Dodaj do ulubionych

karmienie noworodka

15.04.06, 18:53

Mam 4 dniowego bobasa. probuje go karmic piersia i butelka, ale sciagam swoj pokarm. Czy ktoras z Was tez sciagala swoj pokarm i dawala butelka. I drugie moja mala ma tzw kupki przejsciowe. Jak dlugo one beda trwaly. Przy kazdym jedzeniu robi kupke. Poniewaz urodzila sie w 36 tc to karmie ja co 2 godziny. czy ktoras z Was tez miala wczesniaka i tak czesto karmila.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: karmienie noworodka 15.04.06, 18:58
      Co 2 godziny? To marzenie wielu mam noworodków, z reguły maluchy żądają
      jedzenia dużo częsciej i na dłużej (co godzina rozpoczecie trzykwadransowego
      karmienia, na przykład), pewnie twój maluch za kilka dni tez się zacznie tak
      objadać.
      Czemu ściągasz i podajesz butlą, malutka nie chce ssać?
    • bamboo Re: karmienie noworodka 15.04.06, 19:54
      Hej awaryl, jest wiele mam "karmiacych inaczej". Polecam wątek /o ile nie
      czytałaś/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=8368826&s=0 na
      forum "karmienie piersią" smile
      Ja też przez parę tygodni odciągałam pokarm i karmiłam butelką mojego
      wcześniaczka (ur. 35 tc), ale była to prawdziwa mordęga. Spróbuj przejść
      wyłącznie na pierś, nie przyzwyczajaj do butli.
      Jeśli chodzi o odstępy między karmieniami, to karmiłam też co 2-3 godziny /min.
      8 karmień na dobę/ ok. 50-60 ml. Kupka przy każdym karmieniu w tym wieku, to
      normalka.
      pozdrawiam ciepłosmile
    • anet81 Re: karmienie noworodka 15.04.06, 20:29
      postaraj się karmić samą pierisą, bez odciągania - na dłuższą metę to o wiele
      wygodniejsze. jasne, ze najpierw bolą brodawki i trzeba nauczyć dziecko dobrze
      ssać, ale później masz spokój na wiele miesięcy. A ciagle odciąganie laktatorem
      to strasznie męcząca sprawa.

Pozdrawiam
      Anet
    • evita_iv Re: karmienie noworodka 16.04.06, 11:14
      Ja mam niunie dwutyg. urodzona tez wczesniej.Równiez nie chciałą ssac piersi,
      wiec zaczełam odciagac pokarm i podawac z butelki a oprocz tego musiałam ja
      dokarmiac sztucznie bo było mało.Nie przejmuj sie, bo ja juz sie z tym
      pogodziłam i nie jest zle.Mała je co 2-2,5 godziny.Po tygodniu robi 2-4 kupek
      na dobę.Powodzenia i głowa do góry!!!
      • falka32 Re: karmienie noworodka 16.04.06, 14:28
        mika dobrze pisze, jedzenie co 2 godziny to marzenie wielu mam na początku. To
        nie jest "tak często", tylko "tak rzadko", zwłaszcza w przypadku wcześniaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka