kasia_sp 18.05.06, 15:58 jaki polecacie dla niemowlaczka ?? które sa najbardziej miarodajne i jak ma się cena do jakości waszym zdaniem ?? będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiakal Re: termometr 18.05.06, 16:04 Zadałam kiedyś to samo pytanie i panie mi doradziły, że najlepszy zwykły rtęciowy ale mierzenie nie w pupie tylko w pachwince. Wtedy nic nie trzeba odejmować bo to jest rzeczywista temperatura. A te wszystkie elektroniczne, nie mówiąc już o tych do ucha-oszukują. Joanna i Emilka Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: termometr 18.05.06, 16:14 O ile wiem, rtęciowe termometry powinny być niedługo całkowicie wycofane z rynku. W domu, gdzie jest dziecko, nie powinno nawet być rtęciowego termometru. Rtęć jest silną trucizną, a szklany termometr łatwo się tłucze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_sp Re: termometr 18.05.06, 16:20 no bądź tu człowieku mądry czekam na kolejne opinie !) Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: termometr 18.05.06, 16:24 Tu coś znalazłam na temat termometrów rtęciowych www.npr.prolife.pl/rtec.htm ec.europa.eu/environment/news/efe/17/article_1424_pl.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gerandia Re: termometr 18.05.06, 16:39 lekka przesada jeszcze kilka moze kilkanascie lat temu tylko byly rteciowe termometry i jakos ludzkosc nie wyginela bez przesady sa to dobre termometry i na kazda kieszen dla dzieci i doroslych ja mam taki i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: termometr 18.05.06, 16:58 są rtęciowe z kilka złotych, są też bezrtęciowe(ok.20 zł) które wyglądają tak samo-do kupienia w aptekach.Ja mierzę elektronicznym (nie dousznym),są z miękką końcówką również, a tradycyjny i tak mam w szafce. Odpowiedz Link Zgłoś
nadja_201 Re: termometr 18.05.06, 17:15 Ja mam termometr chicco, elektroniczny, mierzę temperature w pupce, jestem bardzo z niego zadowolona i cena jest przystępna www.aptecus.com/product_info.php/products_id/13955?osCsid=28873fce9b290744e3c4d8b7a4815c5c Odpowiedz Link Zgłoś