mmaaggddaax 26.07.06, 16:59 byly rozne watki...a ktora z was zostawia dziecko z psiakiem...bez obaw? Ja chcialabym aby moje (w przyszlosci) dziecko od malego wychowywalo sie z psem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olensia Re: dziecko i pies 26.07.06, 17:05 Ja mam 2 miesieczna corcie i zostawiam mala z psem bez obaw ze cos moze jej zrobic na poczatku duzo obserwowalam jak sie zachowuje piesek przy dziecku ale nie zwraca zabardzo uwagi czsami obwochuje okolice pieluchy a w przyszlosci zdecydowanie bede zostawiala mala z pieskiem. Zreszta jak tylko sie urodzila to nie ograniczlam kotaktow dziecka z psem... Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: dziecko i pies 26.07.06, 17:21 moja Maja ma kontakt z psiakiem tylko pod czyims nadzorem ) pies jest nieobliczalny i nie ufam mu zupelnie, boje sie ze ten staruszek moze byc zazdrosny o nowego pulika ktory pojawil sie w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: dziecko i pies 26.07.06, 18:06 nie powinnas nigdy ufac zadnemu psu. zadnemu. moja mala mietosi sie z psem, wyciaga mu zarcie z miski, zabiera kosci z pyska, robi przeglady uzebienia, ciagnie za kark, przytula sie itp. pies jest kompletnie wyluzowany i zupelnie nieagresywny wobec ludzi, psow i otoczenia. Jednak nigdy nie zostawie ich sam na sam. Pies ma swoj swiat i swoje zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
stanowcza Re: dziecko i pies 26.07.06, 23:11 popieram, a tu ku przestrodze 2005-08-22,Poznań (Starołęka) W poznańskim szpitalu zmarła pięciomiesięczna dziewczynka pogryziona przez rottweilera. Pies należał do dziadków dziewczynki, którzy opiekowali się dzieckiem pod nieobecność rodziców. Dziewczynka spała w wózku spacerowym na podwórku domku jednorodzinnego. Pies prawdopodobnie otworzył drzwi, wyszedł z domu na podwórze, gdzie podbiegł do wózka i złapał dziecko za kark. Uścisk szczęk był śmiertelnie silny. 2005-08-09,Warszawa (Praga Północ) Mieszaniec rasy amstaff (*) śmiertelnie pogryzł 15-letnią dziewczynę, córkę właściciela psa. 2005-03-04, Poznań (Dębiec) 54-letni mieszkaniec Poznania został zagryziony w mieszkaniu przez swojego psa, mieszańca podobnego do stafford terriera. Do policji dotarła informacja, że podobno w czwartek wieczorem w jego mieszkaniu odbywała się impreza alkoholowa. 2005-01-28, Warszawa Agresywne psy zagryzły w piątek mieszkankę Janówka pod Legionowem. Wszystko trwało kilka minut. One dosłownie ją zjadły - powiedzieli policjanci. 2004-11-04,Olsztyn W ostródzkim szpitalu zmarła staruszka pogryziona przez psa. 2004-09-19, Szczecin Na jednej z nowogardzkich posesji wczoraj rano jeden z pilnujących gospodarstwo psów zagryzł syna właścicieli. Chłopiec dobrze znał psy, które pilnowały posesji i hurtowni budowlanej, należącej do właścicieli. Wczoraj przed godziną jedenastą dziecko wyszło z ojcem z mieszkania na podwórko. Wtedy jeden z trzech psów - kundel przypominający owczarka niemieckiego rzucił się na chłopca i przegryzł czterolatkowi tętnicę szyjną. Mimo szybkiej reakcji ojca, dziecka nie udało się uratować. Sąsiedzi właścicieli psa mówią, że nigdy wcześniej nie było z psami żadnych problemów. 2004-09-08,Brzeszczany pod Oświęcimiem Czterotygodniowe dziecko zginęło po tym, jak wyciągnęły je z wózka trzy domowe psy. Nie wiadomo, czy zwierzęta zaatakowały niemowlę, czy też chciały się z nim bawić. 2003-12-16, Kielce 2 rottweilery zagryzły 54-letnią kobietę w Wólce Bałtowskiej. 2003-09-12, Wrocław Od kłów własnego psa stracił w czwartek życie 39-letni mieszkaniec podwłocławskiego Baruchowa. 2003-08-28, Dobre Miasto 52-letnia kobieta została zagryziona przez własnego psa. Do tragedii doszło w czwartek wieczorem w Urbanowie w Warmińsko-Mazurskiem. Sąsiedzi wciąż nie mogą zrozumieć, jak mogło dojść do tragedii. Wszyscy mówią, że pitbull był spokojny i przyjazny ludziom. 2003-08-24, Nidzica Tragicznie zakończyła się rodzinna wizyta w Szczepkowie-Borowym koło Nidzicy dla 3,5-letniego Roberta. Dorośli przebywali w domu, a dziecko samo bawiło się na podwórku. Pies był uwiązany na łańcuchu. Prawdopodobnie chłopczyk podszedł zbyt blisko. Został przez psa rozszarpany. 2003-01-02, Trójmiasto Matka i jej znajomi odpowiedzą przed sądem za nieumyślne spowodowanie śmierci siedmioletniej Emilii, którą zagryzły psy. 2002-11-18 Szczecin Pięć lat w więzieniu może spędzić właścicielka psa, który w niedzielę w Sarbinowie koło Dębna Lubuskiego zagryzł pięcioletnie dziecko. 2002-09-27 Katowice 32-letni mężczyzna leżał martwy w swoim pokoju. Prawdopodobnie zagryzł go jego własny pies. 2001-10-22 Ciechanów Zaatakowana przez trzy psy siedmioletnia Agata zmarła w ciechanowskim szpitalu. o włos od tragedii - wg poznańskiego powiatowego inspektora sanitarnego liczba ataków psów w 2004 roku przekroczyła 700 2006-01-12 Wrocław Duży pies zaatakował piętnastolatka. Wg świadków zdarzenia pies był wyprowadzany z kamienicy na smyczy lecz bez kagańca przez córkę właścicieli i przypadkowo przewrócił znajdującego się w pobliżu chłopca. Potem jednak zaczął gryźć go w głowę i kark. Mężczyzna, który był świadkiem ataku, wyciągnął z auta składaną pałkę, którą wozi dla bezpieczeństwa i uderzył agresywnego zwierzaka. Ten rzucił się na niego. Dopiero po drugim ciosie pies zaczął się wycofywać. 2005-09-18 Panków pod Świdnicą W gospodarstwie agroturystycznym, 9-letnia dziewczynka pogryziona przez mieszkańca owczarka niemieckiego. Dziewczynka kucnęła przy psie, głaskała go. Chciała go przytulić, wtedy on popatrzył na nią i nagle się rzucił. - Dziś dziewczynka już czuje się lepiej, ale jest słaba, lekarze założyli jej na twarzy prawie 50 szwów. 2005-09-01 Podlesie 77-letnia kobieta, z rozległymi obrażeniami głównie ranami szarpanymi rąk i złamanym przedramieniem, trafiła do szpitala w efekcie ataku psa o cechach rasy pitbull-teriera. Do ataku doszło podczas odwiedzin u u jej krewnych. Weszła na teren nie zamkniętej posesji, gdzie zaatakował ją biegający po podwórku pies.- Wiedziałam, że tam jest pies i zanim otworzyłam furtkę, spojrzałam na podwórze. Było puste - opowiada. - Gdy tylko weszłam, pies rzucił się na mnie. Czułam, jak przegryza mi kości. 2005-08-21 Poznań 38-letni mężczyzna został pogryziony przez dwa amstaffy. Mężczyzna chciał wejść do biura, które wynajmował w jednym z domów na Jeżycach. Policjanci ustalili, że właścicielka posesji, sądząc, że nikt z wynajmujących nie będzie dzisiaj tam pracował, wpuściła psy do ogrodu. 2005-08-13 Dąbrowa Górnicza Dwa psy rasy amstaff dotkliwie pogryzły w sobotę w Dąbrowie Górniczej 15-latka, który z licznymi ranami, głównie rąk, trafił do szpitala. Zarówno 27-letni właściciel psów, jak i ich ofiara, byli pijani. 2005-07-29 Poznań Dwa psy z ulicy Włodkowica w Poznaniu znów pogryzły kobietę. Są to te same dwa pitbulle, które przed rokiem poważnie okaleczyły inną kobiet. 2005-07-16 Poznań Blisko 650 szwów założyli lekarze czteroletniej dziewczynce pogryzionej przez dwa psy. Dziecko walczy o życie w poznańskim szpitalu im. Krysiewicza 2005-05-11 Białystok Siedmioletnia Bożenka została zaatakowana przez psa. Jego właścicielka, widząc całe zdarzenia, zamiast pomóc, natychmiast uciekła. Dziewczynka ma rany twarzy. 2005-05-08 Zielona Góra Rottweiler wbiegł do domu i na oczach małych dzieci rozszarpał ich psa. Policjanci musieli postrzelić agresywne zwierzę. 2005-05-06 Częstochowa Duży czarny pies rzucił się w piątek w południe na wracającą ze szkoły trzynastolatkę. 2005-05-05 Żyrardów 8-letni Braian F. z Żyrardowa został dotkliwie pogryziony przez młodego psa rasy amstaff, z którym zostawiła go w mieszkaniu matka. Chłopiec został w domu z 3-letnią siostrą i psem. 2005-04-25 Wrocław Wyrwany kawałek policzka, rany głowy - w niedzielne popołudnie w Wojcieszowie małego Patryka pogryzł rottweiler. Chłopiec o włos uniknął śmierci. 2004-12-12 Kwidzyn Rottweiler pilnowany przez dwójkę pijanych właścicieli pogryzł siedmioletniego chłopca w Kwidzynie. Dziecko z ranami szarpanymi rąk i nóg trafiło do szpitala. 2004-11-14 Kraków Policja nadal szuka dwóch rottweilerów, które w czwartek pogryzły młodego mężczyznę w Prądniku Białym 2004-09-22 Łódź Najpierw amstaff i owczarek niemiecki zagryzły kundelka. Kiedy właściciel psiaka próbował go ratować, rzuciły się i na niego. Gdyby nie patrol policji, mogło dojść do tragedii. 2004-08-09 Bydgoszcz W Koronowie rottweiler pogryzł 7-letnią Kingę. Pies przez dziurę w płocie dostał się na ulicę. 2004-07-29 Szczecin W podwórku przy ul. Jagiellońskiej 73 pies rasy amstaff pogryzł 9-letniego Przemka. Właściciel psa w tym czasie pił na ławce piwo. 2004-06-07 Rzeszów 4-letnią Łucję pogryzł w niedziele pies. Dziecko bawiło się w ogrodzie swojej babci w Mołodyczu (powiat jarosławski). 2004-06-04 Rzeszów W okolicy Jedlicza doszło do dwóch pogryzień dzieci przez psy. 3-letni Kamil trafił do szpitala z raną kąsaną łokcia, a 6-letni Patryk z ranami głowy. 2004-03-31 Częstochowa Strach nam wyjść na ulicę, bo przedsiębiorca z sąsiedztwa nie umie zapanować nad swoimi psami. Już kilka razy uciekły i atakowały ludzi - skarżą się mieszkańcy ulicy Krakowskiej. 2004-01-27 Kalisz Pies rasy amstaff zaatakował mieszkankę Kalisza. Tej udało się obronić zabijając zwierzę nożem. 2004-01-14 Tyrawa Woł Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaslask jak dla mnie super 26.07.06, 19:27 mam półrocznego synka i 3-letnią suczkę wyżła niemieckiego krótkowłosego. pies i dziecko reagują na siebie rewelacyjnie. przed porodem miałam pewne obawy, ale teraz jestem psa bardziej pewna niż niektórych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
reniuta67 Re: jak dla mnie super 26.07.06, 23:19 A ja mam 2 letnia labradorke .i dwoje duzych dzieci. Gdy z najmniejsza wrocilam do domu moja suka przez dwa dni ciagle za mna lazila i patrzyla na dziecko i dyszala( chyba z podniecenia , ale nie seksualnego tylko tak w ogole) dalam jej pare razy do powachania glowke i w koncu jej sie znudzilo i teraz mam spokoj .Mala lezy na macie edukacyjnej metr od psa a, ta nawet nie podejdzie powachac.Ale jak zacznie raczkowac bede ja jednak pilnowac.I suke i Anie.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
magda236 Re: jak dla mnie super 26.07.06, 23:51 mam synka 8 miesiecy i psa owczarka niemieckiego jest to pies po przejściach bo miał operacje na dysplazje stawów biodrowych i anoreksje zwierzeca. Pies jest bardzo za dzieckiem, nie pozwala nawed żeby siostry pies doszedł do wózka a jak widzi ze idzie to go atakuje nawed moja mame wystraszył gdy grała z wnukiem w łapci łapci (pomyślał ze bije go po rękach) i chciał dziabną ja w tyłek. jak pojawił sie syn nagle nasz pies ciamajda 100% co sie kota bała ukazał charakter obroncy ( w szczególności od innych psów). Dlatego nigdy nie zostawiłabym mojego syna z psem, nawed podczas zabawy jakby mu zabarał piłke mógłby go chwycic a wogóle to cały czas go liże po twarzy co jest nie od zniesienia Odpowiedz Link Zgłoś