miskaxxx1 25.04.06, 16:42 Wg mojej peditary żółtko mam podawać do zupki z miesem, a czytalm w wielu postach ze nalezy podawac do zupki bez miesa - no to w koncu jak nalezy podawac zoltko ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: szybkie pytanko 25.04.06, 17:37 tez sie spotkalam z tą opinią - żółtko i mięsko podaje sie naprzemiennie, pisal o tym swego czasu pan dr Albrecht ( mam nadzieje, ze nie przekrecilam nazwiska ) na forum Karmienie butelką ja jednak nie stosowalam sie do tego ( bo na początku nie wiedzialam ) i nadal sie nie stosuje - gotuję jajko, jak mi się przypomni i podaję niezależnie od pozostałych skladnikow obiadu.... Odpowiedz Link Zgłoś
miskaxxx1 Re: szybkie pytanko 25.04.06, 18:03 No wiec wlasnie - ponoc nie powinno sie dawac zoltka do zupki z miesem a moja pediatra twierdzi zeby dawac, jak najbardziej. Wiec daje razem z miesem. Jestem ciekawa jak Wy robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: szybkie pytanko 25.04.06, 18:23 Mały dostaje żółtko do dania bez mięsa. Zalecenie pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: szybkie pytanko 25.04.06, 21:29 miesko lub żółtko co drugi dzien w pozostale dni zupki jarzynowe bez mięsa oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
iza9919 Re: szybkie pytanko 26.04.06, 08:05 Właśnie czytałam gdzieś o tym że żółtko powinno się podawać zamiast mięsa, ponieważ mięso i żółto podane w jednym daniu obciąża prace nerek. Ja osobiście różnie daję to żółtko, czasmi z obiadem z mięsem a czasami nie( to zależy co na obiad), albo robię budyń i tam daję żółtko Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: szybkie pytanko 26.04.06, 09:37 tia..a pamietacie o ptasiej grypie? Odpowiedz Link Zgłoś