monika2821 28.07.06, 19:12 Ja dzis kupilam elektroniczy Baby ono- www.dawidar.pl/index.php? d=produkt&id=165 Czy to dobry zakup? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlodziutka11 Re: termometr dla malenstwa 28.07.06, 19:19 wg mnie nie trafiłaś. W aptece są tańsze i z miękką końcówką. Ja się w końcu i tak wkurzyłam i wydałam stówę na termometr, ale do czoła, pomiar w sekundę i nie budzę dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: termometr dla malenstwa 28.07.06, 20:44 ciężko mi coś powiedzieć. Ja od początku byłam nastawiona na Braun Thermoscan IRT ......, i taki zakupiłam i jestem b. zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
iwobana Re: termometr dla malenstwa 28.07.06, 21:08 Kupiłam Brauna i jestem ... nie zadowolona. Nie sprawdził się jak moje dziecko miało właśnie temperaturę. Za każdym razem podaje inną temperaturę, a mierzyłam odrazu po wcześniejszym zmierzeniu. I nie jest to mała różnica. Wydałam dużo pieniędzy i nie jest to mierzenie temp. jakiego oczekiwałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: termometr dla malenstwa 18.09.06, 16:40 zgadzam się, w Braunie dousznym sa ogromne różnice w pomiarach, wystarczy pod innym kątem włożyć do ucha, sprzedałam szybciej niż kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: termometr dla malenstwa 18.09.06, 19:39 A ja jestem z dousznego B rauna bardzo zadowolona. Dla mnie rewelacja. Różnica pomiaru waha się w granicach dwóch dziesiątych stopnia. Odpowiedz Link Zgłoś
aszaj Re: termometr dla malenstwa 28.07.06, 21:12 hej, ja kupilam IR elektroniczny do ucha i do czola - Scaneo - szybki pomiar bez budzenia dziecka a jak trzeba dokladnie to w uchu. zaleta jest wodoszczelna koncowka pozwalajaca mierzyc temperature wody. a jak jest nieuzywany to pokazuje temperature otoczenia i godzine (w zestawie jest podstawka) pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 pewnie że tak! :) 28.07.06, 22:06 ja mam podobny, nie wiem czy baby ono ale kosztował mniej więcej tyle samo, potrafie zmierzyć temperaturę dziecku w pupie też bez budzenia go więc nie widze powodu żeby wydawać większą kwotę na pomiar np. na czole... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
monika2821 Re: pewnie że tak! :) 29.07.06, 14:07 ...bo tak sie zastanawilam jak najlepiej mierzyc temp.dziecku:ucho, pacha,... Odpowiedz Link Zgłoś
mlodziutka11 Re: pewnie że tak! :) 29.07.06, 14:18 najlepiej normalnym term to w pupie. tylko odejmuje się 0,5 stopnia od pomiaru. Na czole i w uchu,są to bardzo dokładne pomiary i mniej inwazyjne, pobierane z tętnic, alew potrzebny jest lepszy sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: no w pupie, w pupie! :) i minus 0,5 stopnia.. 18.09.06, 18:37 TEż mierzymy w pupie tylko elektronicznym z eleastyczna końcówka Brauna.Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
paskowka1973 Re: no w pupie, w pupie! :) i minus 0,5 stopnia.. 18.09.06, 19:31 A my mierzymy normalnym rtęciowym i w pupie i pod pachą i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: pewnie że tak! :) 18.09.06, 19:40 A ja nie wyobrażam sobie zmierzenia temp. w pupie moje 15-miesięcznej córce. Chyba by się mała wściekła. Odpowiedz Link Zgłoś
maxima13 Re: termometr dla malenstwa 18.09.06, 22:06 a ja kupiłam w postaci smoczka. Na razie jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś