Dodaj do ulubionych

Zaparcia u 3 miesięczniaka karmionego piersią!!!!!

22.09.06, 21:55
Kochani mam goracą prośbę o pomoc, mój 3 miesięczny synek (wszedł w 4 miesiąc)
ma straszne problemy z kupką, robi ją raz na tydzień przy naszej pomocy, waży
już prawie 7 kg, więc po konsultacji z pediatrą od 2 tygodni dostaje soczki:
jabłko i jabłko z marchewką, ale niestety nic to nie dało. Chętnie wysłucham
rad, może ktoś miał podobny problem?
Obserwuj wątek
    • moreno500 Re: Zaparcia u 3 miesięczniaka karmionego piersią 22.09.06, 22:06
      piersiowe dziecko moze robić kupkę raz na tydzień, nawet raz na 2 tygodnie.
      ważne tylko, czy się przy robieniu tej kupki nie męczy. jeśli jest zadowolony i
      kupę po tym długim czasie robi bez problemów - nie powinniście w to ingerować.
      szczególnie, że "pomaganie" prowadzi do tego, że dziecko nie potrafi samo tej
      kupki zrobić. a jak się męczy - to czopek glicerynowy, tylko byle nie jakiś
      termometr itp. w odbyt!
    • piegusie surowa marchewka 22.09.06, 22:07
      na mojego synka świetnie działa jeśli zjem dużą ilość surowej marchewki.Zjedz
      najpierw na raz jakies 6 marchewek (najlepiej utrzyj-szybciej sie "wchloną"), a
      potem codziennie pochrupuj kilka. U nas zawsze dawało to oczekiwany efekt!!
    • galela Re: Zaparcia u 3 miesięczniaka karmionego piersią 22.09.06, 22:11
      Zaparcie występuje wtedy gdy kupka jest twarda i zbita a dziecko robi ją z
      wysiłkiem a nie gdy pojawia się -naszym zdaniem-zbyt rzadko. Dziecko na piersi
      może kupę robić nawet rzadziej niż raz w tygodniu. Moja córka robiła kupy raz w
      tyg. do końca siódmego miesiąca. Nigdy jej w tym nie pomagałam.
    • jagoda1980 Re: Zaparcia u 3 miesięczniaka karmionego piersią 23.09.06, 02:59
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=48612646&a=48612646
    • domi63 Re: Zaparcia u 3 miesięczniaka karmionego piersią 23.09.06, 08:36
      U nas było podobnie, ale pediatra tłumaczyła mi, że niemowle karmione piersią
      może nie robić kupki do 10 dni!! Kilka razy dawaliśmy mu czopek, a potem się
      wyluzowaliśmy i czekaliśmy, zazwyczaj po ok tygodniu robił sam, bez problemu.
      Jeżeli nie boli go brzuszek, a gazy odchodzą to ja bym zaczekała. U nas się
      wszystko unormowało samo tak jak mówiła lekarka i teraz kupki są dwa razy
      dziennie! Lepiej małemu nie pomagać ani czopkami, ani termometrem bo się do
      tego przyzwyczai.pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka