zu2ka Re: co do szpitala? 12.09.06, 20:22 np. szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=co%20dla%20dziecka%20do%20szpitala i ewentualnie dowiedz się w szpitalu, w którym zamierzasz rodzić. Czasami szpitale mają rózne wymagania Odpowiedz Link Zgłoś
zu2ka Re: co do szpitala? 12.09.06, 20:25 głupoty wyszły. Wpisz sobie w wyszukiwarce np hasło: co dla dziecka do szpitala albo wyprawka do szpitala, albo torba do szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
deni10 Re: co do szpitala? 12.09.06, 20:44 do którego i na kiedy? Z ubranek to chyba najlepiej kaftaniki(3-4) bo najłatwiej założyć , jeżeli chcesz body, to takie rozpinane jak kaftaniki, są "łatwiejsze" + bluzeczki rozpinane(3-4)+ śpiochy i pajacyki (śpiochy łatwiej założyć, ale zakładasz i kaftanik i bluzeczkę, pajacych na chłodniejsze dni z kaftanikiem), czapeczka(2 albo kilka pod kolor ubranek), jedną cieplejszą na wyjście, rękawiczki "niedrapki", skarpety- jak będzie zimno. kocyk lub rożek (ja miałam rożek), paczkę pieluch (raczej nie pampers, bo często dają uczulenia)spirytus- kupujesz na dziale z alkocholem i rozcieńczasz do 70% + gaziki jałowe - do pępka, sól fizjologiczna do przemywania oczu - w ampułkach po 5 ml. chusteczki + krem przeciw odparzeniom do pupy(ja stosowałam na początku linomag, ale nie pamiętam czy krem czy maść- miał zielony pasek, mydełko i oliwka lub linomag w płynie- miałam ale w szpitalu urzywali własnych. 3-4 pieluszki tetrowe i 2-3 flanelowe chyba wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
anika_ml Re: co do szpitala? 12.09.06, 21:49 mnie najbardziej sie przydaly chusteczki pielęgnacyjne, lekka czapeczka i kocyk.polecam tez pieluszki pampers newborn 1- nie wiem jak jest w innych szpitalach ale tam gdzie ja rodzilam (Poznań)byly bezndziejne Odpowiedz Link Zgłoś