Dodaj do ulubionych

Upały - wymioty -POMOCY

11.07.06, 11:29
Dziewczyny nie wiem co jest mojej Myszce np je serek i już ostatnia łyżka i
hlust wszystko zwymiotowane i tak zrobił mi w sobotę z zupką w niedzielę z
deserkiem, wczoraj lekka przerwa i dzisiaj ten serek, czy to jest zwiazane z
upałami i ząbkami, bo wyłażą mu te z tyłu, czy on jest chory i lecieć do
lekarza ??? Może macie podobne sytuacje?? Dzięki za Pomoc z góry.
Obserwuj wątek
    • lula78 Re: Upały - wymioty -POMOCY 11.07.06, 12:11
      My co prawda jeszcze nie wprowadzałyśmy stałych produktów, tylko dwa razy była
      marchewka i raz mus jabłkowy, ale z tego co czytałam, to często dzieci wymiotują
      przy nowych produktach. Może spróbuj tego serka przez jakiś czas nie podawać. A
      czy długo już wprowadzasz stałe produkty i ile miesięcy ma Twoja pociecha? Może
      w tym tkwi problem i maluszek jeszcze nie jest na to gotowy.
    • hefalumpy3 Re: Upały - wymioty -POMOCY 11.07.06, 12:23
      Niestety u nas podobnie. Wcale nie dotyczy to nowych potraw. Mały hlustał zupką
      , którą zajadał się ok. 3 mies. Ostatnio 1 raz owocami, które też już zajada
      kilka miesięcy.Pozostałe posiłki i napoje (mleczko, kaszki, jogurty, deserki
      itp)zajada normalnie "bez zwrotów". Konsultowałam to z pediatrą, Pani dr kazała
      przeczekać upały. Nie wciskać nic na siłę.W ciągu dnia podajemy mniejsze porcje
      posiłków. Dodam, że również jesteśmy na etapie ząbkowania. Musimy to przeczekać.
      • zolwik51 Re: Upały - wymioty -POMOCY 11.07.06, 12:56
        Mały na 16 miesięcy podobnie jak u ciebie je wszystko juz x-czasu więc się
        pocieszyłam, ze to tak jest z tymi upałami i zmniejszę mu porcyjki i odstepy
        między karmieniami -DZIĘKUJĘ
    • gosika78 Re: Upały - wymioty -POMOCY 11.07.06, 12:45
      Co prawda moje dziecko to inny przedział wiekowy (1,5 mies.) ale zauważyłam, że
      w upały o wiele więcej ulewa, czasem wymiotuje. Czytałam gdzieś że to częsta
      reakcja u niemowląt. Lekarz powiedział to samo. Podaję dużo pić, żeby się nie
      odwodniła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka