luboanna 14.05.06, 10:51 kiedy właściwie powinno się iść z pierwszą wizytą do ortopedy? naz maly stawia juz pierwsze kroczki, ale jeszcze nie samodzielnie, czy to już tn moment, czy można poczekać aż zacznie chodzić całkim sam? proszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azymut17 Re: ortopeda 14.05.06, 12:19 Pierwsza wizyta u ortopedy powinna mieć miejsce, kiedy dziecko skończy 6 TYGODNI życia. Dziewczynki powinny mieć potem profilaktyczne usg. Następna wizyta po ok. 3 miesiącach - kontrolna. Następna, kiedy dziecko jest już "piechurem". Tak to odbywa się w mojej w pełni państwowej przychodni, za nic nie musiałam płacić. Radzę więc jak najszybciej zapisać małego na wizytę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dootchka Re: ortopeda 14.05.06, 12:37 u mnie jest tak samo jak u poprzedniczki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luboanna Re: ortopeda 15.05.06, 15:21 dzięki! na usg bioderek byliśmy; mnie chodziło o kontrolę, jakby to określić, w jaki sposób dziecko chodzi, czy nie powinno nosik jakiś bucików ortopedycznych; ale mimo to dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś