madziolek2005 26.04.06, 16:10 Witajcie! Mam pytanko - czy któraś mama odwiedzała już tego lekarza?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna_poz Re: Hematolog - duża liczba limfocytów 26.04.06, 16:22 generalnie terminy oczekiwania na wizytę u hematologa to ok. 1-2 miesiace (przynajmniej w Poznaniu) - i pewnie stąd wynika taki termin. ja niestety mialam do czynienia z takim lekarzem - problem inny, więc nic Ci nie poradzę. ja byłam tak przerazona, że pobiegłam do hematologa prywatnie, bez czekania miesiaca, 60 zł za wizyte skutecznie uwolniło mnie od strachu. Pozdr, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
18buzka Re: Hematolog - duża liczba limfocytów 26.04.06, 16:37 hej ja jestem w temacie. duza liczna lifocytow swiadczy przy innych wynikach w normie ze niemowle przechodzi jakas infekcje. niemowlaki dosc czesto przechodza bezobjaowo niegrozne infekcje bakteryjne lub wiruowe. jak pojdziesz do hematologa za 1 miesiec to kaze ci powtorzyc badanie, jak lifocyty beda ok to powie tobie co powyzej napisane. wiesz tak bedzie pozdrawiam buzka Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: Hematolog - duża liczba limfocytów 26.04.06, 18:31 Ten lekarz z którym rozmawiałam kazał przyjść z kolejną morfologią... Problem w tym, że Magda podwyższone limfocyty miała juz na poczatku marca, a teraz spadły tylko o 5 %.... Tak długo trwałaby infekcja??? Odpowiedz Link Zgłoś
kacha55 Re: Hematolog - duża liczba limfocytów 26.04.06, 22:07 Witam, jestem tylko laborantką, co nieco wiem. Jeżeli ogólna liczba leukocytów nie jest podwyższona, a jedynie limfocyty świadczy to o infekcji wirusowej. Każda choroba wirusowa daje większy % limfo. Warto powtórzyć morfologię i porównać wynik, dobrze by było dać zlecenie w laboratorium żeby zrobili rozmaz ręczny, jeżeli dalej będzie takie odchylenie. Jeżeli jakiś wynik niepokoi to ZAWSZE proszę zrobić jeszcze raz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: Hematolog - duża liczba limfocytów 27.04.06, 09:54 dzięki, dzięki. Moja Myszka ma ogólnie wyniki w normie. Trochę słabą hemoglobinę, ale też przy tej dolnej granicy. Cały czas myślę, ze właśńie coś jej się tam przyplątało, jakiś wstretny wirus i siedzi... Teraz jak bedziemy robić wyniki zrobimy w innym laboratoriu. Hmmm - a taki rozmaz ręczny dużo rożńi się od... hmm - mechanicznego??? Odpowiedz Link Zgłoś