Dodaj do ulubionych

czy to potówki?

30.06.06, 17:35
moja mala ma 6 miesiecy, ostatnio sa straszne upały, ubieram ja bardzo
leciutko ale mimo wszystko bardzo sie poci, tak ze az na raczkach(na
przedramieniu) takie kropelki potu sie zbieraja. a teraz w tym samym miejscu
pojawily sie krostki, malutkie, niktóre z jakby ropnymi kropkami. czy to
potowki czy moze uczulenie? czyms je smarowac?
Obserwuj wątek
    • ulala.v Re: czy to potówki? 30.06.06, 17:40
      Najprawdopodobniej potówki, kąp w krochmalu z dodatkien nadmanganianu potasu, w
      ciagu dnia możesz przemywać rumiankeim albo nadmanganianem. Tylko nadmanganianu
      za dużo nie dodawaj-wystarczy kilka ziarenek, żeby woda lekko różowa była, bo
      małej zostana brązowe smugi na ciałku a Ty będziesz mieć dłonie jakbyś
      saoopalacz pomyliła z kremem do rąk wink
      • marta_tuzin Re: czy to potówki? 30.06.06, 17:46
        a gdzie kupic nadmanganian potasu? i w jakiej postaci on jest, ile kosztuje?
        • monisse25 Re: czy to potówki? 30.06.06, 18:13
          kosztuje grosze w aptece..wsypujesz do wody taką ilośc aby była leciutko różowa
          i kapiesz
        • mlubik Re: czy to potówki? 30.06.06, 18:30
          Witam! Z tego, co opisujesz to wygląda na to,że sa to potówki. Ja też
          wystraszyłam się widząc te krostki w upały i szybko pobiegłam do pani lekarki.
          Mi kazała te krostki z białymi punkcikami delikatnie wycisnąć(ostrożnie) i
          następnie przetrzeć spirytusem, a resztę potraktować Alantanem (puder)smile
          Te miejsca gdzie wystepują potówki nie smarować oliwką czy innymi kremami, żeby
          nie zatkać porów skóry. Rezulaty były widoczne następnego juz dnia, a po 3
          dniach i nich zapomniałam smile. Każde maleństwo reaguje inaczej ( moje jak
          przemywałam rumiankiem-miało więej potówek sad) Musisz wypróbować co Twojemu
          maoeństwu odpowiada..
          • sja75 Re: czy to potówki? 30.06.06, 19:34
            przetrzyj je roztworem wody przegotowanej i sody oczyszczonej-łyżeczka na
            szklanke wody.ropne przetrzyj spirytusem ale nie wyciskaj
    • alicez Re: czy to potówki? 08.07.06, 15:57
      Mój mały przez ten upał biega bez ubrania po domu ale co z tego jak w
      mieszkaniu mam 32 stopnie.. Okropnie go wysypało, całe plecy, szyja i rączki.
      Lekarka kazała kupić Tanno-Hermal Lotion i dziś zaczęłam smarować, zobaczymy
      jakie będą rezultaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka