kinga2877 14.08.06, 09:30 Jak w temacie. Jesli tak, to jak długo?I ew. co jeszcze robić?czy można dziś już "pełną" kąpiel?(dzisiaj odpadł ten kikut), czy jeszcze poczekać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunette23 Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 09:31 przemyj ze 2 razy wodą utlenioną i już, jeśli wszystko tam wygląda ładnie możesz spokojnie kąpać... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 11:21 tylko NIE fioletem jeszcze przez tydzien spirytusem mozna ZAmoczyc,ale z dluzszym moczeniem jeszcze bym poczekala Odpowiedz Link Zgłoś
maja2081 Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 11:33 dlaczego fioletem? Precież nie widać czy się ładnie zagoił pępuszek. Najlepiej spirytusem 70%. Amelka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=46271473 Odpowiedz Link Zgłoś
kinga2877 Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 14:23 Dzięki bardzo też mi się wydawało,że fiolet już w odstawkę,ale teściowa mnie zakrzyczała,że za jej czasów.... to tylko tak się robiło, więc woałam zapytać was doswiadczonych pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 14:27 Nie smarowalam niczym, nawet spirytusem, kapalam moczac pepek od pierwszego dnia, kikut odpadl po 4 dniach. Dodam, ze to nie byl moj wymysl ale tak sie pielegnuje pepek w Holandii, a z tego co wiem juz takze w wielu szpitalach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena fiolet??? 14.08.06, 15:24 rodzilam w uk-o fiolecie nikt nieslyszal... tutaj niczym sie kikutka niesmaruje i od razu kapie cale dziecko bez zwracania ostroznosci na pepek,po prostu przemywa sie go woda.tym samym kikucik odpadl Igorkowi po 4 dobach i wszystkie urbanka czysciutkie... Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 14:32 już możesz ale jeszcze przemywaj pępuszek aż całkowicie sie zagoi Odpowiedz Link Zgłoś
falasarna Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 15:44 Po co fiolet? My tego w ogóle nie używaliśmy, nawet w szpitalu. Przecieraj od czasu do czasu spirytusem do wygojenia i kąp śmiało. Krzyki teściowej to normalka)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś