Dodaj do ulubionych

Pimafucort- pomaga?

06.09.06, 16:02
Dziewczyny! Tydzień temu mojej córeczce wyszło na pupci brzydki podrażnienie,
lekarz stwierdził infekcję bakteryjną i zapisał fiolet i pimafucort
3xdziennie. Podrażnienie troszkę ustąpiło ale przeniosło się jeszcze na cewkę
moczową i w okolice pochwy. Cały czas smaruję zaleconymi lekami, ale
podrażnienie nadal jest. Nie wiem jak długo powinno się goić? Czy to nie za
długo już trwa? Dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • kasiac23 Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 19:41
      jest super z tym ze ja uzywalam na sobie :o)))
    • shamsa Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 20:15
      super, ale smarowanie sterydem z antybiotykiem na dzien dobry to chyba przesada
      jest. o czym swiadczy nieskutecznosc. mozna przypuszczac, ze twoja corka ma
      odparzenie na tle grzybiczym. zmien pediatre, a potem masc. clotrimazol tu
      pewnie wiecej zdziala.
      • mamani1 Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 21:43
        mi pimafucort przepisal na drosdzaki. malej wyszlo na pupce i przenosilo sie
        coraz bardziej... nie pomagala ta masc. inny lekarz dal mi trimaderm. i jest
        lepiej!
        • shamsa Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 22:02
          ja rozumiem ze niektore grzyby sa wrazliwe na neomycyne, ale takiego pediatre
          zmienilabym natychmiast.
          • kanaviosta Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 22:53
            clotrimazol jest raczej na dość niewielkie podrażnienia. na poważniejsze nie pomaga. jeżeli pediatra przepisał pimafucort, to pewnie grzybica była dość zaawansowana. w każdym razie pimafucort powinien hamować rozwój bakterii, jeżeli tak nie jest, musisz udać się do lekarza po zmianę leku.
            • kanaviosta Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 22:54
              poza tym pimafucort ma działanie tylko i wyłącznie miejscowe. podaje się go również kobietom karmiącym i w ciązy.
              • kanaviosta Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 22:56
                zrób róznież córce kontrolne badania ogólne i posiew moczu, sprawdź czy bakterie nie spowodowały zapalenia w ukł. moczowym, jeżeli przeniosły się w okolice cewki.
              • shamsa Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 23:01
                ciekawe to, co mowisz, bo wyleczylam u corki straszne odparzenie grzybicze w
                widocznym grzybem clotrimazolem w kilka dni.
                • kanaviosta Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 23:02
                  być może stał się cudwink
                  • kanaviosta Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 23:07
                    a tak poważnie shamsa, to na pewno zależy od grzyba. od tego na jaki lek jest wrażliwy. nie można z góry zakładać, że clotrimazol jest lepszy niż pimafucort. poza tym w ulotce clotrimazolu jest napisane, żeby go nie stosowac u kobiet w ciązy, pimafucort jest natomiast bezpieczny.
                    • shamsa Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 23:11
                      nie chce mierzyc ich skutecznosci, a szkodliwosc. masci ze sterydami sa
                      najczarniejsza ostatecznoscia, a nie pierwszym lekiem na nadzerke na pupsku.
                      • kanaviosta Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 23:21
                        shamsa, wrzuciłam w wyszukiwarkę odpowiednie hasło. zgadzam się z Tobą.
                        • shamsa Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 23:24
                          jakie? wink
                          • kanaviosta Re: Pimafucort- pomaga? 06.09.06, 23:26
                            takie, na które odpowiedzi eksperta trochę mi przejaśniły w głowie w tej sprawie wink niech kazdy kto zainteresowany poszuka, a na pewno znajdzie odpowiedzi, których szuka tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka