studzienka1 20.03.06, 19:33 Mały na 3 tygodnie temperatura w domu 21/22C w co ubierać małego w dzień i na noc-tesciowa ma swoją teorię,mąż swoją a ja już zwątpiłam. Napiszcie jak i w co no i czy czymś przykrywacie wasze maleństwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiadove Re: W co ubierać? 20.03.06, 19:46 Body+śpioszki. Do przykrycia rozek/kocyk/kołderka. Jak mi mama małą wyubierała to dostała potówki. Odpowiedz Link Zgłoś
studzienka1 Re: W co ubierać? 20.03.06, 19:55 Body z długim czy krótkim rękawem a śpiochy takie całe czy na szelkach???(Sorki za głupie pytania ale wolę się upewnić) Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: W co ubierać? 20.03.06, 19:59 Ja ubieram body z dlugim rekawem a spiochy na szelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: W co ubierać? 20.03.06, 19:58 Ja podobnie jak kasia... tylko pod spiochy ubieram przylegajace skarpeteczki. Jesli dziecko ma cieple raczki, nozki i nosek to znaczy ze jest dobrze ubrane. Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: W co ubierać? 20.03.06, 20:39 Ja ubierałam przy takiej tem w body, kaftanik i śpioszki. Na stópki jeszcze skarpetki. Odpowiedz Link Zgłoś
ankapw24 Re: W co ubierać? 20.03.06, 22:23 długi rękawek bawełniany i śpioszki, na stópki skarpetki...jak kark ciepły-byle nie gorący-to jest ok, jak chłodny to malutkiemu za zimno... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gocha0201 Re: W co ubierać? 20.03.06, 22:39 Na noc bawełniany kaftanik +śpiochy lub "pajac" i przykryta kouderką. Na dzień w myśl zasady to co mama bawełniany kaftanik (np ja sweter i spodnie to dziecko kaftanik, sfeterek, śpiochy i skarpety). Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: W co ubierać? 20.03.06, 23:14 Co to jest "sfeterek"??? Brzmi nieco metafizycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
lodziasta Re: W co ubierać? 21.03.06, 07:53 Przy takiej temperaturze w domu moje dziecię jest ubrane tylko w body z krótkim rękawem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: W co ubierać? 21.03.06, 08:11 Od początku ubierałam tak samo jak teraz - body z długim rękawem + śpiochy. Przykrywałam / przykrywam jedynie w dwóch przypadkach: do snu (w dzień kocyk, w nocy kołderka) oraz do wietrzenia (przeważnie kołderka i lekka czapka na głowę). Temperaturę mam około 23 st. Odpowiedz Link Zgłoś
studzienka1 Re: W co ubierać? 21.03.06, 09:13 A co zrobić jeśli mały ma ciągle zimne rączki i nosek? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: W co ubierać? 21.03.06, 09:19 Najważniejsze, żeby kark miał ciepły. Rączki będzie miał często zimne, bo układ krążenia niedojrzały. Co do noska - nigdy nie sprawdzałam. Grunt - kark. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenfish1 Re: W co ubierać? 21.03.06, 18:57 ja ubieralam na noc pajacyk, pod spod skarpeteczki zawiniety w rozek i przykryty cienkim kocykiem, w dzien body z krotkim rekawkiem bluzeczka i spodenki, skarpeteczki albo body, kaftanik i spiochy, podczas dziennej drzemki przykrywalam kocykiem Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: W co ubierać? 21.03.06, 19:09 Na noc body z długim rękawkiem i pajacyk też z długim rękawkiem (pajacyk cienki) oraz na stópki dodatkowo skarpetki, przykrywam kołderką. Odpowiedz Link Zgłoś