beti3636 24.08.06, 07:06 Jak zabezbieczacie rogi ławy czy stołu ? Kupiłam specjalne silikonowe nakładki ale są do niczego-Canpol . Nie chronią główki dziecka przed bolesnym uderzeniem. Może macie jakieś sprawdzone pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owianka Re: Jak zabezpieczyć ostre kanty mebli ? 24.08.06, 08:56 Mało co z firmy Canpol się sprawdza. Może spróbuj innej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Folia bąbelkowa 01.02.14, 20:58 Zwinięta w kilka warstw i starannie przyklejona/oklejona wokół stołu lub rogów- wedle potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
malinoweciacho Re: Folia bąbelkowa 01.02.14, 23:13 O, to moze byc jakis pomysl, mam kamienna podstawe stolika kawowego, ma troche ostre kanty a ksztalt jest nieregularny. Myslalam o owinieciu kocem , ale babelki beda chyba lepsze. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
malinoweciacho Re: Jak zabezpieczyć ostre kanty mebli ? 01.02.14, 23:17 Na rogi mozna nakleic takie lapki, sa np. w Ikei. Na kanty sa gumowe tasmy, miekkie i dosc grube, bylo cos takiego w Lidlu kiedys. Idealne na szklane blaty na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Jak zabezpieczyć ostre kanty mebli ? 02.02.14, 21:39 Mieliśmy kilka rodzajów osłonek na rogi mebli, nic się nie sprawdziło, dzieci szybko je sobie demontowały, podobnie z zaślepkami do kontaktów. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Jak zabezpieczyć ostre kanty mebli ? 02.02.14, 21:43 Bez przesady- to "pomieszczenie gospodarcze" nie będzie trwać nie wiadomo ile- wolę pomieszczenie gospodarcze niż jakieś trwałe blizny na czole lub twarzy u dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
monocle Re: Jak zabezpieczyć ostre kanty mebli ? 04.02.14, 19:25 Wcale nie zabezpieczałam. Dziecko nauczyło się omijać niebezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania_kicia Re: Jak zabezpieczyć ostre kanty mebli ? 27.03.14, 16:42 Ja obklejała ostre kanty pianką albo folią bąbelkową, złożoną na kilka razu. Kupowałam w www.igopak.pl - dobrze się sprawdziło. Jakoś trzeba sobie radzić przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ochote_na_cos_dobrego Re: Jak zabezpieczyć ostre kanty mebli ? 27.03.14, 17:53 Nie zabezpieczałam niczym. Dziecko do dziś bez uszczerbku na zdrowiu, ma się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
ajsza9 Re: Jak zabezpieczyć ostre kanty mebli ? 27.04.14, 22:53 A ja równiez polecam do tego folię bąbelkową , moja siostra ma trójkę małych dzieci i ją stosuje i sprawdza się ten sposób idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
notalent Re: Jak zabezpieczyć ostre kanty mebli ? 28.04.14, 08:47 widziałam też termoizolacje na rury z Obi czy LM przyklejoną do kantów Odpowiedz Link Zgłoś