Dodaj do ulubionych

Tort urodzinowy dla maluszka na 1 urodzinki:)))

19.09.06, 10:01
W sobotkę robimy pierwsze przyjęcie urodzinowe dla mojej córeczkismile Czy znacie
jakieś przepisy na tort dla maluchów? Wiem, że są jakieś z kleików ryżowych
itp. Pewnie, że lekkiego tortu z bitą śmietaną i owockiem dam jej spróbować
ale chciałabym żeby miała taki własny, który stoi przed nią, dostanie łyżeczkę
i będzie mogła zrobić z nim co zechcesmile)) Może jakieś prezenty ciekawe albo
dekoracje lub doświadczenia z ulubionymi gadżetami urodzinowymi Waszych
maluszków? Dziękuję z góry z wszystkie rady...smile
Obserwuj wątek
    • truscaveczka Re: Tort urodzinowy dla maluszka na 1 urodzinki:) 19.09.06, 10:53
      A dlaczego ma być inny, niż Wasz?
      Upiecz mały biszkopt (najwyżej mniej słodki), udekoruj twarożkiem z owocami np. smile
      Smacznego!
    • olushia Re: Tort urodzinowy dla maluszka na 1 urodzinki:) 19.09.06, 11:12
      zobacz na forum galeria potraw ,są tam super dekoracje na torty np. w kształcie
      wozu strażackiego, biedronki itp
      • luna333 Re: Tort urodzinowy dla maluszka na 1 urodzinki:) 19.09.06, 13:44
        ja zrobiłam normalny - biszkopt nasączyłam soczkiem dla niemowląt z dziką różą żeby było lekko kwaskowe, ubiłam śmietanę (piątnica się super ubija) z niewielką ilością cukru pudru, blaty posmarowałam konfiturą morelową i na to bitą śmietana, resztę bitej śmietany zabarwiłam cukierkami M&Ms (tymi z orzeszkami) najlepiej odbarwiają się zielone i niebieskie, i tort odekorowałam, mały zjadł 2 duże kawałki ze smakiem, tort był pyszny. tu foty - i dalej co moje dziecko z tortem wyprawiało forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=27862095&a=47760270
        • izabellaz1 Re: Tort urodzinowy dla maluszka na 1 urodzinki:) 19.09.06, 15:47
          Luna333,
          wspaniały ten tort i śliczny synuśsmile!!! Boję się jednak, że nie starczy mi
          zdolności kulinarnych żeby takie cudo zrobićsmile
          • izabellaz1 Ale się postaram:)))) 19.09.06, 15:47

• luna333 Re: Ale się postaram:)))) 19.09.06, 15:50
              big_grin no to życzę wszsytkiego najsmaczniejszego smile
        • krasnoludekw Re: Luna 333 19.09.06, 19:45
          TOrt Boski !!!!! A ja nie mam takich zdolności ...............no i synek ma
          skaze więc to zawęża pole popisu
          • luna333 Re: Luna 333 19.09.06, 20:19
            dziękuję smile niezmiernie mi miło smile a może dziewczyny z alergii mają jakieś koncepcje na ciacho przy skazie? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=578
            pozdrawiam cieplutko smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka