ania-1980_1980 28.04.06, 13:40 Moj skarb ma skonczone 4 m-ce trzyma pewnie glowke i bardzo lubi siedziec czy moge go sobie sadzac juz na kolanach czy to jeszcze za wczesnie dla jego kregoslupika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Od kiedy sadzac? 28.04.06, 13:45 Sadzać tak, zeby plecy były prostopadłe do nóg ? Jeszcze nie. Ale w pozycji półleżącej, żeby plecy były podparte - trochę można. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaaa7 Re: Od kiedy sadzac? 30.04.06, 08:12 możesz sadzać, on sam daci znać że jest mu niewygodnie lub rób to cyklicznieco jakis czas zmieniającpozycję dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
eva_wawa Re: Od kiedy sadzac? 30.04.06, 18:05 jedyną wadą sadzania dziecka w tym wieku jest skrzywienie kręgosłupa u dziecka. Dopuki samo nie zacznie siedzieć to nie można sadzać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shakirek13 Re: Od kiedy sadzac? 30.04.06, 19:08 he? moj ma skonczone 6 mies,sam nie siada,ale od kilku dni go posadze i co? siedzi,potrafi sam dobre 5-8 min.a jak juz sie zmeczy lub nie ma ochoty to sie sam kladzie.wiec wie sam co moze a czego nie Odpowiedz Link Zgłoś
eva_wawa Re: Od kiedy sadzac? 01.05.06, 09:02 podobno każda matka wie co dobre dla jej dziecka, ja też sadzałam dopóki rehabilitant nie wybił mi tego z głowy. Ja już nie sadzam, a wy róbta co chceta Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: Od kiedy sadzac? 01.05.06, 16:49 Nie sadzaj dziecka dopóki samo , bez pomocy nie usiądzie. Wcześniejsze sadzanie może źle wpłynąć na kręgosłup. Nie jest też stymulującą pozycją dla dzieka. W tym wieku najważniejsze są zmiany pozycji, a nie statyka. Odpowiedz Link Zgłoś