jeśli jest wodnista to moim zdanie m może być to lekka biegunka.Nic nie piszesz ile dziecko ma m-cy,czy od początku były takie kupy.....czy po prostu od niedawna się zmieniły,odezwij się Odpowiedz Link Zgłoś
ewledea Re: rzadka kupka 19.03.06, 14:42 dzieciątko moje ma 2 miechy, kupki od poczatku wodniste byly ( to przez skaze ale teraz jestem na diecie, dodatku dosyc glosno robi, ale nie sa takie strzelajace jak na poczatku. a czy to biegunka skoro robi kupke raz na 2-3 dni? i sa w niej niteczki, to chyba sluz cholera. moze faktycznie powinnam calego pampersa dac do labu... Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: rzadka kupka 19.03.06, 15:08 Jeśli pojawia sie śluz to nieważne jak często jest kupka-określa sie to już jako biegunkę.Ale co na to lekarze?????Na twoim miejscu rzeczywiście zbadałabym tą kupkę-i to koniecznie.Obecność śluzu jest czymś niepokojącym.Daj znać co to było. Odpowiedz Link Zgłoś
nela12 Re: rzadka kupka 19.03.06, 20:40 hejjezeli karmi sie tylko piersia to kupki moga byc naprawde rozne!moj synek jeden jak i drugi,robil rzadkie kupki,nieraz wodnisteraz nie robil 5- 6dni,nieraz 4dziennie-ale nie zaszkodzi zbadac-pa Odpowiedz Link Zgłoś
niki.w1 Re: rzadka kupka 19.03.06, 20:51 Mój synek ma też dwa miesiące i robi takie same kupki od urodzenia, byłam na diecie bezmlecznej - nic, miał kreon, enterol- zaczęły się wymioty- odstawiłam, muszę jeszcze zrobić posiew, ile to kosztuje, ktoś wie? ale jak raz dziennie wypije trochę około60ml modyfikowanego są ładniejsze. i o co tu chodzi, chyba o mój pokarm. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cz Re: rzadka kupka 20.03.06, 09:38 Moja córcia przez pierwsze cztery miesiące życia nie zrobiła "normalnej" kupki. Przez pierwszy miesiąc przybrała tylko 300g. Posiew moczu wykazał zakażenie dróg moczowych e.coli. Po leczeniu przybierała ok.550 g. na miesiąc, co samo w sobie jeszcze mogłoby ujść, ale ciągle robiła brzydkie, rzadkie kupy ze śluzem. Też było ciężko cokolwiek zeskrobać do badania. Przebadali ją na wszystkie strony (nietolerancja laktozy, uczulenie, enzymy trzustkowe, wątrobowe, kał na pasożyty, posiew z kału) i nic nie znaleźli. A malutka po prostu dojrzała i jak skończyła cztery miesiące, wszytko się samo wyregulowało. Moja rada - nie daj się za szybko wkręcić w ostrą dietę eliminacyjną, w dokarmianie i tym podobne pomysły, którymi lubią teraz szafować niektórzy lekarze, bo możesz szybko skończyć z karmieniem piersią. Odpowiedz Link Zgłoś