Dodaj do ulubionych

4 nad ranem...:(

16.05.06, 12:28
Mam problem, moze ktoras z mam spotkala sie z podobnym i bedzie umiala mi pomoc. Moj 10 miesieczny syn od ponad tygodnia budzi sie regularnie o tej nieszczesnej 4, placze, podkurcza nozki, kreci sie, nie moze zasnać. Daje mu zazwyczaj troche wody (od ponad 2 miesiecy juz go w nocy nie karmie)i w koncu, z wielkimi oporami po jakims czasie zasypia i spi (raczej niespokojnie) do ok 6 i potem jak wstanie jest juz wszystko ok. W ciagu dnia tez jest ok, jest pogodny, smieje sie. Ma jak na razie 2 zeby, nie wiem czy to wszystko oznacza ze wychodza kolejne... W diecie nie bylo zadnych zmian, w trybie zycia tez nie. Szukam juz wszedzie ale odpowiedzi nie znalazlam. A dzisiaj kolejna 4 nad ranem, moze sen przyjdzie....sad(
Obserwuj wątek
    • agatkaros Re: 4 nad ranem...:( 16.05.06, 12:54
      O rety, jakbym siebie widziała....
      Nasz synek ma dokładnie 10 miesięcy i 10 dni, ma 3 ząbki i widzę, że wyjdzie mu
      zaraz górna jedynka. Też budzi się w środku nocy i nie może zasnąć, płacze i
      marudzi. Wczoraj i dziś spał z nami, bo w swoim łóżeczku absolutnie nie chciał
      po przebudzeniu, no a my obydwoje pracujemy, więc snu nam nigdy za wiele....
      Jak jest przy nas trochę się uspokaja, ale nie do końca.
      Dziś obudził się o 3 rano i tak do 4.30. Dajemy mu viburcol, żel na ząbkowanie,
      ale to średnio pomaga.
      Chyba pozostaje nam tylko przeczekać, jak ząbki wyjdą, bo to chyba to jest
      przyczyną.
      • vuvu2 Re: 4 nad ranem...:( 16.05.06, 14:06
        U nas pobudki właśnie między 3 a 4 to przy zębach reguła...
        • metaphysics Re: 4 nad ranem...:( 16.05.06, 14:16

u mnie jest podobnie, od paru dni pobudka miedzy 3-4 i placz, corka ma prawie
          11 miesiecy, nie skojarzylam tego z zebami, ale faktycznie, chyba trojki gorne
          sie wyrzynaja
          • oda100 Re: 4 nad ranem...:( 16.05.06, 14:19
            ja wybieram sie z moim 10-miesieczniakiem w tej sprawie do lekarza, ale widze
            ze to moze normasad. Od 2 tygodni miedzy 2-4 w nocy moj synek przechodzi tez
            jakis kryzys, siada, placze, kreci sie, probuje spac na czworakach, nie moze
            zasnac. Daje mu troche paracetamolu w syropie, tule, na koniec piers i spi do 6-
            7. Tez nie wiem czy to zeby, ale wyglada na bol, podkula nogi, prezy sie, moze
            brzuch?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka