Dodaj do ulubionych

pilnie proszę o pomoc

19.06.06, 15:40
Mój 4 tygodniowy synek od dwóch tygodni ma sporą drobniutką wysypkę i
czerwone plamy na buzi główce i zaczyna pojawiać się na karku i
ramionkach.Wydaje mi się że go to swędzi bo jest bardzo niespokojny i cały
czas rusza rączkami i nóżkami.Nadmieniam że karmię go sztucznie,czy może to
być skaza białkowa.
Obserwuj wątek
    • madziajab Re: pilnie proszę o pomoc 19.06.06, 15:44
      U mojego synka wygladalo to podobnie, ale glownie mial na nozkach pleckach, ale
      u 4 ttygodniowego maluszka to roznie moze byc, moze zmien leko, ale na pewno idz
      do lekarza- tak mysle..
    • karynk Re: pilnie proszę o pomoc 19.06.06, 15:44
      A może mu po prostu za gorąco?
      Za ciepło ubierasz i ma potówki?
      • gosika78 Re: pilnie proszę o pomoc 19.06.06, 15:51
        moja młoda też ma taką wysypkę, zaczęło się wraz z upałami, mniemam, że to potówki, bo są zawsze w fałdkach i ich okolicach. Też wygląda na rozdrażnioną ich obecnością.
      • madzia1505 Re: pilnie proszę o pomoc 19.06.06, 15:53
        nie sądzę żeby to były potówki ponieważ wysypka jest głównie na buzi i główce a
        przecież tam nie ma nic ubranego a z dnia na dzień jest tego coraz więcej.W
        czwartek idę do dermatologa zobaczymy co powie.
        • koralik12 Re: pilnie proszę o pomoc 19.06.06, 15:58
          nie lepiej do pediatry? ja wybrałabym się do pediatry a nie dermatologa
          -Ala
          • madzia1505 Re: pilnie proszę o pomoc 19.06.06, 16:01
            koralik12 napisała:

> nie lepiej do pediatry? ja wybrałabym się do pediatry a nie dermatologa
            > -Ala
            u pediatry już byłam i powiedział że mam iść do dermatologa,bo to
            prawdopodobnie łojotokowe zapalenie skóry i przepisał maść ale ona nic nie
            pomaga a jest coraz gorzej.
            • koralik12 Re: pilnie proszę o pomoc 19.06.06, 16:20
              Mój synek w podobnym wieku miał takie czerwone plamki- krostki głównie na buzi i
              główce. Potem robiły się na nich małe żółte strupki. Jeden lekarz stwierdził że
              to atopowe zapalenie skóry, kazał przemywać 3 razy dziennie wodą utlenioną i
              przyjśc na kontrolę. Od tej wody utlenionej było tylko gorzej, skóra się jeszcze
              bardziej wysuszyła, włoski mu najpierw zrudziały, potem wypadły, a lekarz dalej
              kazał przemywać tą wodą i w żadnym wypadku nie natłuszczać. Poszłam do innego
              ten mi powiedział że to uczulenie na proszek, kazał prać w płatkach mydlanych i
              zapisał TŁUSTĄ maść. Powiedział że powinno przejść za 10 dni. I faktycznie
              przeszło -to było uczulenie na proszek chociaż zawsze 2 razy płukałam i prałam
              tylko w loweli.
              -Ala
    • gosika78 Re: pilnie proszę o pomoc 19.06.06, 16:56
      Słuchaj, a może to hormony? U dzieciaków moich 2 kuzynek pojawiło się dokładnie coś takiego (buzia, główka i potem klatka piersiowa)i w takim samym okresie życia (około 4 tyg) i to właśnie było to! Przy czym każdy lekarz mówił coś innego. Pomógł bepanthen.
      • edytap81 Re: pilnie proszę o pomoc 19.06.06, 19:19
        Moja córcia też miała wysypkę na twarzy i klatce piersiowej, a do tego miała
        bardzo suchą skórę. Myślałam że oliwka jej pomoże tzn jeśli będzie cały czas
        smarowana - ale nie. Byłam u pediatry dostałam receptę na robioną maść z
        witaminami A i E oraz jest kąpana w Emoilium. Jest wielka poprawa smile wysypki
        brak - suchej skóry brak poprostu super smile Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka