ayek75 05.05.06, 20:37 mój syn właśnie skończył 4m-ce, ale od jakiegoś czasu żuje język - wygląda to dosłownie tak, jakby żuł gumę. Ponieważ nie używa smoczka - gryzaczka, to pomyślałam, że może to trochę w "zastępstwie"? czy u kogoś jest podobnie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiki130106 Re: żuje język !!? 05.05.06, 20:43 Moja mała ma 3,5 miesiąca i równiez to robi zastanawiałam sie dlaczego bo przecież daje jej smoczek. Dałam sobie spokój wydaje mi się że to nic groznego. Przejdzie jej. Ale przyznam wykonaniu mojej Wiki smiesznie to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
nadja_201 Re: żuje język !!? 05.05.06, 21:59 mOj Oskarek rowniez zyje jezyk , tak jakby jadł gume mi sie wydaje ze to poprostu zabki wychodza i go dziasła swędza i dlatego tak sobie przygryza jezyczek, rowniez nei uzywamy smoka, bo nie lubimy mamy 6 mc Odpowiedz Link Zgłoś
ewledea Re: żuje język !!? 05.05.06, 22:08 w ksiazce "jezyk niemowlat"tracy hogg wspomina, ze dzieci czasem ucza sie samouspokajac wlasnie zujac jezyk, najczesciej te co smoka nie dostaja. Odpowiedz Link Zgłoś