Dodaj do ulubionych

pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek miesiecy?

25.08.06, 09:34
niektore z was maja taki fajny suwaczek ile dziecko ma akurat miesiecy. jak
to zrobic??? tez chce! a nie umiem
Obserwuj wątek
    • iwoncia Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 10:00
      też miakam z tym problem ale chyba sie udalo, choć nie do koncasad(,.
      ale juz pomagam. wejdz na tą stronę , wybierz opcję kids and baby birth i
      usytaw sobie wzór suwaczka. pozniej wpisz date urodzin i gotowe.teraz wytnij
      pierwszy skrot do strony od góry (ten z htlm). zaloguj sie w opcji moje forum
      na gazecie i wklej ten adres w polu dla sygnaturki, wciśnij ok igotowe!!!
      ufff jak bedziesz miaa problem to daj znać.troche skrotów myślowych zrobiłam
      lilypie.com/index.html
    • b.bujak Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 10:24
      do testów sygnaturek itp przeznaczone jest specjalne forum testowe:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1
      a instrukcję, jak zrobic suwaczek przygotowały moderatorki forum CiP:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34850552&v=2&s=0
      • mamani1 Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 10:32
        o jak milo, ze modrator pomoze!!!
    • iwoncia Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 10:27
      wybacz ale mam zamiarwyjść zaraz z domu i się spieszyłam. ale spróbuj raz
      jeszcze
      1 ejdz na stronę lilypie.com
      2 klknij zakładkę kids and baby birth
      3 wybierz tło dla suwaczka
      4 teraz wybierz suwaczek tj to co będzie poruszać się po wybranym przez ciebie
      tle
      5wpisz date urodzenia dziciaczka i z prawej strony przy dzisiejszej dacie
      zaznacz am
      6 w wolnym okienku gdzie pisze months,weeks i tak dalej wpisz po polsku bez
      polskich znakow np "moje sloneczkao ma juz"
      7 na końcu wciśnij create ticket
      8 pojawi się twoj suwaczek - jesli nie podoba ci sie mozesz go zmienic klikając
      EDIT TICKER
      9 teraz otworzswoje forum czyli wciskasz ulubione fora - i w miejsce gdzie
      możesz dodać sygnaturkę wklejasz wycięty!!!! adres
      10 wracasz na stronę z suwaczkiem i
      11 teraz powinnas miec wyswietlone trzy ramki na dole z trzema adresami -
      wybierasz pierwszy z nich ( tam dzie pisze ze to format HTLM) i zaznaczasz go
      prawym klawiszem myszy.. i go wycinasz
      12 nastepnie wklejasz o w miejsce zygnaturki ajesz ok i gotowe.
      jak bedziesz miala problem daj znać. moge odpisać po poludniu bo wychodze do
      miasta. życzę powodzenia i sory za byki ale ssak wisi na mnie smile
      • e_ka55 Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 28.08.06, 10:36
        iwoncia napisała:

> 5wpisz date urodzenia dziciaczka i z prawej strony przy dzisiejszej dacie
        > zaznacz am

Niestety nie mogłam znaleźć aktualnej daty oraz miejsca, gdzie należy
        zaznaczyć "am". Właściwie pominęłam to i też mi wyszło, tylko nie wiem, czy
        będzie aktualizować datę...
        Drugie pytanie: chciałam zastąpić adres internetowy na suwaczku imieniem
        dziecka, ale ni jak mi nie wychodzi (pisałam: <a hreft="adres internetowy
        suwaczka">MÓJ WPIS, czyli OLGA</a>spacja) - gdzie to powinno się zmieniać
        na "moim forum - sygnaturka", czy też bezpośrednio na stronie lilypie.com ??????
    • iwoncia Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 16:29
      wielkie dzięki ci moderatorze!!!!udało się ustawić z imieniem a nie ten brzydki
      adres!!!
      b.bujak wielka buźka za odnośnik do ustawienia linku i forum testowego.
      dziewczyny powodzenia!!
      • b.bujak dodam 25.08.06, 18:27
        że przy każdej zmianie sygnaturki trzeba się wylogować i z powrotem zalogować
        na forum, wtedy zapisane będą zmiany, jakie dokonałyście w sygnaturce
        • iwoncia Re: dodam 25.08.06, 18:32
          wielka jesteś!!
          dzięki raz jeszczer.
          • aniakoles Re: dodam 31.12.06, 15:51

• mmaadzia Re: dodam 25.08.06, 22:28
          Dziękuje za pomoc udało mi sie zrobic suwaczek
    • iwoncia Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 19:18
      dziewczyny skorzystajcie z podpowiedzi b.bujak. mi sie udalo dzięki nim.
      • katkaps Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 19:37
        a jak zrobic to aby bylo imie a nie ten caly adres?
        • iwoncia Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 19:47
          katkaps napisała:

> a jak zrobic to aby bylo imie a nie ten caly adres?
          tu jest wszystko napisane krok po kroku
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34850552&v=2&s=0

zycze powodzenia
          • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 22:02
            kochana kolerzanko nie wiem moze to ze mna jest cos nie tak ale ja tego nie
            potrafie zrobic!!!! czy mozesz mi wyjasnic co dokladnie wpisalas na forum aby
            otozylo sie tylko imie a nie ten brzytki adres bo ja ni epotrafie tego zrobic
            bede bardzo wdzieczna
            • iwoncia Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 22:51
              roziii napisała:

> kochana kolerzanko nie wiem moze to ze mna jest cos nie tak ale ja tego nie
              > potrafie zrobic!!!! czy mozesz mi wyjasnic co dokladnie wpisalas na forum aby
              > otozylo sie tylko imie a nie ten brzytki adres bo ja ni epotrafie tego zrobic
              > bede bardzo wdzieczna

koleżanko droga już pedze z odpowiedzią!!!
              a więc proszę cię o pzreczytanie tego linku
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34850552&a=36604665
              i wykonanie go krok po kroku. jeslici nie wyjdzie - daj znać.
              powodzenia życze gorąco!!
              • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 27.08.06, 18:20
                i niestety nie idzie mi !! moze jakies odstety sa u mnie nie tak wszystko robie(
                a przynajmniej tak mi sie wydaje) jak w tej instrukcji i nie idzie . i juz nie
                wiem co mam robic! prosze o pomoc!!!
                • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 27.08.06, 19:00
                  kochana kolezanko. patrzac i podgladajac inne adresy patrze ze ja mam wogole
                  jakis dlugi ten adres i podejrzewam ze juz ten suwaczek jest u mnie zle wykonany
                  czy myslisz ze to moze byc podstawa??? i przepraszam za takie zawracanie glowy
                  • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 27.08.06, 20:25
                    dzikejuje ci bardzo za wszelka pomoc po dlugich bojach udalo sie!! a adres na
                    zrobienie suwaczka faktycznie mialam inny tzn. na innym probramie robilam i nie
                    szlo ale poczytalam wszystkie twoje wypowiedzi na tym watku i poszlo!!
                    dzikeuej i Przepraszam za klopot
                    smile)))
    • lucja_ja Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 25.08.06, 21:02
      Co to jest ten suwaczek?
      • gronka Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 28.08.06, 00:35
        kurczaki pieczone, męczę się z wstawieniem imienia zamiast tego wielkiego
        adresu i nic mi nie wychodzi, nie mogę skumać tych wcześniejszych instrukcji,
        które mówią, że trzeba adres wyciąć!!! a później, że trzeba go wkleić ?? jak
        mam go wcześniej wyciąć, to jak go wkleić ?? i po co go wycinać?
        napiszcie mi trochę jaśniej i w którym momencie wpisać imię w tym adresie?
        z góry dziękuję
        • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 28.08.06, 19:51
          w Moim forum w sygnaturkach wpisz <a href="adres internetowy suwaczka">Twój
          wpis</a> i tak w adresie internetowym wpisz to co w tej chwili przy twoim
          podpisie podswietla sie na czerwono czyli ten krotki adre b....i tak
          dalej co u ciebie jest a w Twoim pwpisie - imie
          jak cos to pisz postaram sie pomoc
          • e_ka55 Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 29.08.06, 15:21
            Witam ponownie. A ja z uporem maniaka... nadal nie pojawia mi się imię zamiast
            adresu strony!!! Może ktoś, kto to rozgryzł spojrzy fachowym okiem na to co
            jest poniżej i powie mi co tam jest nie tak? Powybraniu suwaka, przed
            kopiowaniem i wstawieniem na "moim forum" wpisałam OLGA pomiędzy ...>OLGA</a> i
            na końcu dałam spacje... proszę o wskazówki BARDZO czytelne, bo obecnie
            zapędziłam siebie w ślepy zaułek...
            • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 29.08.06, 20:45
              sprobuj tak
              OLGA
              to wpisz na swojej stronie w Miom forum w sygnaturkach
              • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 29.08.06, 21:50
                uppsssssssss wiec mi sie udalo teraz powiem ci jak
                wpisz tak
                <a href="b2.lilypie.com/3tZCp2.png(TO SKASUJ)">OLGA</a>
                to wpisz na swojej stronie w Miom forum w sygnaturkach skasuj to co w nawiasie
                bo inaczej nie wyjdzie
    • jufalka Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 12:53
      NIe udaje mi się zastąpić imieniem tego adresu. Napiszcie proszę jak to zrobić,
      co DOKłADNIE mam teraz napisać w moim forum - sygnaturka ?
      • jufalka Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 13:45

• jufalka Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 13:46
          tzn chodzi o ten adres - co DOKŁADNIE napisać teraz w MOIM FORUM SYGNATURKA żeby
          zamiast tego adresu pojawiało się imię?
          • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 14:36
            <a href="b1.lilypie.com/24CIp2.png"(TO SKASUJ)">imie</a>
            a w miejscu imie wpisz imie lub co tam chcesz a to to w nawiasie skazuj tzn.
            caly nawias
            • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 14:43
              <a href="b1.lilypie.com/24CIp2.png">imie</a>
              • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 14:45
                pisze jeszcze raz bo i ja cos pominelam musi byc tak
                <a href="b1.lilypie.com/24CIp2.png"(TO SKASUJ)>imie</a>
                i skasujcaly nawias
                • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 14:52
                  dobra pisze raz jescze bo chodzi mi o to ze przed adresem b1.lilypie.com musisz
                  dopisac jak ja ci to pisze wszystko to wyskakuje bez tego czyli jeszcze
                  raz <a href=" i ten adres b1.lilypie..... i potem reszta bosze mam
                  nadzieje ze ci sie uda
                  • roziii Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 14:53
                    oho i widze ze sie nie pojawia wiec moze tak dopisz h tt p uncertain/ tylko bez odstepow
                    • krokre Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 15:06
                      Adres powinien wyglądać tak:
                      Ania moja córeczka
                      zamiast Ania moja Coreczka wpisz sobie co chcesz.
                      Pozdrawiam
                      • krokre Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 15:08
                        napisze do ciebie na poczcie jak to ma wyglądać bo jak widze to na forum odrazu
                        zmieniło sie na imię
                        • e_ka55 Do KROKRE 31.08.06, 08:45
                          Witam.
                          Jeżeli możesz, to wyślij proszę również na moją pocztę co należy zrobić, żeby
                          pojawiło się to nieszczęsne imię (bo ni jak mi nie wychodzi!).
                          Z góry dziękuję.
                          Pozdrawiam.
                          • krokre Re: Do KROKRE 31.08.06, 12:15
                            odpisałam ci wejdź na pocztę
                            Pozdrawiam
                    • jufalka Re: pomozcie, jak zrobic pod postem suwaczek mies 30.08.06, 15:22
                      No nareszcie smile Wielkie dzięki!
    • b.bujak alicja_1979 30.08.06, 18:28
      przenieś się na Forum testowe... link masz w moich postach powyżej; rozumiem,
      że wątek jest długi i nie chce Ci się wszystkiego czytać, ale nie bez powodu
      komunikaty moderatora są wyróżnione czerwonym kolorem smile
    • e_ka55 Podziękowanie!!! 31.08.06, 14:18
      Gorąco wszystkim dziękuję za rady i wytrwałość w odpisywaniu! Po wieeeeelu
      próbach UDAŁO SIĘ!!!!
      Pozdrawiam.
      e_ka55
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka