Dodaj do ulubionych

Pampers czy Huggins???

31.05.06, 16:36
Mam pytanko,
Jakie sa najlepsze pieluszki dla noworodka???
Prosze o pomocsmile
Obserwuj wątek
    • kasia2705 Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 17:03
      U nas zdecydowanie lepsze okazaly sie Huggies (ale tez bdb sa libero). Pampers
      wypadl najgorzej - siateczka kleila sie do pupy i synka bolalo obdzieranie z
      pieluszki sad
      dzis konczy 4 tygodnie a my uzywamy juz tylko huggies (sa tu nieco tansze niz
      libero)

kasia
    • iws Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 17:05
      moje zdanie: dla noworodka najlepsze pampersy ale potem od numeru 2 to już
      tylko huggisy, pampersy są okropne dla większych dzieci
      • malgosiek2 Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 17:08
        Kupiłam jeszcze w ciąży po super promocyjnej cenie pampersy newborny dla mnie
        były do kitu,gdyż już po 2 godz.były pełne napęczniałe jak balony.
        Przy pierwszym synu stosowaliśmy huggisy i mąż teraz też kupił huggisy i są o
        niebo lepsze od pampersów więcej mogą wchłonąć.
        Pzdr.Gosia
        • behemot79 Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 17:15
          Zgadzam się z przedmówczyniami. Pampersy w porównaniu z Huggiesami (ale tymi
          zielonymi - superflex, nie rózowymi)wypadaja blado...Z jedynek byłam
          zadowolona, ale kolejne numery - kompletna klapa. Najgorsze było to, że
          przeciekały sad Z huggieesami nie mielismy tego problemu.
    • magkon1 U nas Pampersy 31.05.06, 17:16
      Od numeru 1 używamy Pampersy i u nas sprawdzają się rewelacyjnie teraz jesteśmy
      już na 3. Innych nie sprawdzałam, bo skoro te są świetne to nie mam potrzeby.
      • agastrusia Zdecydowanie Pampersy 31.05.06, 18:02
        Haggisy były beznadziejne i nienadawały się do użytku - pękały gumki
        zabezpieczające i zawartość pieluszki lądowała na ubrankach.
        • agnieszkaj10 Re: Zdecydowanie Pampersy 05.06.06, 11:02
          Od urodzenia tylko i wyłącznie PAMPERS reszta to totalna klapa zwłaszcza
          HUGGIES nawet te zielone.
    • kotylla Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 17:17
      Pampersy są lepsze - bardziej chłonne ,nie przeciekają i są w miarę waskie.
      huggiesy szybko się napełniają moczem i są szerokie.
      • kotylla Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 17:21
        " moje zdanie: dla noworodka najlepsze pampersy ale potem od numeru 2 to już
        tylko huggisy, pampersy są okropne dla większych dzieci"

Dlaczego Pampersy są okropne dla większych dzieci?? Są lepsze właśnie - lepiej
        wyprofilowane ,nie krępują ruchów dziecka (jak zaczyna chodzić) , nie
        przecikają tak szybko ,nie robią się zółte od moczu jak np huggiesy , no i
        chłoną szybciej .
    • adanis Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 17:24
      Od porodu uzywalam Pampersy i tez czasami mnie zawiodly.Jak bylismy na urlopie
      w PL to kupilam Huggis i stwierdzilam,ze sa troche gorsze.Nie trzymaja dobrze
      moczu i synek byl czesto mokry.Kupki caly czas wychodzily z falbanek wokol
      nozki.Opinie sa jednak podzielone wiec radze Ci sprobowac samej i wtedy
      wybierzesz odpowiednie.
    • sylwia.ax Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 18:57
      Przy starszym synu uzywałam huggiesów. ALe teraz córce kupujemy Happy newborn i
      bardziej nam pasują niz huggiesy przede wszystkim dlatego ze mają węższe rzepy
      i łątwiej je zapiąc.
    • agnes3131 Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 19:09
      Dla naszego maluszka lepsze sa huggiesy, bo delikatniejsze. Pampersy ocierały
      go na brzuszku i na nóżkach, ma on bardzo delikatną skórkę. I lepsze są, bo na
      rzepy, a nie naklejki, które nieraz przykleją się do skórki.
    • kasikk3 Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 21:27
      PAMPERSY!!! Próbowałam wszystkich możliwych pieluch jakie w sklepach znalazłam
      i u mnie zdecydowanie zawsze wygrywały pampersy (teraz jesteśmy na 3). Nigdy
      nic nie wydostało się poza pieluszkę, nie przemokły, są bardzo dobrze
      wyprofilowane. Huggiesy są za długie, po zapięciu pieluszka wisi po kolana i za
      słabo zachodzi na boczki, pampersem można dziecko dokładniej 'owinąć'.
      Ale najbardziej we wszystkich pieluchach poza pampersami wnerwiało mnie to, że
      zasikane robiły się TWARDE, zbijały się w grudę, która odciskała się na pupci
      mojej Olusi!!! Pampersy po przyjęci paru siknięć są mięciutkie jak podusia i
      nigdy nie widziałam odgnieceń na dupci.

No to się nagadałamsmile)) wybór nalezy do Ciebie
    • gosia336 Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 21:49
      pampersy dla noworodka jeszcze moga byc,chociaz glownie i tak uzywalismy
      huggies,pozniejsze pampersy byly strasznie plastikowe-cos jak podpaski always-
      teraz caly czas jedziemy na wisniowych rossmanach ,ktore nie przeciekaja
      • majan2 Re: Pampers czy Huggins??? 31.05.06, 21:54
        Podstawwowa wada pampaersow jest dla mnie ich brzydki zapach. Uywalam na
        pocztaku, ael jak mi sie skonczyzly to kupilam Hugiesy i tak zosatlo, coreczka
        tez sie w nich odparzla, ale moze to po portu taka pierwsza reakcja na swiat
        zewnetrzyny.
    • aniqa1 Re: Pampers czy Huggins??? 05.06.06, 10:06
      dla noworodka najlepsze sa happy bo sa szerokie i sztywne co sprawia ze nozki
      sa szeroko rozstawione a to dziala dobrze na bioderka
    • mfka Re: BELLA START 05.06.06, 10:36
      Najlepsze na początek są te pieluszki, pomijając aspekt cenowy (tańsze od
      pampersów i huggisów) to jako jedyne mają wykrój na pępuszek. Są naprawdę super!
    • luboanna Re: Pampers czy Huggins??? 05.06.06, 12:18
      u nas lepiej wypadły huggiesy; pampersy wudaja sie jednak przereklamowane;
      zresztą oferta cenowa wypada na korzyść Huggiesów, co nie jest bez znaczenia
      przy tak długim okresie korzystania z pieluch 1-razowych;
    • lenka_2 Re: Pampers czy Huggins??? 05.06.06, 12:29
      jarJa uzywalam pampkow newborn.smile Sprawdzily sie, potem przeskoczylismy na
      hugiesy i sa rewelacyjne. jeszcze nigdy nie przeciekly, a czesto byle jak
      zakladam, bo mala ciagle sie wierci
    • delfinmm Re: Pampers czy Huggins??? 05.06.06, 12:50
      Pampersy 1 sa dobre...bylam zadowolona-dalsze rozmiary-dla mnie katastrofa!
      Smierdza sztucznoscia-az czuc przez ubranka!!! kupki malec mial po kilka razy w
      tyg na plecach-wiec ubranka niektore nie do odprania no i po nocy( a dosc szybko
      przesypial cale) zawsze mial zasikane spioszki. Kupilismy eksperymentalnie
      hagisy-dla mnie rewelacja!
      Chlonne, kupka jest na swoim miejscu,maly nigdy nie mial zasikanych spiochow.
      POLECAM!!!
      • soprana Re: Pampers czy Huggins??? 05.06.06, 14:21
        ja wczoraj kupilam pampersy z elastycznym zapieciem. Mięciusienkie i delikatne
        przylegają jak majteczki do ciałka. Juz drugi raz na takie trafiłam Przypadkowo
        choc opakowanie było normalne. Te elastyczne pampersy chyba nie były nigdzie
        reklamowane?
    • maja2081 Re: Pampers czy Huggins??? 05.06.06, 14:28
      Huggisy!! Zaczynaliśmy od Pampersów newbornów i malutka dostała uczulenia,
      (pomógł kisiel z mąki kartoflanej - położna podpowiedziała), zmieniliśmy na
      Huggisy i się świetnie sprawdzają (przynajmniej u nas)- dobrze chłoną, nie
      przeciekają i ważne nie uczulają.
    • inia33 Re: Pampers czy Huggins??? 05.06.06, 16:34
      przeczytałam wszystkie posty i wychodzi na to, że opinie są podzielone mniej więcej pół na półsmile plus jeszcze kilka wzmianek o innych pieluszkach...
      więc trzeba samemu testować, bo każdemu odpowiada co innegosmile
      poza tym dziecko może być na któreś uczulone i wtedy wiadomo...

PS. ja przy obydwu córkach od urodzenia używałam pampków i zawsze byłam zadowolona, kilka razy spróbowałam huggisa i nie było dla mnie różnicy, ale nie chciałam zmieniać, skoro dziewczyny od początku dobrze pampki tolerowałysmile
    • moreno500 Re: Pampers czy Huggins??? 05.06.06, 21:08
      ja używałam 1,2,3 pampersa, wszystko było ok, i nagle pojawiło się odparzenie.
      tysiąc kremów, nic nie pomogło, dopiero zmiana na huggiesy przyniosła
      natychmiastową poprawę (po założenieu I-szej pieluszki wszystko zniknęło!).
      myślę, że pupa wybierze sobie sama. huggiesy nam przepuszczają kupkę nogawkami -
      ale jeśli jest to cena nieodparzonej pupy, to ja będę te ciuszki z radością
      prała!
    • kiniak22 Re: Pampers czy Huggins??? 05.06.06, 21:19
      wyprobowalam juz kilka rodzajow pieluszek i jak dotad najlepsze okazaly sie
      pampersy chcociaz zdazylo sie ze bokiem cos ucieklo huggisy sa dobre dla
      malenkich dzieci ktore sie nie ruszaja kiedy moja cora zaczela sie wiercic i
      wierzgac nogami to wszystko bokiem wylatywalo bo gumki po bokach wogole nie
      trzymaja polecam tez happy ale uzywalam tylko 1 i byly najlepsze z wszystkich
      przetestowanych przeze mnie pieluszek ale 2 mialy juz za krotkie gumki po bokach
      i tez wyciekaly wiec obecnie jestesm znowu na pampersach tylko o rozmiar
      wiekszych niz sa przewidziane na dzidzie o wadze mojej cory bo przy aktywnym
      dziecku rowniez bokiem przepuszczaja duzo mam poleca rossmanki ale niestety w
      miescinie gdzie mieszkam nie maja takich pieluch wiec nie wiem jakie one sa
    • s.poline Re: Pampers czy Huggins??? 09.06.06, 08:44
      Tylko HUGGIES! W dodatku tylku super flexsmile Te w niebiesko- różowym opakowaniu też nie zdały egzaminu... Pampersy wypadły u nas tragicznie (u nas i u naszej córeczki, która ich nie cierpi). Ewentualnie wchodzą w grę Happy z Belli. Mąż kiedyś kupił, bo nie było innych i bardzo pozytywnbie nas zaskoczyły. Ale huggies i koniecsmile
    • driadea Re: Pampers czy Huggins??? 10.06.06, 20:11
      f. Niemowlę traktuje wyłącznie o pielęgnacji i rozwoju niemowlęcia, a każdy
      wątek, który wykracza poza te ramy tematyczne, zostanie, zgodnie z regulaminem,
      przeniesiony na odpowiednie podforum forum eDziecko.
      Zapraszam tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=42745554&a=42906258

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka