Dodaj do ulubionych

co do szpitala?

12.09.06, 20:10

Obserwuj wątek
    • kiro13 Re: co do szpitala? 12.09.06, 20:11
      dla dzidzi
      • zu2ka Re: co do szpitala? 12.09.06, 20:22
        np.
        szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=co%20dla%20dziecka%20do%20szpitala
        i ewentualnie dowiedz się w szpitalu, w którym zamierzasz rodzić. Czasami
        szpitale mają rózne wymagania
        • zu2ka Re: co do szpitala? 12.09.06, 20:25
          głupoty wyszły. Wpisz sobie w wyszukiwarce np hasło: co dla dziecka do szpitala
          albo wyprawka do szpitala, albo torba do szpitala
      • deni10 Re: co do szpitala? 12.09.06, 20:44
        do którego i na kiedy?
        Z ubranek to chyba najlepiej kaftaniki(3-4) bo najłatwiej założyć , jeżeli
        chcesz body, to takie rozpinane jak kaftaniki, są "łatwiejsze" + bluzeczki
        rozpinane(3-4)+ śpiochy i pajacyki (śpiochy łatwiej założyć, ale zakładasz i
        kaftanik i bluzeczkę, pajacych na chłodniejsze dni z kaftanikiem), czapeczka(2
        albo kilka pod kolor ubraneksmile), jedną cieplejszą na wyjście, rękawiczki
        "niedrapki", skarpety- jak będzie zimno. kocyk lub rożek (ja miałam rożek),
        paczkę pieluch (raczej nie pampers, bo często dają uczulenia)spirytus- kupujesz
        na dziale z alkocholem i rozcieńczasz do 70% + gaziki jałowe - do pępka, sól
        fizjologiczna do przemywania oczu - w ampułkach po 5 ml. chusteczki + krem
        przeciw odparzeniom do pupy(ja stosowałam na początku linomag, ale nie pamiętam
        czy krem czy maść- miał zielony paseksmile, mydełko i oliwka lub linomag w płynie-
        miałam ale w szpitalu urzywali własnych.
        3-4 pieluszki tetrowe i 2-3 flanelowe
        chyba wszystko...
      • anika_ml Re: co do szpitala? 12.09.06, 21:49
        mnie najbardziej sie przydaly chusteczki pielęgnacyjne, lekka czapeczka i
        kocyk.polecam tez pieluszki pampers newborn 1- nie wiem jak jest w innych
        szpitalach ale tam gdzie ja rodzilam (Poznań)byly bezndziejne
        • kiro13 Re: co do szpitala? 13.09.06, 17:38
          dz za odp pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka