Dodaj do ulubionych

termometr dla malenstwa

28.07.06, 19:12
Ja dzis kupilam elektroniczy Baby ono- www.dawidar.pl/index.php?
d=produkt&id=165

Czy to dobry zakup?
Obserwuj wątek
    • mlodziutka11 Re: termometr dla malenstwa 28.07.06, 19:19
      wg mnie nie trafiłaś. W aptece są tańsze i z miękką końcówką. Ja się w końcu i
      tak wkurzyłam i wydałam stówę na termometr, ale do czoła, pomiar w sekundę i
      nie budzę dziecka.
    • mamka22 Re: termometr dla malenstwa 28.07.06, 20:44
      ciężko mi coś powiedzieć. Ja od początku byłam nastawiona na Braun Thermoscan
      IRT ......, i taki zakupiłam i jestem b. zadowolona.
    • iwobana Re: termometr dla malenstwa 28.07.06, 21:08
      Kupiłam Brauna i jestem ... nie zadowolona. Nie sprawdził się jak moje dziecko
      miało właśnie temperaturę. Za każdym razem podaje inną temperaturę, a mierzyłam
      odrazu po wcześniejszym zmierzeniu. I nie jest to mała różnica. Wydałam dużo
      pieniędzy i nie jest to mierzenie temp. jakiego oczekiwałam.
      • sarna73 Re: termometr dla malenstwa 18.09.06, 16:40
        zgadzam się, w Braunie dousznym sa ogromne różnice w pomiarach, wystarczy pod
        innym kątem włożyć do ucha, sprzedałam szybciej niż kupiłam
        • asia06 Re: termometr dla malenstwa 18.09.06, 19:39
          A ja jestem z dousznego B rauna bardzo zadowolona. Dla mnie rewelacja. Różnica
          pomiaru waha się w granicach dwóch dziesiątych stopnia.
    • aszaj Re: termometr dla malenstwa 28.07.06, 21:12
      hej,
      ja kupilam IR elektroniczny do ucha i do czola - Scaneo - szybki pomiar bez
      budzenia dziecka a jak trzeba dokladnie to w uchu. zaleta jest wodoszczelna
      koncowka pozwalajaca mierzyc temperature wody. a jak jest nieuzywany to
      pokazuje temperature otoczenia i godzine (w zestawie jest podstawka)
      pozdawiam
    • brunette23 pewnie że tak! :) 28.07.06, 22:06
      ja mam podobny, nie wiem czy baby ono ale kosztował mniej więcej tyle samo,
      potrafie zmierzyć temperaturę dziecku w pupie też bez budzenia go więc nie
      widze powodu żeby wydawać większą kwotę na pomiar np. na czole... wink
      pozdrawiamy! smile
      • monika2821 Re: pewnie że tak! :) 29.07.06, 14:07
        ...bo tak sie zastanawilam jak najlepiej mierzyc temp.dziecku:ucho, pacha,...
        • mlodziutka11 Re: pewnie że tak! :) 29.07.06, 14:18
          najlepiej normalnym term to w pupie. tylko odejmuje się 0,5 stopnia od pomiaru.
          Na czole i w uchu,są to bardzo dokładne pomiary i mniej inwazyjne, pobierane z
          tętnic, alew potrzebny jest lepszy sprzęt.
          • brunette23 no w pupie, w pupie! :) i minus 0,5 stopnia... 29.07.06, 16:29
            • maga785 Re: no w pupie, w pupie! :) i minus 0,5 stopnia.. 18.09.06, 18:37
              TEż mierzymy w pupie tylko elektronicznym z eleastyczna końcówka Brauna.Rewelacja!
              • paskowka1973 Re: no w pupie, w pupie! :) i minus 0,5 stopnia.. 18.09.06, 19:31
                A my mierzymy normalnym rtęciowym i w pupie i pod pachą i jest ok.
      • asia06 Re: pewnie że tak! :) 18.09.06, 19:40
        A ja nie wyobrażam sobie zmierzenia temp. w pupie moje 15-miesięcznej córce.
        Chyba by się mała wściekła.
    • maxima13 Re: termometr dla malenstwa 18.09.06, 22:06
      a ja kupiłam w postaci smoczka. Na razie jestem zadowolona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka