ineska2 18.09.06, 20:21 Jakie chusteczki nawilżające polecacie, a które najbardziej uczulały wasze maleństwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szymciomania Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 20:38 Probowalam roznych,nawet takich najtanszych z lidla, jednak jak dla nas najlepsze sa chusteczki pampersa, sa dobrze nawilzone,ladnie pachna i potem pupcia taka fajowska Dodam ze zadne z wyprobowanych nie wywolywaly u mojego synka uczulenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
megi231 Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 20:42 Ja zdecydowanie polecam chusteczki Bambino - są superowo nawilzone i ślicznie pachną. Moim zdaniem sa najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 20:45 Dzidziusia uzywamy i bambino i czasem huggies (super - grube i mokre ale drogie). Mialam tez rossmana, ale zapach mi nie odpowiadal. Zadne nie uczulaly. Odpowiedz Link Zgłoś
szeszka Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 21:02 u nas nie bylo zadnych uczulen, a stosowalam pampers zwykle i sensitive, bambino, bobini, huggies ale najbardziej lubie huggies z serii disneya - sa grube, niezbyt mokre i maja bardzo praktyczne zamkniecie Odpowiedz Link Zgłoś
agness25 Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 21:12 Bambino-są SUPER i tak mokre, że prawie z nich kapieNie plecam chusteczek Dzidzius. Odpowiedz Link Zgłoś
kaasma Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 16:50 dzidziuś,nivea soft,bella wszystkie były fajnr,najlepsze wg mnie są nivea. żadne nie uczulały pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ika92 Re: jakie chusteczki nawilżające 20.09.06, 10:04 Dzidzis są do niczego, suche jak pieprz, Dobre są bambino, a njalepsze pampers - świetnie nawilżone i świetnie czyszczą oraz pielęgnują pupę. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkanocnababa Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 21:11 ja też różne przerabiałam, ze względu na cenę... żadne nie uczulały - a najlepsze i zarazem w przystępnej cenie są dla nas rosmana baby dream i dada zielone z biedronki - w miarę grube i dobrze nasączone Odpowiedz Link Zgłoś
ivysia1 Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 21:20 Ja też próbowałam różnych, ale najlepsze okazały się Dada zielone z Biedronki dla mnie - rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
blanez16 Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 21:23 Ja kupuję Nivea Soft Cream i Dzidziuś Cleanic'a. Te drugie dlatego, że mają również małe opakowania, które wygodniej ze sobą wozic. I jedne i drugie uważam za bardzo dobre, nie wiem dlaczego tu któraś emama się czepia tych drugich. Ani jedne ani drugie nie uczulały. Odpowiedz Link Zgłoś
magda505 Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 21:29 blanez16 napisała: > Ja kupuję Nivea Soft Cream i Dzidziuś Cleanic'a. Te drugie dlatego, że mają > również małe opakowania, które wygodniej ze sobą wozic. I jedne i drugie uważam > > za bardzo dobre, nie wiem dlaczego tu któraś emama się czepia tych drugich. > Ani jedne ani drugie nie uczulały. To jest tak jak ktoś urzywa pampersów a drugi dada z biedronki albo tesco,wymagania są różne. Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 21:38 Mi przede wszystkim chodzi o to, zeby nie uczulaly. Dostalam Nivea Soft Cream, ale zawieraja substancje zapachowe i nie wiem, czy na poczatek beda dobre, dlatego wasze doswiadczenia beda dla mnie cenne Odpowiedz Link Zgłoś
blanez16 Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 21:54 Używałam od pierwszego dnia życia synka, nigdy nie miałam najmniejszych problemów. Mało tego - oprócz przecierania tymi chusteczkami Nivea nie stosowałam nigdy żadnych mazideł - alantanów, sudocreamów, linomagów etc. Nie było żadnych odparzeń, a nasz lekarz do tej pory zachwyca się stanem skóry dziecka (mały ma już rok). Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 22:01 Fakt, Nivea są chyba najlepsze, jakich do tej pory używałam - i nie trzeba po nich niczym pupy smarować. Świetnie czyszczą tyłek Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 22:15 ja używam chustek dzidziuś-pierwszy raz kupiłam bo są u mnie najtańsze(4,5w tesco) a po pierwszym użyciu już wiedziałąm,że przy nich zostanę świetnie czyszczą pupę,nie mają silnego zapachu i są delikatne dla skóry w pierwszych tygodniach paczka starczała nam na 1-2dni więc szukałam czegoś taniego i dobrego a te są wg mnie naprawdę dobre Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 22:43 ehhh a dla mnie dzidziusie maja bardzo intensywny zapach I do tego nieznosny Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 22:52 Nivea Soft Cream jak dla mnie zbyt intensywnie pachnie i też się bałam uczuleń. My używamy od samego początku Nivea Sensitive (podobne opakowanie, tylko w bardziej zielonkawym odcieniu niebieskiego niż Soft Cream). Jak dla mnie są super. Mieliśmy też Dzidziusie (za suche), Huggiesy (jak rozmoczony karton, kiepsko zbierały kupę), Pampersy Sensitive (śmierdziały, niezbyt dobrze zbierały). Odpowiedz Link Zgłoś
kwaliczek Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 12:46 my uzywamy głownie pampers sensitive, są swietne, dobrze nawilżone i ładnie pachną. Czasem kupujemy też nivea soft ale one zbyt szybko wysychają gdy się nie domknie opakowania. Chusteczki Dzidzius okazały się dla nas za kiepskie, a wszelkie z biedronki czy lidla córkę uczulały Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek122 Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 15:21 Bambino i Pampers Sensitive są super. Nie polecam chusteczek Dzidziuś. Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 22:39 My uzywamy Pampersa tych zwyklych i czasami Bambino, ale kilka razy kupilam lub dostalam innych producentow. Zadne nie uczulaly tylko jakos wszystkie inne mi smierdzialy. Tylko moje dziecko na zadne proszki, plyny nie ma alergi poza kosmetykami Johnsona. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 23:25 Przetestowałam wiele, ale związałam się z jednymi - z "Dzidziusiami". Nie było problemów przy młodszej dwójce z uczuleniem, ale tylko jedne okazały się do d... - to chusteczki z "lider price" sprezentowane przez jakiegoś gościa. Przy tych chusteczkach miało się wrażenie, iż jest to lekko nasączony nylon, a nie chusteczka a`la bawełna. Nie jestem typem matki, która dla dziecka kupi wszystko co najdroższe niezależnie od tego, czy istnieje towar tak samo dobry w niższej cenie, czy też nie. Tak samo podchodzę do podpasek i papieru toaletowego. Przy podpaskach wystarczy mi dobra chłonność na 1-3 godziny i ich niewidoczność spod spodni [kupuję 20 sztuk za 1,59], nie muszą być tłoczone w motylki i mieć dodatkowej, osobnej paczuszki. Papier toaletowy ma być w miarę miękki i mocny - nie musi być różowy i pięknie pachnieć - to się za kilka sekund, czy w najgorszym wypadku za 1-3 godziny wyrzuci bez sentymentów. Fajne są jeszcze chusteczki "dada" z "biedronki" [biała paczka]- nie perfumowane, więc i o uczulenie trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mp75 Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 23:28 dla mnie najlepsze sa pampers sensitivew Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 23:43 Ja nie używam żadnych chusteczek, jedynie jak kupka zdarzy się na spacerku i nie możemy tego załatwić inaczej ( ale tez bardzo niechetnie ). W końcu to chemia i nie prawdą jest że z górnej półki są lepsze i zdrowsze niż te z dolnej. Najzdrowsza jest woda i to najlepiej przegotowana. Wtedy nic się złego nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 23:47 Kitka, ja też w domu preferowałam wodę z mydłem, choć nie zawsze była taka możliwość, ale na spacerze czy na wyjeździe bardzo się przydawały. Jednak jakieś chusteczki miałaś, a nie napisałaś jakie Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: do figrut 18.09.06, 23:57 Przez 10 mieięcy zużyłam aż 2 paczki (niecałe). A miałam pierwze lepsze jakie mi wpadły w ręce: Dzidziuś. (Aż poszłam sprawdzić, bo nie pamiętałam). Dla mnie zbyt aromatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 15:38 A dla mnie najlepsze Nivea. Po Bambino, i Bella młodej zczerwieniała pupa. Poza tym zapach Bambino + smrodek kupy = straaaaaszny fetor Odpowiedz Link Zgłoś
mostowka1 Re: jakie chusteczki nawilżające 18.09.06, 23:51 Bambino- po testowaniu wielu , wielu innych jestem im wierna Odpowiedz Link Zgłoś
lankal84 Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 09:53 testowalam pampersy , dzidziusie i te rossmanowskie mam zamiar przetestowac jeszcze bambino a teraz wrazenia pampers sensitiv hmm : za mokre, nie zbieraly kupy tylko ja rozmazywaly, w porownaniu do innych i dodatkowo lepszej jakosci za drogie 9 zl paczka to drogo dzidzius : dla mnie slicznie pachna ale nei te sensitiv tylko te zielone odpowiednie nawilzenie kupka sie nie rozmazywala 9 zl za 180 sztuk to taniutka (z kauflanda w promocji a poza to kolo 72 sztuk za 4,5 bodajze) rosmanowskie : super zbieraly kupke, zamach taki sobie, grubsza chusteczka dla mnie ok cena 4,6 okolo za 80 sztuk teraz jetsem przy dzidziusiach zilonych i przy nich najprawdopodobniej zostane Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 11:01 dzieki za wszystkie odpowiedzi, piszcie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
kikaaaa Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 11:15 testowałam: huggies - za twarde nivea - uczuliły dzidziuś sensitive - za mokre pampers - ok chcę jeszcze spróbować bambino Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 12:12 Testowalam Pampers,Dzidzius,Dada z biedronki,bobini,Huugies i Bambino.Pozostane wiernie przy Bambino bo okazaly sie najlepsze.Swietnie myją i sa super nawilzone.Pampersy zielone tez sa fajne,Dzidziusie zdecydowanie za suche,Dada takie sobie,Bobini-no comment,Huugies,jak ktos ladnie okreslil to jak rozmoczony karton.Bambino the best.Drugie miejsce daje Pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 12:24 No coz, do niedawna uzywalismy tylko platkow kosmetycznych i przegotowanej wody, ale odkad platki zaczely isc na tony, postanowilam sie przerzucic na chusteczki nawilzane (wczesniej Adas mial uczulenie, szczegolnie na Dzidziusie). Mezul zakupil nieperfumowane Huggiesy (takich tez pieluch uzywamy) i od razu byl to strzal w dziesiatke (mimo, ze ktos tu je zganil, ze sa jak rozmoczony karton). Sprobowalam jeszcze pozniej Nivea i to byla porazka - gorszych smierdzieli to chyba jeszcze nie spotkalam. Z calym szacunkiem dla marki Nivea! Odpowiedz Link Zgłoś
iza9919 Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 14:11 Ja używam Dada zielone z Biedronki, Bambino i z Belli Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 16:27 Bella delfi lub happy Dzidziuś obrzydliwe są Bambino - śmierdzą i są za mokre. A Dada z Biedronki przebijają smrodem ściereczki Domestosa do mebli Odpowiedz Link Zgłoś
moniaolsz Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 19:06 Teraz uzywamy pampers i sa super, wczesniej byly cleanic i tez ok, natomiast rossman brzydko pachna i wydaje mi sie, ze wlasni po nich pojawilo sie kilka krostek. Przy pampersach wszystko wrocilo do normy a do tego sa dobrze nawilzone i ladnie pachna. -- <A href="img301.imageshack.us/img301/1402/ma322eszcz281347ciexm9.jpg" target="_blank">Krzyś</A> <A href="img20.imageshack.us/img20/6122/2rj2.jpg" target="_blank">Nasz Aniołek</A> Odpowiedz Link Zgłoś
kolor201rere Re: jakie chusteczki nawilżające 19.09.06, 23:44 Ja uzywam roznych w zaleznosci odmiejsca w ktorym przebywam i tak np w polsce uzywalam ciagle nivea,ale czasami gdy nie bylo to inne i powaznie zadne nam nie pasowaly:/.Huggisy za twarde i schuche jakies,inne bardzo perfumowane i to tak cuchnie ze bllle.Ale oststnio u szwagierki dojzalam fajne.I wracajac do domu kupilam zapas-caly karton 12 opakowan.Juz mowie jakie:w sklepie Plus takie seledynowe opakowanie z plastikowym zamknieciem.Kurcze juz ich nie mamy i zapomnialam nazwy ale jakos babys chyba cos takiego.Naprawde super!Tanie jak barszcz(6zl)mocno nawilzone pieknie delikatnie pachnacym lotionem(jestem wrazliwa bardzo na rozne zapachy)miekkie i co najwazniejsze bardzo moim dziecia podpasowaly.Mala nie miala zadnych zaczerwien pupy nie podraznialy jej buzi ani raczek(bo czesto uzywam chusteczek do wycierania po jakiejs konsumkcji)a moj synek starszak chetnie sobie wycieral nimi raczki i wogole buzie bo nie szczypaly go(!?)tak mowi.Teraz kupie ich wiecej jak bede w pl. Same plusy dla nich.Chusteczek uzywam tone i w domu i na wyjsciu.Woda myjemy raczki buzie i wieczorem kompanko to naturalne ale sa sytuacje w ktorych mozna uzyc samych chusteczek i tak tez robie.Nie przejmuje sie zbytnio jezeli starszak wytrze raczki po chrupkach chusteczka ale po spacerze to obowiazkowo juz tylko woda i mydlo.Kazdy rodzic robi jak chce to zrozumiale.W niemczech nie kapia noworodkow nawet do miesiaca...tylko chusteczki...dla mnie to paranoja no ale trzeba przyjac ze tak jest)) Odpowiedz Link Zgłoś
animetka DADA 20.09.06, 10:37 DADA z Biedronki.Kosztują 4,99 i są rewelacyjne! Grube,miękkie i pięknie pachną. Dostępne również w wersji sensitive. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: jakie chusteczki nawilżające 20.09.06, 12:11 Obecnie uzywam Dzidziusia tych zielonych,lubię tez Nivea.U nas nie było nigdy uczuleń ,kazde chusteczki pasują dupci mojego synka. Odpowiedz Link Zgłoś