Dodaj do ulubionych

objawy alergii na mleko?

01.08.06, 12:12
Czy wierzganie i placz podczas jedzenia i zaraz po, ulewanie i zaparcia mogą
byc objawem alergii na mleko? Moja mala ma 6 tygodni, podawalam jej enfamil
AR, dla dzieci z tendencją do ulewan, ale nie widze różnicy.
Obserwuj wątek
    • gosia45671 Re: objawy alergii na mleko? 03.08.06, 13:00
      problem z kupką moze byc objawem alergii ale niekoniecznie,moja dzidzia na
      poczatku płakała,"zwijała sie" i miala zaparcia ale był to objaw przechodzenia
      na sztuczne karmienie,u takiego maluszka układ trawienny jest jeszcze nie w pe
      lni wykształcony,zasięgnij porady lekarza tak na wszelki wypadek(jesli bedziesz
      chciała zmienic mleko tez spytaj lekarza bo nie powinno sie samemu tak zmieniac)
      jeszcze jedno:jesli juz poda sie hypoalergiczne mleko to takie juz nalezy
      podawac do konca nawet jesli dziecko nie ma alergii a jest karmione takim
      mlekiem pozdro
    • bea-ta Re: objawy alergii na mleko? 03.08.06, 14:50
      Enfamil ma sporo laktozy odpowiedzialnej często za kolki i jest na kleiku
      ryzowym, wiec bedzie zapierać! Daj sobie spokój z ta mieszanka i kup nieco
      tańsze bebiko omneo- dla dzieci z kolkami, zaprciami, ulewającyh i z
      hydrolizowanymi białkami, które mniej uczulają niz normalne bialko w mieszance.
      Prężenie i płacze w czasie jedzenia świdcza o bolesnej perytaltyce która dziecko
      odczuwa dośc mocno, bo jedzenie pobudza prace jelit, szczegolnie jest bolesne
      jak maluch jest zagazowany. Podaj dziecku kropelki esputicon- pomoże oddawac
      gazy. Takie zachowanie może też świadczyc o refluksie zoładkowym, ale na
      spokojnie, tu dziecko obok płaczu, kęcenia, może odmawiac jedzenia i wtedy
      nalezy zbadać pod katem refluksu.
      Te objawy które opisujesz nie musza byc objawami alergii-płacz przy jedzeniu
      wyjaśniłam, żaś ulewac dziecko moze do 8-12mż w miarę pionizacji i dojrzewania
      dziecka poprawia się sytuacja, zaparcia sa częste na mieszance modyfikowanej ,
      bo scala ona kupy i zwalnia prace jelit. Dlatego odpuśc sobie enfamil a kup z
      prebiotykami( węglowodany stymulujące wzrost korzystnych bakterii w jelitach i
      rozluxniające kupy) bebiko omneo. Przejdz na to mleko stopniowo- mieszając oba
      mleka i powinno byc ok. Beata
      • benignusia Re: objawy alergii na mleko? 03.08.06, 15:05
        takie objawy ma moja córcia-jest uczulona na mleko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka