Dodaj do ulubionych

Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem"?

14.08.06, 09:30
Jak w temacie. Jesli tak, to jak długo?I ew. co jeszcze robić?czy można dziś
już "pełną" kąpiel?(dzisiaj odpadł ten kikut), czy jeszcze poczekać?
Obserwuj wątek
    • brunette23 Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 09:31
      przemyj ze 2 razy wodą utlenioną i już, jeśli wszystko tam wygląda ładnie
      możesz spokojnie kąpać... pozdrawiamy! smile
    • mika_007 Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 11:21
      tylko NIE fioletem
      jeszcze przez tydzien spirytusem
      mozna ZAmoczyc,ale z dluzszym moczeniem jeszcze bym poczekala
    • maja2081 Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 11:33
      dlaczego fioletem? Precież nie widać czy się ładnie zagoił pępuszek. Najlepiej
      spirytusem 70%.

Amelka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=46271473

• kinga2877 Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 14:23
        Dzięki bardzosmile też mi się wydawało,że fiolet już w odstawkę,ale teściowa mnie
        zakrzyczała,że za jej czasów.... to tylko tak się robiło, więc woałam zapytać
        was doswiadczonych
        pozdrawiamysmile
        • agnieszkaela Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 14:27
          Nie smarowalam niczym, nawet spirytusem, kapalam moczac pepek od pierwszego
          dnia, kikut odpadl po 4 dniach. Dodam, ze to nie byl moj wymysl ale tak sie
          pielegnuje pepek w Holandii, a z tego co wiem juz takze w wielu szpitalach w
          Polsce.
        • 24lena fiolet??? 14.08.06, 15:24
          rodzilam w uk-o fiolecie nikt nieslyszal...
          tutaj niczym sie kikutka niesmaruje i od razu kapie cale dziecko bez zwracania
          ostroznosci na pepek,po prostu przemywa sie go woda.tym samym kikucik odpadl
          Igorkowi po 4 dobach i wszystkie urbanka czysciutkie...
    • dodkowska Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 14:32
      już możesz ale jeszcze przemywaj pępuszek aż całkowicie sie zagoi
    • falasarna Re: Kikut pępowiny odpadł?Dalej smarować"fioletem 14.08.06, 15:44
      Po co fiolet? My tego w ogóle nie używaliśmy, nawet w szpitalu. Przecieraj od
      czasu do czasu spirytusem do wygojenia i kąp śmiało. Krzyki teściowej to
      normalkasmile)) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka