Dodaj do ulubionych

7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!!

13.07.06, 21:30
Chce opisac mojego synka i zapytac was co mam robic jakie bledy popelniam ,jak
wasze dzieci sobie radzily no i co moge zmienoic zeby bylo ok.zaczne od
poczatku.moj mis nie ma ani jednego ząbka a dziasla swedza go juz
od2mies.slinienie i gryzienie wszystkiego.do niedawna potrafil sie bawic sam
przez jakies30-40 min wlozeczku albo na ziemi.a teraz marudzi i zadko zdarza
mu sie bawic15min samemu.oby to tylko przez upaly.no i przez dzien nie widac
strasznego grymasu na twarzy ale za to noce ma troche niespokojne.idzie spac
troszke sie wiercac ok8-9 iprzebudza sie ok 1,potem 3,4 apotem to juz wierci
sie niespokojnie.daje mu wtedy mleczko ispi dalej.oczek nie otwiera tylko
placze.pic nie chce wogole nawet przez dzien.chyba ze jest glodny to kilka
kropel wypije.je zupki ale troske tylko.nie jakies straszliwe ilosci
ok10lyzeczek.nie umie jeszcze usiasc ale posadzony siedzi nawet pol
godz.izaczyna pupcie do gory podnosic.tak do raczkowania.stosuje zel na zabki
ale nadal jest taki niesokojny isie zastanawiam czy tak wszystkie dzieci maja
..prosze o rady.no ewentualnie na priv.bardzo prosze!!
Obserwuj wątek
    • gosia_1985 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 13.07.06, 22:02
      to jakbys moje dziecko opisywała smile
      • izabela.16 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 14.07.06, 06:38
        ale jak sobie ztym poradzilas??nie wiem czy takie dziecko ma prawo wnocy sie
        wyspac ja budzi sie i kreci.on zje troszke mleka idalej idzie spac.dzieki za
        zainteresowanie watkiemgosia_1985.ja tez ten sam rocznik.aostatnio uslyszalam
        komentarz ze jak ja moge miec dziecko skoro sama jak dziecko wygladam a mam
        prawie21!lat brrrr
        • gosia_1985 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 14.07.06, 15:14
          no jakoś sobie poradziłam smileByłam może troche mniej wyspana. Trzeba sobie
          powtarzać: nic nie trwa wiecznie. Niebawem dziecku wyjdą ząbki (przy pierwszych
          jest najgorzej) a potem będzie z górki smile Podawaj dziecku czopki wiburcol,
          smaruj dziąsła żelem na zęby, jak jest taka konieczność to paracetamol w
          czopach.
          Mnie niestety także ludzie wytykają mój wiek. Mam 21 lat i 9 miesięczne
          dziecko. Niektóre dziewczyny mają 15 i juz maja dzieci, albo niektóre kobiety
          ponad 40 i tez mają. Ludziom nigdy nie spasujesz, zawsze coś będzie nie tak.
          Ja to olewam smile
      • miagogev05 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 15.07.06, 08:49
        moje dziecko-mia- ma obecnie 7 miesiecy i od jej narodzin nie przespałam ani
        jednej nocy.budziła się średnio co 2 godziny i domagała się piersi.ale
        zasypiała.mieszkam sama za granicą i czasem wyglądałam i czułam się jak zombi.w
        dzień potrafiła spać po 15 min.ale w wieku 7 m-cy problem się nasilił.zasypiała
        nawet w nocy tylko na chwile.przyjechałam do Polski,poszłam do super pani
        doktor i hura !! dostała viburkol (homeopatyczny a więc trzeba stosować jakiś
        czas)żel i nurofen.swoją drogą uważam, że 21 lat to super wiek na dziecko!!!
    • mlodziutka11 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 14.07.06, 07:42
      ząbki to jedno, moja mała piszczy przez sen jak ją komar ugryzie.
      Pozdrawiam
      • kiniak22 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 14.07.06, 09:54
        moja cora ma podobnie odkad zaczely sie te upaly i chyba nic z tym sie nie da
        zrobic, ja na pewno to moge zwalic na ten gorac, bo jak kiedys byla jedna
        chlodniejsza noc, to cora spala dobrze, ja moja core bardzo czesto dopajam teraz
        w nocy jak sie zaczyna wiercic no i mam nadzieje, ze szybko nadejdzie jakies
        kilkudniowe ochlodzenie, bo bardzo chcialabym sie w koncu wyspac tongue_out
        • izabela.16 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 14.07.06, 11:06
          no moj syn wsumie tez przez upaly jets taki niespokojny w dzien.ale w nocy tak
          wierci sie juz od 2-3mies.spi przy otwartym oknie istaramy sie wietrzyc
          pokoj.pic wlasnie nie chce,tylko troszke mleka mu daje iznow ponownie
          zasypia.dziwne bo usypia czesto bez butelki i jest juz najedzony tzn tak mi sie
          wydaje bo jak mu probuje dac to wypycha butelke.spi tylko w pampersie i wnocy
          jak wstaje do niego to go systematycznie przykrywam.moze tym tkwi blad,moze jest
          mu chlodnawo jak lezy.albo to przez siadajace muchy??to jest moj najwiekszy
          klopot do tej pory.no i moze to jest wazne ze spi wygiety w literke "C" tak do
          tylu.i zawsze spelza na prawa strone ale pediatra powiedziala ze napiecie ma
          raczej dobre miesni...wiem ze to blachostka ale tez chce miec przespana cala
          noc.wiekszy jest problem jak my wychodzimy i mlody zostaje z babcia..ona to juz
          sie kompletnie nie wyspi..pozdr i dziekuje za odp i prosze o inne doswiadczenia...
      • izabela.16 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 14.07.06, 15:54
        pisz na priv to powymieniamy sie doswiadczeniem...ja 20 lat i 9mies amoj skarb
        7mies.pozdr pa
    • izabela.16 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 14.07.06, 12:22
      prosze o jakies porady na ten temat...
      • aroska Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 14.07.06, 12:37
        U nas pierwszy zabek pojawil sie tuz przed skonczeniem 8 miesiaca i zawsze
        poprzedzalo to 2 dni/noce wiekszego marudzenia, a jak zabek sie przebil to jak
        reka odjal. Aktualnie Hania ma ich juz 6. Ale ostatnio znow byly takie placze
        nocne przez okolo tydzien, ciagle lapki w buzi, a kolejnych zabkow nie widac...
        • izabela.16 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 14.07.06, 13:27
          dziekuje za rade...chyba to pzrez te upaly ...przynajmniej w dzien no bo noce
          to on chyba juz tkie bedzie mial...zobaczymy jak zdisiaj bo msie troszke
          ochlodzilo..
          • andzia9927 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 14.07.06, 14:53
            no właśnie co z tym wierceniem nocnym-moja mała tez się kręci jak nie
            wiem ,główkę do tyłu odgina(11mies.)I w upały tez śpi znacznie gorzej niz
            normalnie.Zęby też są przyczyna złego snu-suma sumarum w nocy trzeba do niej
            wstawac.Ale piszcie czy dzieci to śpią bez ruchu całą noc czy też sie wiercą i
            popłakują.Ja juz nie wiem jak to zdrowy sen ma wyglądac.pozdro
            • izabela.16 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 15.07.06, 06:56
              no jk spia wasze dzieci.moj do4mies spal idealnie nawet po8-9 godz nawet od
              urodzenia....
    • elik_78 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 15.07.06, 09:31
      u mnie tez bylo zle przed zabkowanie tzn to byl koszmar miesiac przed
      przebiciem pierwszego zabka maly byl "okropny" nie chcial sie bawic caly czas
      plakal ,byl rozdrazniony, sam nawet nie siedzial trzeba bylo stale podawac mu
      zabawkinawet nie chce tego wspominac bo mam nadziejw ze nastepne zabki beda
      wychodzic spokojniej. pierwszy zabek wyszedl jak mial 7,5 miesiaca a drugi dwa
      tygodnie pozniej a potem z mojego dziecka zrobil sie aniolek. naszym sposobem
      na przetrwanie tego miesiaca byly spacery ale to bylo dwa miesiace temu i nie
      bylo takich upalow jak teraz i spacery znosil spokojnie pod koniec jak
      widzielam ze go boli i ze zabek jest juz tuz tuz, to podawalam mu nurofen od
      czsu do czasu. teraz ma 10 miesiecy i chyba ida nastepne zabki!
      • izabela.16 do elik 78... 15.07.06, 10:47
        no teraz wiem ze to pzrez upaly wdzien jest taki kaprysny...ale co znoca...spi
        nie spokojnie nociezko.dalam mu nawet wiatraczek kolo luzeczka..pieluche mkokra
        zeby mial dobra wilgotnosc powietrza,smaruje zabki zelem,niechce dawac czopkow
        bo to jak narazie nie potrzeban chemia.no i daje mu jedzenie na noc tak do oporu
        kiedy nie bedzie wypychal juz smoczka..atu takie niespokojne sny..poradzci dalej
        sprobuje znurofenem ale czy to nie zawczesnei?
    • elik_78 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 15.07.06, 17:31
      moj maly czasami budzi sie w dzien z placzem oczu nie otwiera tylko placz ale
      wydaje mi sie ze dzieci tak czasami maja. A w nocy to zawsze wstaje okolo
      trzech razy bo sie wierci , przebudza, po to zeby podac mu smoka, lub dac sie
      napic. A nurofen dawalam wtedy jak widzialam ze ma troszke goraczke i zabek byl
      juz widoczny ale nie chcial sie przebic zeby mu ograniczyc bol, ale nie dawalam
      mu caly czas tylko wtedy jak widzialam ze cierpi boli go i placze. stosowalam
      tez czasami szczegolnie na noc czopki Viburcol N sa to czopki homeopatyczne a z
      tego co tu czytalam to nie wszystkim dzieciom pomagalo ale sproboj sa one
      wskazane w stanach niepokoju u dzieci i niemowlat oraz przy bolesnym zabkowaniu
      a sprawdzalas dziasla ida zeby?sa spuchniete czerwone?
      • izabela.16 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 17.07.06, 06:50
        no dziasla sa juz pulchne tak od3go miesiaca..no i troche czerwone ale zabek sie
        jeszcze nie przekłuwa.a dzisiejsza noc byla straszna chyba co pol godz sie budzil..
    • elik_78 Re: 7Miesiecy-mamy poradzcie ważne!!! 17.07.06, 10:06
      to wez moze dzidziusia i idz z nim do lekarz niech go przebada.Ty bedziesz
      spokojniejsza i nie bedziesz sie martwic czy mu cos nie dolega. Ja na Twoim
      miejscu poszlabym i zbadala nikt Was przeciez nie wygoni. [pozdrawiam] na forum
      troche trudno udzielac rad.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka