wierny_1 11.07.06, 10:56 witam, czy Waszym noworodkom też zeszła skóra z rączek i stópek? a może wiecie czym smarować? bo oliwka jakoś nie bardzo pomaga, pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucerka Re: schodząca skóra 11.07.06, 11:25 Dziecko przez ostatnie 9 m-cy przebywalo w wodach plodowych. To normalne, ze skora schodzi - nawet do paru tygodni po porodzie. Wiem, ze dziewczyny smaruja oliwka.Mnie polozna powiedzala, zeby nie meczyc skory dodatkowym natluszczaniem, tylko dac szanse na wyksztalcenie sie bariery ochronnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wierny_1 Re: schodząca skóra 11.07.06, 11:46 dziękuję za onformację, ja zaczęłam smarować lekko bepanthenem bo wiem, że ma działanie gojące i kojące, ale nie będę przesadzać, bo rzeczywiście skóra musi sama zacząć się uadparniać na warunki zewnętrzne Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: schodząca skóra 11.07.06, 13:01 mojej corci schodzila skora z calego cialka, polozna powiedziala, ze to normalne i kazala tylko nawilzac skorke, wiec oliwkowalam i tyle, jak zeszla juz to bylo po sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Re: schodząca skóra 11.07.06, 13:34 Wlej trochę oliwki do kąpieli, ja tak robiłam - nie smarowałam niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja20071 Re: schodząca skóra 11.07.06, 13:45 Ja również delikatnie smarowałam oliwką.Po około1,5-2 miesięcy wszystko się unormowało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bejsi Re: schodząca skóra 11.07.06, 15:32 My smarujemy plynna parafina. Jest bardzo skuteczna i nie wywoluje alergii. Odpowiedz Link Zgłoś