madziajab 27.05.06, 17:53 hej moj maly ma dzis caly dzien goraczke rano 37.5 teraz 37 i 9. widac chyba ze idzie zabek- skad wiadomo ze to od zabkow a nie cos innego, dalam mu paracetamol, jak pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efka42 Re: POMOCY- gorączka, zęby 27.05.06, 19:11 jesli nie ma zadnych innych niepokojacych cie objawow, a podejrzewasz ze to zabek, to mysle ze narazie nie ma sie czym martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor Re: POMOCY- gorączka, zęby 27.05.06, 21:49 mój miał ostatnio to samo i okazało się, że to jakaś trzydnióweczka była - zęba 0 nadal, zawsze możesz skoczyć na pogotowie, jeśli się boisz, że to coś więcej, a jak nie to paracetamol w czopkach wystarczy w odpowiedniej dawce, zależy ile Twój maluch waży, mój 8700, więc lekarz kazał mu dać 150, wcześniej mu dawałam 80 i dziwiłam się czumu mu gorączka nie chce spaść Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: POMOCY- gorączka, zęby 27.05.06, 21:54 mój synek to samo mial ale okazalo sie zapalenie gardlai do antybiotyku ja madra mój synek 9 miesiecy 11 kg dawalam 80 mg i nie chciala spasc nawet rosla i na ogotowie jechalam w nerwach a za mala dawka jak dla niego dostal czopka i goraczka spadla nastresowalam sie jak nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
madziajab Re: POMOCY- gorączka, zęby 28.05.06, 23:05 ...dzis goraczki nie ma, Maly czuje sie super, ile mu podawac paracetamolu w syropku- wazy 9 kg i ma 10 mc...dawalam mu 3 ml, nie za malo? to chyba byl zabek- widac cos na gorze....ma na dole od 3 mc 2 zabki, moze wreszcie pora na gorne? po jakim czasie od tej goraczki wyjdzie zabek? skoro one sie wyrzynaja to czemu ona trwala tylko 1 dzien- goraczka??? myslalam ze to przez caly czas az do wyjscia zabka...truna sprawa....acha- 3dniwoke maly juz mial, gardlo oki- wiec to zabek Odpowiedz Link Zgłoś