Dodaj do ulubionych

Czkawka u noworodka???

20.04.06, 16:42
Witam jestem właśnie po porodzie moja córeczka ma 2 tyg.Zastanawiam się
dlaczego ma często czkawke.Czy wiecie coś na ten temat.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • shady27 Re: Czkawka u noworodka??? 20.04.06, 16:45
      do konca nie wiadomo skad ona sie bierze....Alan mial ja juz brzuchu, po pare razy na dobe mialam skaczacy brzuch....czkawki sie skonczyly dopiero w 4 miesiacu...a i teraz czasem ma jak dostanie ataku smiechu....nie martw sie to dla niego zadna meka nie tak jak dla nas... smile
      • anetakor Re: Czkawka u noworodka??? 20.04.06, 17:52
        U mojego Jaśka jeszcze czasem się zdarzają - jak położę go zaraz po jedzeniu na
        płasko, wtedy mu sięodbije, ale ni uleje i wraca z powrotem. Jak był mały to go
        to denerwowało, bo po jakimś czasie zaczynał płaka, a teraz to olewa. I tak jak
        u przedmówczyni zdarza się, że dostaje czkawki jak "gada" i śmieje się do
        swoich zabawek, ale czasem.
    • gocha0201 Re: Czkawka u noworodka??? 20.04.06, 18:03
      Moje dzieci miewały czkawki min. z powodów gdy: się nie odbiło (sposób na pozbycie się powietrza z brzuszka), za mocno się odbiło, ulało się, było zimno, było przesikane, pełna pielucha, kupa. Tyle pamiętam. Jeżeli sama nie przeszła pomagało ogrzanie lub cyc (butelka).
    • pucia78 Re: Czkawka u noworodka??? 20.04.06, 21:19
      czkawka u noworodka to wychłodzenie organizmu - proponuję cieńką czapeczkę jeśłi
      w domu jest mniej niż 20 stopni i przedewszystkim, pilnuj aby nóżki były ciepłe
      - najlepiej owijać jakims polarowym kocykiem. Takie maluchy nie umieją jeszcze
      utzrymywac ciepła i trzeba po prostu ciepło je ubierać!
    • aroner Re: Czkawka u noworodka??? 20.04.06, 21:35
      Moja córeczka miewa czkawki od pierwszego dnia życia. I to najczęściej po
      karmieniu lub jak jest jej za zimno. Jednak moje obserwacje dowodzą, że to się
      jej nawet podoba, takie urozmaicenie smile
    • ankapw24 Re: Czkawka u noworodka??? 20.04.06, 22:18

czkawka u noworodka to normalne zjawisko, może oznaczać wychłodzenie organizmu,
      lecz niekoniecznie, to zjawisko fizjologiczne, u nas występowała bardzo często
      jak Kubuś był noworodkiem, teraz wcale-ma pół roku.
    • dorkakilar Re: Czkawka u noworodka??? 21.04.06, 08:49
      Młoda ma czkawkę jak jest jej zimno, ma mokro (obsikała się, lub obkupkała),
      albo nie odbiło się jej.
      Zestaw podobny do tego co napisały inne dziewczyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka