karolla88 20.07.06, 14:16 W jakim proszku (i ewent.płynie)będziecie prać ciuszki dzieciątka? Nie wiem jaki wybrać: Lovelę, Jelpa, Bobasa czy może jeszcze inny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dodkowska Re: Jaki proszek?? 20.07.06, 14:22 najlepiej spróboj wszystkie i bedziesz wiedziała ktory ci odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
mirabellka26 Re: Jaki proszek?? 20.07.06, 14:43 ja na poczatek kupię ten najdroższy czyli jelpa a potem sie zobaczy, ale dziewczyny mają tu różne zdanie na ten temat, jedne piorą ciuszki w proszkach dla dzidzusiów a drugie od samego początku w "normalnych" proszkach, zdania są różne Odpowiedz Link Zgłoś
mlodziutka11 Re: Jaki proszek?? 20.07.06, 14:47 Ja polecam płyn BEBI-butelka ok 10zł 1l. dajesz dwie nakrętki na pełną pralkę. wypłukuje się świetnie i maluch nie zjada proszku, ssąć mamy ramię Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19-84 Re: Jaki proszek?? 20.07.06, 14:50 Ja wypralam wszystko w Lovelli... A wyplukalam w lenor sensitive Odpowiedz Link Zgłoś
d-a-b-i-77 Re: Jaki proszek?? 20.07.06, 15:00 Właśnie powiesiłam pranie. Kupiłam Bobas-a,bo nie jest drogi i ubranka wygladają ok, sa miękkie i bez zapachu. Za 8 tygodni okaże sie czy nie uczuli mojego maleństwa. Już nie mogę sie na niego doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka232 Re: Jaki proszek?? 20.07.06, 15:12 Wczoraj tez nad tym myslalam , zdania sa rózne no i skura dziecka tez.Dzis zapytałam swoja połozna i powiedziała ze dobre sa płatki mydlane bobas nie powinny uczulac. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurrrr Re: Jaki proszek?? 20.07.06, 15:40 Lovela płyn, potem drugi cykl płukania tylko wodą, nie stosować płynów do płukania. Płatki mydlane sa dobre, ale wypłukiwanie mydlin to mitręga i większość rodziców odpuszcza (a nie możesz ich używać w pralce, bo sie popsuje, więc pranie musi byc ręczne). Odpowiedz Link Zgłoś
nalia5 Re: Jaki proszek?? 20.07.06, 16:11 ja polecam jelp, na plamy dodawałam spotless w biedronce 2 litrry 7zł,bo żaden vanisch (nie wiem jak sie pisze)nie dawał rady Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Jaki proszek?? 20.07.06, 16:15 a dzidziuś Krzysia nie uczulał a inne tak Odpowiedz Link Zgłoś
ajla1 Re: Jaki proszek?? 20.07.06, 16:58 Na początku kup Jelpa lub Lovellę ale najmnijsze pudełko by sprawdzić czy nie uczuli dzidziusia-tak radzili na szkole rodzenia, podobnie z pieluchami jesli chodzi o jednorazowe-nie kupowac odrazu nie wiadomo ile bo może je dziecko nie tolerować-pozdarwiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: Jaki proszek?? 21.07.06, 18:34 Na początku wszystkie ubranka i rzeczy tym podobne dla maluszka prałam w płatkach mydlanych. Trochę z tym roboty ale ponoć jako jedyne nie uczulają, a z proszkami może być różnie i nie chciałam eksperymentować. Potem po 2-3 miesiącach przeszłam na Lovelę (płyn albo proszek) i gdyby nie jej wysoka cena to prałabym w niej wszystko (całej rodzinie). Używałam Loveli grubo ponad rok. Teraz córka ma 1,5 roku i jakiś miesiąc temu przeszłam na Persil Sensitive (ma pozytywna Atest IMiDz). A ostatnio skusiłam się nawet na płyn do płukania Silan Sensitive. Asia mama LENY (27-01-2005) A Lenka ma już... Odpowiedz Link Zgłoś