Dodaj do ulubionych

rozpaczliwie pomycy z Cerezzetee

08.09.06, 19:00
Dziewczyny mam problem wczoraj skończyłam opakowanie Cerazette (ktoreś tam już kolejne) i sklerotyczka zapomniałam kupić nowe teraz jest 19 i szukanie w mojej wiosce działającej apteki nie wchodzi już w grę. Czy jak jutro po prostu wezme nowe opakowanie to jestem zabezpieczona????? Jak to jest??? Bede miał dzień przerwy!!!!Czy to będzie tak jak przy pierwszym opakowaniu??? No bo nie wiem a może to bedzie tak że i tak bede cały miesiąc niezabezpieczona???Miałyście tak jak to jest???
Obserwuj wątek
    • mika_007 Re: rozpaczliwie pomycy z Cerezzetee 08.09.06, 19:11
      ta kto jest wink
      przerywając opakowanie zaczynasz jakby od początku
      to "słabe" tabletki więc dlatego ważne jest żeby przyjmować je "co do
      godziny",robiąc dobową przerwę przestajesz być zabezpieczona
      • malamadre Re: rozpaczliwie pomycy z Cerezzetee 08.09.06, 20:44
        Pisze w ulotce, że należy wziąść zapomnianą tabletkę+kolejną, ale i tak przepisowe 7 dni trzeba się zabezpieczać dodatkowo, więc po co brać dwie na raz, nie wiem. Chyba żeby producent nie zubożał o tabletkę przez twoje zapomnienie smile
    • ola821 Re: rozpaczliwie pomycy z Cerezzetee 08.09.06, 21:48
      A ja mam pytanie:od kiedy pigułka działa???Gin powiedział mi,że po zażyciu a
      dziś wyczytałam,że jeżeli bierze się później niż 21 dni po porodzie to trzeba
      się dodatkowo zabezpeczać przez 7 dni-ja zaczęłam 6 tyg po porodzie brać a
      kochaliśmy się z mężem po zażyci pierwszej i teraz się boję,że
      mogliśmy "wpaść"!!!Nasza córeczka ma 1,5 mies i nie przewidziałam rodzeństwa
      dla niej teraz tylko za jakieś 3-4 lata...BOJĘ SIĘ!!!
      • brunette23 do ola821... :) 09.09.06, 09:59
        raczej marne szanse na to że jestes w ciąży, praktycznie żadne, więc radzę
        wyluzować... smile pozdrawiamy! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka