Dodaj do ulubionych

dziecko i pies

26.07.06, 16:59
byly rozne watki...a ktora z was zostawia dziecko z psiakiem...bez obaw?
Ja chcialabym aby moje (w przyszlosci) dziecko od malego wychowywalo sie z
psem.
Obserwuj wątek
    • olensia Re: dziecko i pies 26.07.06, 17:05
      Ja mam 2 miesieczna corcie i zostawiam mala z psem bez obaw ze cos moze jej
      zrobic na poczatku duzo obserwowalam jak sie zachowuje piesek przy dziecku ale
      nie zwraca zabardzo uwagi czsami obwochuje okolice pieluchy smile a w przyszlosci
      zdecydowanie bede zostawiala mala z pieskiem. Zreszta jak tylko sie urodzila to
      nie ograniczlam kotaktow dziecka z psem...
    • ania2425 Re: dziecko i pies 26.07.06, 17:21
      moja Maja ma kontakt z psiakiem tylko pod czyims nadzorem smile)
      pies jest nieobliczalny i nie ufam mu zupelnie, boje sie ze ten staruszek moze
      byc zazdrosny o nowego pulika ktory pojawil sie w domu...
    • shamsa Re: dziecko i pies 26.07.06, 18:06
      nie powinnas nigdy ufac zadnemu psu. zadnemu. moja mala mietosi sie z psem,
      wyciaga mu zarcie z miski, zabiera kosci z pyska, robi przeglady uzebienia,
      ciagnie za kark, przytula sie itp. pies jest kompletnie wyluzowany i zupelnie
      nieagresywny wobec ludzi, psow i otoczenia. Jednak nigdy nie zostawie ich sam na
      sam. Pies ma swoj swiat i swoje zasady.
      • stanowcza Re: dziecko i pies 26.07.06, 23:11
        popieram, a tu ku przestrodze

2005-08-22,Poznań (Starołęka)
        W poznańskim szpitalu zmarła pięciomiesięczna dziewczynka pogryziona przez
        rottweilera. Pies należał do dziadków dziewczynki, którzy opiekowali się
        dzieckiem pod nieobecność rodziców. Dziewczynka spała w wózku spacerowym na
        podwórku domku jednorodzinnego. Pies prawdopodobnie otworzył drzwi, wyszedł z
        domu na podwórze, gdzie podbiegł do wózka i złapał dziecko za kark. Uścisk
        szczęk był śmiertelnie silny.

2005-08-09,Warszawa (Praga Północ)
        Mieszaniec rasy amstaff (*) śmiertelnie pogryzł 15-letnią dziewczynę, córkę
        właściciela psa.

2005-03-04, Poznań (Dębiec)
        54-letni mieszkaniec Poznania został zagryziony w mieszkaniu przez swojego psa,
        mieszańca podobnego do stafford terriera. Do policji dotarła informacja, że
        podobno w czwartek wieczorem w jego mieszkaniu odbywała się impreza alkoholowa.

2005-01-28, Warszawa
        Agresywne psy zagryzły w piątek mieszkankę Janówka pod Legionowem. Wszystko
        trwało kilka minut. One dosłownie ją zjadły - powiedzieli policjanci.

2004-11-04,Olsztyn
        W ostródzkim szpitalu zmarła staruszka pogryziona przez psa.

2004-09-19, Szczecin
        Na jednej z nowogardzkich posesji wczoraj rano jeden z pilnujących gospodarstwo
        psów zagryzł syna właścicieli. Chłopiec dobrze znał psy, które pilnowały
        posesji i hurtowni budowlanej, należącej do właścicieli. Wczoraj przed godziną
        jedenastą dziecko wyszło z ojcem z mieszkania na podwórko. Wtedy jeden z trzech
        psów - kundel przypominający owczarka niemieckiego rzucił się na chłopca i
        przegryzł czterolatkowi tętnicę szyjną. Mimo szybkiej reakcji ojca, dziecka nie
        udało się uratować. Sąsiedzi właścicieli psa mówią, że nigdy wcześniej nie było
        z psami żadnych problemów.

2004-09-08,Brzeszczany pod Oświęcimiem
        Czterotygodniowe dziecko zginęło po tym, jak wyciągnęły je z wózka trzy domowe
        psy. Nie wiadomo, czy zwierzęta zaatakowały niemowlę, czy też chciały się z nim
        bawić.

2003-12-16, Kielce
        2 rottweilery zagryzły 54-letnią kobietę w Wólce Bałtowskiej.

2003-09-12, Wrocław
        Od kłów własnego psa stracił w czwartek życie 39-letni mieszkaniec
        podwłocławskiego Baruchowa.

2003-08-28, Dobre Miasto
        52-letnia kobieta została zagryziona przez własnego psa. Do tragedii doszło w
        czwartek wieczorem w Urbanowie w Warmińsko-Mazurskiem. Sąsiedzi wciąż nie mogą
        zrozumieć, jak mogło dojść do tragedii. Wszyscy mówią, że pitbull był spokojny
        i przyjazny ludziom.

2003-08-24, Nidzica
        Tragicznie zakończyła się rodzinna wizyta w Szczepkowie-Borowym koło Nidzicy
        dla 3,5-letniego Roberta. Dorośli przebywali w domu, a dziecko samo bawiło się
        na podwórku. Pies był uwiązany na łańcuchu. Prawdopodobnie chłopczyk podszedł
        zbyt blisko. Został przez psa rozszarpany.

2003-01-02, Trójmiasto
        Matka i jej znajomi odpowiedzą przed sądem za nieumyślne spowodowanie śmierci
        siedmioletniej Emilii, którą zagryzły psy.

2002-11-18 Szczecin
        Pięć lat w więzieniu może spędzić właścicielka psa, który w niedzielę w
        Sarbinowie koło Dębna Lubuskiego zagryzł pięcioletnie dziecko.

2002-09-27 Katowice
        32-letni mężczyzna leżał martwy w swoim pokoju. Prawdopodobnie zagryzł go jego
        własny pies.

2001-10-22 Ciechanów
        Zaatakowana przez trzy psy siedmioletnia Agata zmarła w ciechanowskim szpitalu.
        o włos od tragedii - wg poznańskiego powiatowego inspektora sanitarnego liczba
        ataków psów w 2004 roku przekroczyła 700

2006-01-12 Wrocław
        Duży pies zaatakował piętnastolatka. Wg świadków zdarzenia pies był
        wyprowadzany z kamienicy na smyczy lecz bez kagańca przez córkę właścicieli i
        przypadkowo przewrócił znajdującego się w pobliżu chłopca. Potem jednak zaczął
        gryźć go w głowę i kark. Mężczyzna, który był świadkiem ataku, wyciągnął z auta
        składaną pałkę, którą wozi dla bezpieczeństwa i uderzył agresywnego zwierzaka.
        Ten rzucił się na niego. Dopiero po drugim ciosie pies zaczął się wycofywać.
        2005-09-18 Panków pod Świdnicą
        W gospodarstwie agroturystycznym, 9-letnia dziewczynka pogryziona przez
        mieszkańca owczarka niemieckiego. Dziewczynka kucnęła przy psie, głaskała go.
        Chciała go przytulić, wtedy on popatrzył na nią i nagle się rzucił. - Dziś
        dziewczynka już czuje się lepiej, ale jest słaba, lekarze założyli jej na
        twarzy prawie 50 szwów.

2005-09-01 Podlesie
        77-letnia kobieta, z rozległymi obrażeniami głównie ranami szarpanymi rąk i
        złamanym przedramieniem, trafiła do szpitala w efekcie ataku psa o cechach rasy
        pitbull-teriera. Do ataku doszło podczas odwiedzin u u jej krewnych. Weszła na
        teren nie zamkniętej posesji, gdzie zaatakował ją biegający po podwórku pies.-
        Wiedziałam, że tam jest pies i zanim otworzyłam furtkę, spojrzałam na podwórze.
        Było puste - opowiada. - Gdy tylko weszłam, pies rzucił się na mnie. Czułam,
        jak przegryza mi kości.

2005-08-21 Poznań
        38-letni mężczyzna został pogryziony przez dwa amstaffy. Mężczyzna chciał wejść
        do biura, które wynajmował w jednym z domów na Jeżycach. Policjanci ustalili,
        że właścicielka posesji, sądząc, że nikt z wynajmujących nie będzie dzisiaj tam
        pracował, wpuściła psy do ogrodu.

2005-08-13 Dąbrowa Górnicza
        Dwa psy rasy amstaff dotkliwie pogryzły w sobotę w Dąbrowie Górniczej 15-latka,
        który z licznymi ranami, głównie rąk, trafił do szpitala. Zarówno 27-letni
        właściciel psów, jak i ich ofiara, byli pijani.

2005-07-29 Poznań
        Dwa psy z ulicy Włodkowica w Poznaniu znów pogryzły kobietę. Są to te same dwa
        pitbulle, które przed rokiem poważnie okaleczyły inną kobiet.

2005-07-16 Poznań
        Blisko 650 szwów założyli lekarze czteroletniej dziewczynce pogryzionej przez
        dwa psy. Dziecko walczy o życie w poznańskim szpitalu im. Krysiewicza

2005-05-11 Białystok
        Siedmioletnia Bożenka została zaatakowana przez psa. Jego właścicielka, widząc
        całe zdarzenia, zamiast pomóc, natychmiast uciekła. Dziewczynka ma rany twarzy.

2005-05-08 Zielona Góra
        Rottweiler wbiegł do domu i na oczach małych dzieci rozszarpał ich psa.
        Policjanci musieli postrzelić agresywne zwierzę.

2005-05-06 Częstochowa
        Duży czarny pies rzucił się w piątek w południe na wracającą ze szkoły
        trzynastolatkę.

2005-05-05 Żyrardów
        8-letni Braian F. z Żyrardowa został dotkliwie pogryziony przez młodego psa
        rasy amstaff, z którym zostawiła go w mieszkaniu matka. Chłopiec został w domu
        z 3-letnią siostrą i psem.

2005-04-25 Wrocław
        Wyrwany kawałek policzka, rany głowy - w niedzielne popołudnie w Wojcieszowie
        małego Patryka pogryzł rottweiler. Chłopiec o włos uniknął śmierci.

2004-12-12 Kwidzyn
        Rottweiler pilnowany przez dwójkę pijanych właścicieli pogryzł siedmioletniego
        chłopca w Kwidzynie. Dziecko z ranami szarpanymi rąk i nóg trafiło do szpitala.

2004-11-14 Kraków
        Policja nadal szuka dwóch rottweilerów, które w czwartek pogryzły młodego
        mężczyznę w Prądniku Białym

2004-09-22 Łódź
        Najpierw amstaff i owczarek niemiecki zagryzły kundelka. Kiedy właściciel
        psiaka próbował go ratować, rzuciły się i na niego. Gdyby nie patrol policji,
        mogło dojść do tragedii.

2004-08-09 Bydgoszcz
        W Koronowie rottweiler pogryzł 7-letnią Kingę. Pies przez dziurę w płocie
        dostał się na ulicę.

2004-07-29 Szczecin
        W podwórku przy ul. Jagiellońskiej 73 pies rasy amstaff pogryzł 9-letniego
        Przemka. Właściciel psa w tym czasie pił na ławce piwo.

2004-06-07 Rzeszów
        4-letnią Łucję pogryzł w niedziele pies. Dziecko bawiło się w ogrodzie swojej
        babci w Mołodyczu (powiat jarosławski).

2004-06-04 Rzeszów
        W okolicy Jedlicza doszło do dwóch pogryzień dzieci przez psy. 3-letni Kamil
        trafił do szpitala z raną kąsaną łokcia, a 6-letni Patryk z ranami głowy.

2004-03-31 Częstochowa
        Strach nam wyjść na ulicę, bo przedsiębiorca z sąsiedztwa nie umie zapanować
        nad swoimi psami. Już kilka razy uciekły i atakowały ludzi - skarżą się
        mieszkańcy ulicy Krakowskiej.

2004-01-27 Kalisz
        Pies rasy amstaff zaatakował mieszkankę Kalisza. Tej udało się obronić
        zabijając zwierzę nożem.

2004-01-14 Tyrawa Woł
    • kasiaslask jak dla mnie super 26.07.06, 19:27
      mam półrocznego synka i 3-letnią suczkę wyżła niemieckiego krótkowłosego. pies i
      dziecko reagują na siebie rewelacyjnie. przed porodem miałam pewne obawy, ale
      teraz jestem psa bardziej pewna niż niektórych ludzi.
      • reniuta67 Re: jak dla mnie super 26.07.06, 23:19
        A ja mam 2 letnia labradorke .i dwoje duzych dzieci. Gdy z najmniejsza wrocilam
        do domu moja suka przez dwa dni ciagle za mna lazila i patrzyla na dziecko i
        dyszala( chyba z podniecenia , ale nie seksualnego tylko tak w ogole) dalam jej
        pare razy do powachania glowke i w koncu jej sie znudzilo i teraz mam
        spokoj .Mala lezy na macie edukacyjnej metr od psa a, ta nawet nie podejdzie
        powachac.Ale jak zacznie raczkowac bede ja jednak pilnowac.I suke i Anie.Pozdr.
        • magda236 Re: jak dla mnie super 26.07.06, 23:51
          mam synka 8 miesiecy i psa owczarka niemieckiego jest to pies po przejściach bo
          miał operacje na dysplazje stawów biodrowych i anoreksje zwierzeca. Pies jest
          bardzo za dzieckiem, nie pozwala nawed żeby siostry pies doszedł do wózka a
          jak widzi ze idzie to go atakuje nawed moja mame wystraszył gdy grała z wnukiem
          w łapci łapci (pomyślał ze bije go po rękach) i chciał dziabną ja w tyłek. jak
          pojawił sie syn nagle nasz pies ciamajda 100% co sie kota bała ukazał charakter
          obroncy ( w szczególności od innych psów). Dlatego nigdy nie zostawiłabym
          mojego syna z psem, nawed podczas zabawy jakby mu zabarał piłke mógłby go
          chwycic a wogóle to cały czas go liże po twarzy co jest nie od zniesienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka