malga1605 02.05.06, 19:51 W czwartek wracam do pracy, to straszne... Mała cały czas na cycku...Pocieszcie. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
behemot79 Re: wracam do pracy:0( 02.05.06, 19:57 Ja wróciłam 8 dni temu i ...nie jest tak źle, jak sądziłam Karmie przed wyjściem do pracy i po powrocie, w międzycasie Kuba dostaje deserek, obiadek i moje mleko odciągnięte.Zajmują sie nim dziadkowie, którzy kochaja go chyba niemal tak mocno jak ja, więc wiem, że nie dzieje mu sie krzywda...Ja tęsknie straszliwie, on chyba mniej. Aha, synek ma 6 miesiecy...A lie liczy sobie twoje dziecie? Nie martw sie, poradzicie sobie! Chociaz i tak jestem zdania, ż ekobieta powinna mieć prawo (nie obowiązek!)byc z własnym dzieckiem co najmniej do skończenia przez nie roku... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoszyn Re: wracam do pracy:0( 02.05.06, 20:16 A ja wracając do pracy (zaraz po macierzyńskim) nawet czułam pewną ulgę. Teraz czasem mam wyrzuty sumienia, że tak mało czasu spędzam z dzieckiem, ale nie mogłabym siedzieć z nim cały czas w domu. Oszalałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
wessy2006 Re: wracam do pracy:0( 02.05.06, 20:48 Kochana, Wróciłam gdy mój Eryk miał 6 miesięcy. Straszny był z niego ssaczek. Mam nadzieję, że nauczyłaś mała ciągnąć z butelki. Jak nie to musisz jak najszybciej. Ja karmiłam rano przed wyjściem i około 17 tej po powrocie do domu. Można wytrzymać, tylko w pracy trzeba ściągać. Odpowiedz Link Zgłoś
joanon Re: wracam do pracy:0( 02.05.06, 20:53 Witajcie, ja wracam 17 lipca i już myślę, ze strachem jak przetrwam bez mojej córci 9 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
jolzeid Re: wracam do pracy:0( 02.05.06, 21:40 Ja wróciłam 24 kwietnia mały miał 6 miesięcy, w pracy tęsknię za brzdącem a po pracy jestem dentka,ale nie na tyle aby się z nim nie pobawić lub wyjuść na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
111a4 Re: wracam do pracy:0( 02.05.06, 22:00 dla mnie powrót tez był trudny.wracałam do pracy kiedy mała miala 5 miesiecy,teraz ma 11.zajmuje sie nia niania.ja bardzo chetnie siedziałabym w domu chocaizby z tego powodu.ale chodzenie do pracy tez ma plusy.i nie jest tak zle.dasz rade!!!!!!mama teskni bardziej niz maluszek. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: wracam do pracy:0( 02.05.06, 23:46 Ja wracam 17 maja. Mała będzie miała niecałe 4 mce. Nie wiem jak to przeżyjemy. Serce pęka.... Nie wyobrażam sobie nie pracować, ale żeby jeszcze ze 2 mce móc z nią posiedzieć... Wiele za to dałabym. Niestety jestem nauczycielką, urlopu nie mam więc nie mam wyjścia, pora do pracy. Jedyne co mnie trzyma przy życiu to fakt, że zostaje z nią mąż, który najlepiej na świecie (oprócz mnie haha) potrafi się nią zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
malga1605 Re: wracam do pracy:0( 03.05.06, 08:01 To straszne,że człowiek nie ma wyboru.Ja swoj urlop wychowawczy wydłużałam jak tylko sie dało.Mała zostaje z nianią. Odpowiedz Link Zgłoś