Dodaj do ulubionych

mata edu - od kiedy?

26.05.06, 10:03
witam,

od kiedy Wasze dzieci korzystały z mat? Czy mata Tiny Love.. jest rzeczywiście
taka świetna? Czy sa inne? ale przede wszystkim dla dziecka w jakim wieku są
one przeznaczone?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kuleczka28 Re: mata edu - od kiedy? 26.05.06, 10:56
      Nam było troszkę szkoda kasy na tiny love, choć ludki wiem że kupują i sobie
      chwalą, myśmy chcieli dla małej nową. No i zakupiliśmy ZWIERZAKI firmy BABY
      MIX. Mała bardzo lubi się na niej bawić, ma 4,5 miesiąca. Na macie jest
      napisane, że jest przeznaczona dla dzieci półrocznych i więcej, pa smile
      • maga785 Re: mata edu - od kiedy? 26.05.06, 11:50
        Mata Tiny -love od 0 - 10 miesiecy.Potem można zdjąc pałaki i wykorzystywac jako
        mate do zabawy.Mój syn bawi się na niej od kiedy skończył 2 miesiące.Super
        sprawa.Szybko nauczył sie chwytać zabawki, przewracać na brzuszek ,bok i
        plecy.Uwielbia leżeć na macie na brzuszku.Dziennie spędza na macie prawie 3 h.
        Pozdrawiam
    • bonnie75 Re: mata edu - od kiedy? 26.05.06, 13:47
      Walczylam z mezulem o zakup Tiny Love, bo wiem, ze te maty (szczegolnie ta
      nowosc ZOO) sa swietne - koszmarnie jednak drogie. Poprzestalismy jednak na
      KOTKU ze Swiata Pluszowych Zabawek Marko (cena kolo 80 zl). Moj maly ma 4 i pol
      miesiaca i od dwoch tygodni szaleje na tej macie. Jest bardzo kolorowa i ma
      sporo elementow edukacyjnych. Dla mojego Adasia jest nieco za mala, bo turla sie
      z niej na podloge, wiec musze obkladac ja dodatkowo recznikami, ale generalnie
      moze byc smile
      • jagooarek Re: mata edu - od kiedy? 27.05.06, 16:36
        mój synek ma 3,5 miesiąca od tygodnia bawi się na macie BABY MIX (90zł),
        dodatkowo zaczepiam jeszcze inne grzechotki i pluszaki, jest to dla niego
        bardzo zajmujące. pozdrawiamwink
    • zenusia Re: mata edu - od kiedy? 27.05.06, 19:02
      Tiny Love to naj lepsza mata dzieciak sie wiele uczy .Szkoda że mój syn dostał
      ja tak póżno bo teraz idze mu ósmy miesiac i już go tak nie interesuje.Wiec
      polecam dzieciaczką jak naj wcześniej .A zawsze można ją sprzedać i napewno
      chetni sie znajda. Pozdrawiam
    • mamamatyldy Re: mata edu - od kiedy? 27.05.06, 20:05
      Tiny Love jest SUPER!!! Dzidziol fajnie sobie na niej bryka i na pewno ciężko
      będzie sie jej/jemu na niej znudzic - ma mase bajerów. Naprawde radze jesli Ci
      szkoda kasy to przyoszczedzic i ja kupic. Zabawki na pałąkach sie zdejmuja, tak
      zdjęta zabawke mozesz zabrac wszedzie (zabaweczki sa pluszowe i brzecza jak
      grzechotki). Ja ja polecam.
    • aga.roro Re: mata edu - od kiedy? 27.05.06, 21:30
      A my kupiliśmy synkowi matę jak miał 2 m-ce, Tiny Love Plac Zabaw. I faktycznie
      od tego momentu mogłam złapać chwilę dla siebie, synek świetnie się na tej
      macie bawił itp. Aż do skończenia 7,5 m-ca, więc myślę, że długo. Teraz, kiedy
      ma 8 m-cy, siedzi i rwie się na nogi, kompletnie nudzi go leżenie na pleckach,
      więc zabawki na pałąkach, które kiedyś nad nim wisiały już go nie interesują. I
      z góry zakładaliśmy, że jak taki czas nadejdzie to sprzedajemy matę na Allegro.
      Bo przecież synek równie dobrze może siedzieć na kocyku z zabawkami.
      Także moim zdaniem w macie edukacyjnej chodzi głównie o pałąki z zawieszkami, i
      z perspektywy czasu przyznam szczerze, że drugiemu dziecku kupię zwykłą
      kolorową matę, zwracając tylko na to uwagę aby pałąki były nisko, tzn w zasięgu
      rączek (w matach chyba Canpol te pałąki są takie wysokie i dziecko nie może nic
      sięgnąć). W tej macie Tiny Love Plac Zabaw jest taka plansza grająca, gdy
      dziecko uderzy rączkami lub nóżkami, ale mój synek kompletnie się tą częścią
      nie bawił.
      pozdrawiam
      aga
      • nataliamackowiak aga.roro 31.05.06, 07:54
        masz moze Ty, albo inna mama na sprzedaz tą mate Plac Zabaw(ewent.zoo)?
        prosz eo info na maila;
        Natalia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka